burn.out Postat Iunie 19, 2017 Partajează Postat Iunie 19, 2017 infasurarea de la modulul de comanda prima , izolezi cu kapton sau scotchi , apoi infasurarile de la drivere in paralel succes ! Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iunie 20, 2017 Partajează Postat Iunie 20, 2017 Intre infasurarile secundare ai o diferenta de potential de peste 300 V. N-ar strica sa folosesti fire cu o izolatie corespunzatoare, sau sa bobinezi pe fiecare separat cu izolatie serioasa intre ele. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 20, 2017 Partajează Postat Iunie 20, 2017 Asa arata semnalul cu traful driver bobinat cu ambele secundare simultan. O sa modific traful si o sa bobinez secundarele separat. Poarta igbt Drena mosfet Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 20, 2017 Partajează Postat Iunie 20, 2017 Revin cu un update, am modificat traful driver si mosfetul de comanda cu IRF610. Acum as avea cateva intrabari: 1. Arata OK semnalul in grila IGBT-urilor? 2.Se poate trece la pasul urmator, alimentarea tranzistorilor cu energie? 3. Rezistentel ede 8R2 din snuberul de pe iesire se pot inlocui cu unele de 10ohmi? Drena mos Grila igbt Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 (editat) 1.Da, este OK. 2.Incepi cu tensiune redusa, de la vreo 60-70V in prima faza si pe urma cresti tensiunea pana la valoarea nominala. 3.Poti pune si 10 ohmi, dar ar fi bine sa incerci sa le recalculezi. Editat Iunie 21, 2017 de CIBY2 Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Care este metoda de calcul? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 http://electrokits.ro/carti-electronica-c-4/carti-electronica-ro-c-4_5/stabilizatoare-de-tensiune-in-comutatie-p-239.html pagina 114. Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 26, 2017 Partajează Postat Iunie 26, 2017 Sa mai inviorez putin topicul.. Am facut carcasa din plastic, sa fie mai usor (dar tot greu e la 7kg), trebuie sa mai caut niste placi de plastic sa-l inchid. sursa e una chinezeasca 15v stabilizata cu tl431, probata si la 100v scoate tensiunea partea de driver, cam inghesuita, dar asta e (se vede ca driverele au o siguranta) traful izolat zdravan cu banda kapton si cocotat pe un piedestal placa de comanda partea de alimentare cu releele de soft start si cel de descarcare (lipit) deoarece cele de soft start nu aveau decat o pereche de contacte Arcul e cam scurt (tensiunea in gol 48V masurat cu un MAVO), dar cand am vrut sa-l fortez si am vrut sa verific antistickul, pe clampmetru a aratat 525A!!! Acum cred ca iin inteleg pe chinezi Pe rugina nu prea merge continuu, dar pe suprafetele curatate cu peria de sarma merge brici. 1 Link spre comentariu
burn.out Postat Iunie 26, 2017 Partajează Postat Iunie 26, 2017 (editat) frumos , tare interesant cu teava de polipropilena eu am gasit cornier de aluminiu dela brico....iese mai usor decat cu teava de polipropilena ;) Editat Iunie 26, 2017 de burn.out Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 26, 2017 Partajează Postat Iunie 26, 2017 Asa este, iese mai frumos, dar asta aveam prin pod, plus ca are izolatia mai buna. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 26, 2017 Partajează Postat Iunie 26, 2017 Cu ce tip de electrozi l-ai testat?? Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 Ce am avut prin casa, 1,6/2,5 rutilic si bazic, si 3,2, de 4 nu am dar am sa caut sa fac rost macar de 4 fire, sa-l testez. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 Am testat si eu invertorul astazi, am alimentat cu 60vca, la iesire am aprox 5.5v su iesirea in gol. Asa arata tensiunea in primarul trafului de putere. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 Nu se pune oscilograma fara sa spui daca esti de DC/AC, unde e ZEROUL si volti/div. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 (editat) Revin cu o imagine mai clara: Cam greu de facut poza avand ambele maini ocupate. Editat Iunie 27, 2017 de The_Reaper Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum