Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Intre infasurarile secundare ai o diferenta de potential de peste 300 V. N-ar strica sa folosesti fire cu o izolatie corespunzatoare, sau sa bobinezi pe fiecare separat cu izolatie serioasa intre ele.

Link spre comentariu

Asa arata semnalul cu traful driver bobinat cu ambele secundare simultan. O sa modific traful si o sa bobinez secundarele separat.

Poarta igbt

screenshot_12.jpg

screenshot_13.jpg

Drena mosfet

screenshot_14.jpg

Link spre comentariu

Revin cu un update, am modificat traful driver si mosfetul de comanda cu IRF610.

Acum as avea cateva intrabari:

1. Arata OK semnalul in grila IGBT-urilor?

2.Se poate trece la pasul urmator, alimentarea tranzistorilor cu energie?

3. Rezistentel ede 8R2 din snuberul de pe iesire se pot inlocui cu unele de 10ohmi?

Drena mos

screenshot_14.jpg

Grila igbt

screenshot_14.jpg

screenshot_14.jpg

Link spre comentariu

1.Da, este OK.

2.Incepi cu tensiune redusa, de la vreo 60-70V in prima faza si pe urma cresti tensiunea pana la valoarea nominala.

3.Poti pune si 10 ohmi, dar ar fi bine sa incerci sa le recalculezi.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Sa mai inviorez putin topicul..

Am facut carcasa din plastic, sa fie mai usor (dar tot greu e la 7kg), trebuie sa mai caut niste placi de plastic sa-l inchid.

2mmahat.jpg

sursa e una chinezeasca 15v stabilizata cu tl431, probata si la 100v scoate tensiunea

33k9b2q.jpg

partea de driver, cam inghesuita, dar asta e (se vede ca driverele au o siguranta)

28ksylx.jpg

traful izolat zdravan cu banda kapton si cocotat pe un piedestal

1z1hhll.jpg

placa de comanda

14bj63d.jpg

partea de alimentare cu releele de soft start si cel de descarcare (lipit) deoarece cele de soft start nu aveau decat o pereche de contacte

t98nr9.jpg

Arcul e cam scurt (tensiunea in gol 48V masurat cu un MAVO), dar cand am vrut sa-l fortez si am vrut sa verific antistickul, pe clampmetru a aratat 525A!!! Acum cred ca iin inteleg pe chinezi :rade:

Pe rugina nu prea merge continuu, dar pe suprafetele curatate cu peria de sarma merge brici.

Link spre comentariu

frumos , tare interesant cu teava de polipropilena :) eu am gasit cornier de aluminiu dela brico....iese mai usor decat cu teava de polipropilena ;)

Editat de burn.out
Link spre comentariu

Am testat si eu invertorul astazi, am alimentat cu 60vca, la iesire am aprox 5.5v su iesirea in gol.

Asa arata tensiunea in primarul trafului de putere.

screenshot_18.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări