cristi7521 Postat Iulie 20, 2017 Partajează Postat Iulie 20, 2017 Semnalul la driver si la comanda IGBT pare ok, Comanda la IGBT este cu negativare de aceea apare si tensiune negativa pe grila. Tensiunea este cam mica in grila, probabil vreo 12v, dar ar trebui sa fie de ajuns. Transformatorul de curent trebuie fazat ca in poza de aici http://www.electronics-tutorials.ws/wp-content/uploads/2013/09/trans53.gif Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 21, 2017 Partajează Postat Iulie 21, 2017 In momentul asta , daca invart de potentiometru, ar trebui sa scada latimea impulsurilor?? Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iulie 21, 2017 Partajează Postat Iulie 21, 2017 Nu, fara sarcina nu scade. Ori te orientezi dupa poza pusa de mine mai sus si poti considera * de fazare ca fiind una la primary curent si alta la secondary winding (pozitiile textului in figura din stanga), ori alimentezi forta, pui sarcina rezistiva si urmaresti ca semnalul de la iesirea lui 3845 sa corespunda cu semnalul de la R4/D4 (sa apara simultan) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2017 Partajează Postat Iulie 21, 2017 In momentul asta , daca invart de potentiometru, ar trebui sa scada latimea impulsurilor?? Daca ai bec si nu ai sarcina nu are ce sa se intample daca rotesti potentiometrul. Eu cred ca se ingusteaza pulsul de comanda fara sarcina. CITAT: Dimineata aveai +2Vv in grila igbt acum ai +10Vv. Mai mult ca sigur ca dimineata ai pus sonda in grila igbt si masa sondei pe masa de iesire. Imi place ca raspunzi la intrebari. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 21, 2017 Partajează Postat Iulie 21, 2017 Am testat cu un electrod de 2.5 rutilic si merge super. Dimineata aveai +2Vv in grila igbt acum ai +10Vv. Mai mult ca sigur ca dimineata ai pus sonda in grila igbt si masa sondei pe masa de iesire. Sonda a fost in grila igbt si masa sondei pe masa de alimentare a partii de comana. Cei aprox12Vv in grila igbt au fost obtinuti dupa ce am fazat traful driver . Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 22, 2017 Partajează Postat Iulie 22, 2017 Intre timp la o proba cu electod bazic au murit igbt-urile . Antistickul era in concediu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 22, 2017 Partajează Postat Iulie 22, 2017 Esi sigur ca functiona limitarea de curent ? Ai facut fazarea trafului de curent ? Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 22, 2017 Partajează Postat Iulie 22, 2017 Fiindca IGBT-urile si-au dat duhul si am avut putin timp liber am modificat cablajul la invertor. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Daca si primul cablaj arata asemanator cu acesta, atunci cel mai probabil IGBT-urile s-au dus din cauza ca nu exista condensatori de decuplare a alimentarii langa ele. Pune pe placa cu IGBT cel putin 2 condensatori de 1uF MKP10(wima) sau CBB21 sau MKP x2. Vezi condensatorul galben de pe placa cu IGBT din poza de mai jos, de fapt sunt 2, mai este unul pus sub placa. http://ifotki.info/8/783ac9a22312e746a7979cf49684b5d92e76e695586499.jpg.html Firele care vin de la placa de alimentare trebuie sa fie cat mai scurte. Nu cred ca era cazul sa faci experimente cand aveai postat un pcb functional. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Cine poate explica cum functioneaza antistick-ul? Cat trebuie sa scada tensiunea pe iesire sa intrea in functiune antistick-ul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 Poate cei care l-au realizat si testat. Dupa schema incepe de la 15V cat este D14. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 (editat) Nu, D14 are doar un rol de protectie pentru optocuplu. D15 este responsabila de Antistick, fiind inseriata cu LED-ul din optocuplu. Atata timp cat pe iesirea invertorului avem o tensiune mai mare decat valoarea lui D15, adica 4,7 volti, LED-ul din optocuplu este aprins iar fototranzistorul tine in 1 logic poarta U2B si asa mai departe. Cand tensiunea la iesire scade sub 4,7 volti, adica ai un scurt la borne sau electrodul s-a lipit, R32 forteaza intrarea U2B in 0 logic. De aici incolo cred ca intelegeti schema! Editat Iulie 26, 2017 de CIBY2 Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 La scurtcircuit sau la scaderea tensiunii pe iesire sub 4,7v nu ar trebui sa scada impulsurile pe iesirea lui uc3845, ca nu se intampla acest lucru. Sus iesire invertor, jos iesire uc 3845 , 5v/div Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 (editat) Tu inca nu ai inteles pe deplin principiul de functionare a unei surse de curent constant, mai inainte intrebai daca se modifica factorul de umplere (latimea pulsului) atunci cand invarti de potentiometrul, acum intrebi asta......, antistick are ca efect micsorarea curentului la minim adica atunci cant electrodul e in scurt ar fi ca si cum ai roti tu potentiometrul de reglaj al curentului la minim. Deci factorul de umplere e modificat doar in doua cazuri, antistick si in timpul sudurii pentru a mentine curentul constant. Editat Iulie 27, 2017 de nickrvl Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Pai tocmai ca asta n-a facut antistickul la mine, reglajul de curent a functionat, dar electrodul s-a lipit si s-a inrosit, curentul nu a scazut. In caz de scurt pe iesire sau lipire nu se opreste iesirea lui uc3845? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum