The_Reaper Postat Iulie 2, 2017 Partajează Postat Iulie 2, 2017 (editat) Sus tensiunea in primar 10v/div sonda 10:1, jos tensiunea in secundar 5v/div sonda1:1 sarcina de 0.1ohmi Aceleasi setari, fara sarcina de 0.1 ohmi. In tot acest timp becul pus intre condensatorii de filtraj si IGBT-uri a fost stins nu s-a inrosit deloc. P.S. Mi se par cam mari spike-urile de tensiune in secundar. Editat Iulie 2, 2017 de The_Reaper Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2017 Partajează Postat Iulie 2, 2017 (editat) Eu nu te pot ajuta ca nu inteleg nimic din oscilograme. Daca ai si tens din primar si din secundar in acelesi timp, ai unit masa retea cu masa iesire ? Se subintelege ca ai traf izolator. Ai pus tens in primar care este mica. Cu cat ai alimentat primarul ? Cand ai pus sarcina s-a aprins becul serie ca igbt, si cat de mult ? Uite un invertor de sudura reparat, tensiunea in secundar (parca 50V/div) si tens iesire(cred ca 20V/div) cu sarcina rezist de resou de 2000w pusa in 4. Sus este curentul de magnetizare, folosesc sonda de curent pt sincro. REVIN: in prima zeroul este pe mijloc, in a doua este jos. Nu vrei deloc sa spui unde e zeroul. Daca nu spui ce doresti de fapt si ce strategie de abordare ai nu poti fi ajutat. Editat Iulie 2, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 2, 2017 Partajează Postat Iulie 2, 2017 (editat) Zeroul pe mijloc in toate oscilogramele. Secundar, 5v/div sonda 1:1 fara sarcina Secundar, sarcina de 0.1ohmi, 1v/div Primar 10v/div sonda 10.1 . primarul alimentat cu 100vca Becul pus in primar nu s-a aprins deloc. Editat Iulie 2, 2017 de The_Reaper Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 2, 2017 Partajează Postat Iulie 2, 2017 Am alimentat la 220v, becul pus in continuare in primar, tensiunea in secundar masurata cu un multimetru digital este de aprox 18v, bescul se inroseste putin Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 2, 2017 Partajează Postat Iulie 2, 2017 Sigur in grila IGBT-urilor ai peste 10-12v (m-am uitat la postul 1113)? Ca tensiunea in secundar masurata cu digitalul e cam mica. Asa am patit si eu, am masurat cu osciloscopul si parea ok, dar am pus o sonda rf la multimetru si imi arata 9v, asa ca am modificat driverele cu mosfet. Vezi ca daca nu ai tensiune de comanda suficienta pe igbt-uri, sa vezi ce frumos o sa prajesti oua pe ele . Sau cumva fazarea nu e facuta? Am probat si eu invertorul cu electrozi de 4 (mi-a adus cineva niste electrozi verzi, rusesti), merg mai bine decat cei de 3,2..... un arc stabil si poti sa "sufli" zgura asa cum vrei tu, e drept ca cei de 3,2 erau bazici si uitati in colt de mult, dar si-au facut treaba. Am sa pun si niste poze dar sa fac rost de o bucata de tabla groasa, ca de probat..... am probat pe levierul de la masina, singurul material mai gros pe care il aveam . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 CITAT: Posted 29 June 2017 - 09:59 PM Eu si la munca si acasa am lucrat 38 ani numai cu traf separator si cu masa sondei legata la impamantare. Si nu am luat ca referinta la masuratori decat doua puncte de masa pe care cu colegii am convenit sa le numim MASA retea si MASA iesire. Sonda o tin numai pe DC exceptand cazurile cand masor riplul sau semnale mici axate pe DC. Deci o masa este minusul cond de filtrare retea redresata si cealalta masa este masa iesirii (la televizoare de exemplu puneam masa sondei pe borna selectorului pana puneam antena). Unde ai masa si unde ai pus sonda aici daca spui ca zeroul este pe mijloc ? Cum poti sa ai component DC pe traf ? Nu mai folosi generalitati de tipul "sonda pusa in primar". Daca nu ai mai lucrat cu oscul trebuie sa spui "masa sondei pe minusul cond xxx iar sonda in colector tranzistor yyy. Eu cu atatia ani de surse si tot pierd timp cu masuratori intermediare de frica sa nu apara cea necontrolat. Cum invertoarele vin cu tranz arsi la inceput ii pun pe spate cu colectoarele in vant si pun sarcina rezistiva ca in poza. Si sonda se pune in colector tranz de jos care oricum este la un pin al trafului. Iar oscilograma spune ca ajunge la zero colectorul cand am comanda si cand este blocat se duce la 320v(cat este reteaua redresata) prin dioda de recuperare.(oscul este pe 50V/div) Nu mai spune ce sonda folosesti, combinatia sonda + pozitie buton atenuator are ca rezultat V/diviziune. Adica ai 10V/div daca ai sonda divizoare cu 10 si comutatorul pe 1V/div sau daca ai sonda nedivizoare--1;1--si comutatorul pe 10V/div. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 (editat) Masa a fost pusa pe condensatorii de filtraj iar sonda pe pinul trafului de putere din partea de sus. Editat Iulie 3, 2017 de The_Reaper Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 Revin cu masuratori, Grila IGBT, zeroul pe mijloc, masa pusa pe masa partii de comanda . Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 Revin cu masuratori, Grila IGBT, zeroul pe mijloc, masa pusa pe masa partii de comanda . L.E. am uitat sa precizez comutatorul pe, 2v/div, Link spre comentariu
amudsen Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 (editat) Ai la postul 11 sonda rf postul http://www.elforum.info/topic/70253-sonda-rf/ , daca nu ai peste 11 - 13v pe grila igbt, nu alimenta partea de putere. Editat Iulie 4, 2017 de amudsen Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 Uite ce spune un coleg: Si ce am spus eu ieri : Nu mai spune ce sonda folosesti, combinatia sonda + pozitie buton atenuator are ca rezultat V/diviziune. Adica ai 10V/div daca ai sonda divizoare cu 10 si comutatorul pe 1V/div sau daca ai sonda nedivizoare--1;1--si comutatorul pe 10V/div. Iar azi ai spus: L.E. am uitat sa precizez comutatorul pe, 2v/div, Nu ma intereseaza comutatorul daca nu stiu sonda, nu ma intereseaza sonda daca nu stiu comutatorul. Singur trebuie sa calculezi combinatia sonda + comutator si noua ne spui doar rezultatul: imaginea are atatia volti pe diviziune. Ieri am fost la niste rude si i-am invatat pe doi pusti de 7 ani regulile scaderii. Dupa ce am facut cateva cu zeci au trecut singuri la sute si mii cand au inteles algoritmul. Chiar nu poti sa intelegi ca privind o oscilograma trebuie sa poti citi amplitudinea semnalelor ? Asta este si "esenta" osciloscopului, citind amplitudini pe langa frecvente si forme de unda poti deduce daca functionarea montajului este corecta. Pt ca in ultima oscilograma, daca ai 2V/div ar rezulta mai putin de 3V comanda IGBT, ceea ce este foarte putin. Driverul se masoara in drena IRF540 si se specifica si nr de spire al trafo driver. Comanda in poarta se verifica fara a alimenta invertorul la 220v, se alimenteaza de la o sursa de laborator numai etajul de comanda. Asa poti masura si in poarta IGBT de sus pt ca poti pune masa sondei in emitorul lui fara probleme. De fapt nealimentat la retea poti lega emitorii de sus la emitorii de jos (masa) si poti vedea astfel fazarea intre cele 2 secundare cu cele 2 canale ale oscului. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 In ultima oscilograma este 2v pe diviziune, am demontat traful driver si il rebobiez, tensiunea in grila igbt este prea mica. Link spre comentariu
nickrvl Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 (editat) Revin cu masuratori, Grila IGBT, zeroul pe mijloc, masa pusa pe masa partii de comanda . Din ce vad eu inchiderea/blocarea IGBT-urilor e defectuoasa (in imagine cu rosu), aceasta trebuie sa fie cat mai "ferma", "ideal" ar fi ca in imagine, cu galben: Editat Iulie 4, 2017 de nickrvl Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Revin cu noutati, am schimbat traful driver facut de mine cu unul cumparat de pe forum, s-a imbunatatit forma semnalului dar tensiunea in grila igbt a ramas la fel ceea ce ma face sa cred ca driverele nu lucreaza cum trebuie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2017 Partajează Postat Iulie 19, 2017 Ce am scris eu: Posted 04 July 2017 - 10:24 AM Driverul se masoara in drena IRF540... Unde e oscilograma? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum