amudsen Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Incepe cu partea de comanda, apoi partea de drivere, daca iti merg si arata bine pe osciloscop, mergi mai departe. E bine ca toate sa fie pe o placa (asa cum e prezentata in paginile forumului, mai ales ca o ai gata desenata). La mine partea de alimentare cu top i-am tras un sut si am zis ca nu mai pun mana pe TOP in viata mea (acum sa nu se supere CIBY2). Citeste tot topicul cap/coada si cartile lui Negulayev. Daca nu ai experienta in surse de comutatie, fii pregatit de artificii si mult curaj. Link spre comentariu
eu-sunt Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Ei voi incepe cu sursa apoi restul . Link spre comentariu
Dayo Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Va salut! Cu ceva timp in urma m-am luat de canstructia acestui invertor.Invertor Negulyaev cu 494.doc Dupa o perioada de pauza vreau sa continui cu realizarea sa. Sursa auxiliara este de la un monitor, 16,5V/4A zic eu buna chiar daca tensiunea cred ca este un pic cam mare. Mai departe...modulul de comanda a tranzistoarelor de putere...aici am ceva nelamuriri. Schema partii de comanda este cea de aici cu unele modificari si anume am folosit mosfeturi pentru comanda tr. driver, am eliminat c si r serie cu tr. driver si... am montat tot pe aceasta placa divizorul rezistiv si dioda transil din grila igbturilor. Rezistorii de 51 ohmi se incingeau foarte tare si am decis sa pun de 100 ohmi avand in vedere raportul de transformare de 1/1 si U de 16,5V. Acum probabil nu mai pot suprima intreaga energie inmagazinata in miez, deoarece apar ceva varfuri care nu cred ca sunt normale. Vreau sa stiu daca semnalul este corespunzator pentru a ataca partea de forta. O sa revin cu ceva poze. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Eu cred ca la schema in punte pt driver nu se pune problema "suprimarii" energiei din miez, primarul fiind in scurt intre conductii tranzistori. Ar fi buna o schema cu comanda driverilor MOS pt ca are niste cerinte. Link spre comentariu
Dayo Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Pozele... Semnal pe secundarele tr. driver fara a fi legate la igbturi. Semnal pe secundarele tr. driver legate la igbturi. Link spre comentariu
Dayo Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Nu stiu daca sunt corecte acele semnale dar mi-am luat inima in dinti si am incropit un traf pe 10 miezuri de traf de linii tv si am alimentat etajul de putere cu 60v. Am in secundar un semnal aproape dreptunghiular la umplere maxima si devine sinus la umplere minima. Am pus ca sarcina o rezistenta de aprox. 2 ohmi si multi wati. Am constatat ca nu pot regla dead timeul sub o anumita valoare indiferent de pozitia celor doua semireglabile sau a potentiometrului. Sincer, bazandu-ma pe protectia sursei de 60v, am incercat sa duc igbturile la cross-conduction in vederea reglarii cat mai precise a dead timeului, nu am reusit. Pe osciloscop nu ma bazez fiind un E 0102 ce a trecut prin multe, avand probabil foarte multe abateri de etalonare. Link spre comentariu
eu-sunt Postat Mai 28, 2016 Partajează Postat Mai 28, 2016 Ce ziceci de sistemul de alimentare sa fie separat de partea de comanda ? Link spre comentariu
eu-sunt Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 (editat) Sistemul de alimentare cel realizat de CIBY 2011 si in partea de comanda cea cu CD4093 dar sar putea sa folosesc din invertorul AWELCO 145 transformatorul si bobina de iesire care le am si datele lor cu inductanta, transformatorul intrare 360uH iesire are doua sectiuni una pentru ventilator 18uH si cel de comanda diode de 44uH .La fel si bobina de iesire cu valoarea de 2uH -150A .Poate sa ma ajute cineva in a inbina ce am pentru a suda cu el cu 3,25 electrod . Detin partea de filtru intrare de la AWELCO doua punti redresare kbpc5010 ,3x470uf/450v, 2x330uf/450v releu 12v/16A tot din aparatul de sudura.Mai detin radiatorul de la aparat plus altele radiatoare si de aceia vreau sal fac pe parti ca sa le folosesc pe care le am .Astept mesaje pentru a finaliza si eu un aparat . Editat Mai 29, 2016 de eu-sunt Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2016 Partajează Postat Mai 29, 2016 Traful de la aw145 sigur merge optim cu schema de la respectivul invertor. Cine a facut masuratori la el sa spuna frecventa de lucru. Link spre comentariu
eu-sunt Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Am comparat ce am eu Awelco 145 nonstop 3,25 cu schema de la Emil Matei Awelco 165 si componentele sunt aceleasi de aceia vreau sa ma consult pentru a conbina cele doua scheme.Partea de alimentare so fac cu doua punti redresoare ,pe langa cele 3x470uf/450v pot sa pun si cele de 330uf/450v daca folosesc doua punti redresoare ?. Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Va salut! Cu ceva timp in urma m-am luat de canstructia acestui invertor........... Vezi ca este un topic privind invertoarele de sudura in rezonanta, daca ai un mail iti pot trimite cartile lui Negulyaev. Ai sa te lamuresti singur daca ai rabdarea sa le citesti. Link spre comentariu
Dayo Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Multumesc ''amudsen'', am cele doua carti si am si citit cate ceva prin ele dar tot mai am nelamuriri. O sa mut discutia pe celalalt topic, asta era si intentia mea initiala fiind sfatuit si de un alt coleg. Urmarind cele doua topicuri....am postat unde nu trebuia. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 [...] placa forta lay pdf astea ar fi? Cica fisierul ala e corupt, mai poti incarca o data? Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 16, 2016 Partajează Postat Iunie 16, 2016 Nu e corupt,sterge-i extensia .pdf si ce ramane deschizi cu sprint layout 5 ( sau daca vrei ,cu sprint layout 6). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum