Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Incepe cu partea de comanda, apoi partea de drivere, daca iti merg si arata bine pe osciloscop, mergi mai departe. E bine ca toate sa fie pe o placa (asa cum e prezentata in paginile forumului, mai ales ca o ai gata desenata). La mine partea de alimentare cu top i-am tras un sut si am zis ca nu mai pun mana pe TOP in viata mea (acum sa nu se supere CIBY2). Citeste tot topicul cap/coada si cartile lui Negulayev. Daca nu ai experienta in surse de comutatie, fii pregatit de artificii si mult curaj.

Link spre comentariu

Va salut!

Cu ceva timp in urma m-am luat de canstructia acestui invertor.Invertor Negulyaev cu 494.doc Dupa o perioada de pauza vreau sa continui cu realizarea sa.

Sursa auxiliara este de la un monitor, 16,5V/4A zic eu buna chiar daca tensiunea cred ca este un pic cam mare. Mai departe...modulul de comanda a tranzistoarelor de putere...aici am ceva nelamuriri. Schema partii de comanda este cea de aici post-194500-0-10682200-1463579890_thumb.jpg cu unele modificari si anume am folosit mosfeturi pentru comanda tr. driver, am eliminat c si r serie cu tr. driver si... am montat tot pe aceasta placa divizorul rezistiv si dioda transil din grila igbturilor. Rezistorii de 51 ohmi se incingeau foarte tare si am decis sa pun de 100 ohmi avand in vedere raportul de transformare de 1/1 si U de 16,5V. Acum probabil nu mai pot suprima intreaga energie inmagazinata in miez, deoarece apar ceva varfuri care nu cred ca sunt normale.

Vreau sa stiu daca semnalul este corespunzator pentru a ataca partea de forta. O sa revin cu ceva poze.

Link spre comentariu

Eu cred ca la schema in punte pt driver nu se pune problema "suprimarii" energiei din miez, primarul fiind in scurt intre conductii tranzistori.

Ar fi buna o schema cu comanda driverilor MOS pt ca are niste cerinte.

Link spre comentariu

Nu stiu daca sunt corecte acele semnale dar mi-am luat inima in dinti si am incropit un traf pe 10 miezuri de traf de linii tv si am alimentat etajul de putere cu 60v. Am in secundar un semnal aproape dreptunghiular la umplere maxima si devine sinus la umplere minima. Am pus ca sarcina o rezistenta de aprox. 2 ohmi si multi wati.

Am constatat ca nu pot regla dead timeul sub o anumita valoare indiferent de pozitia celor doua semireglabile sau a potentiometrului. Sincer, bazandu-ma pe protectia sursei de 60v, am incercat sa duc igbturile la cross-conduction in vederea reglarii cat mai precise a dead timeului, nu am reusit. Pe osciloscop nu ma bazez fiind un E 0102 ce a trecut prin multe, avand probabil foarte multe abateri de etalonare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sistemul de alimentare cel realizat de CIBY 2011  si in partea de comanda cea cu CD4093  dar sar putea sa folosesc din invertorul AWELCO 145 transformatorul si bobina de iesire care le am si datele lor cu inductanta, transformatorul intrare 360uH iesire are doua sectiuni una pentru ventilator 18uH si cel de comanda diode de 44uH .La fel si bobina de iesire cu valoarea de 2uH -150A .Poate sa ma ajute cineva in a inbina ce am pentru a suda cu el cu 3,25 electrod . Detin partea de filtru intrare de la AWELCO  doua punti redresare kbpc5010 ,3x470uf/450v, 2x330uf/450v releu 12v/16A tot din aparatul de sudura.Mai detin radiatorul de la aparat plus altele radiatoare si de aceia vreau sal fac pe parti ca sa le folosesc pe care le am .Astept mesaje pentru a finaliza si eu un aparat .

Editat de eu-sunt
Link spre comentariu

Am comparat ce am eu  Awelco 145 nonstop 3,25 cu schema de la Emil Matei  Awelco 165 si componentele sunt aceleasi de aceia vreau sa ma consult pentru a conbina cele doua scheme.Partea de alimentare so fac cu doua punti redresoare  ,pe langa cele 3x470uf/450v pot sa pun si cele de 330uf/450v daca folosesc doua punti redresoare ?.

Link spre comentariu

Va salut!

Cu ceva timp in urma m-am luat de canstructia acestui invertor...........

Vezi ca este un topic privind invertoarele de sudura in rezonanta, daca ai un mail iti pot trimite cartile lui Negulyaev. Ai sa te lamuresti singur daca ai rabdarea sa le citesti.

Link spre comentariu

Multumesc ''amudsen'', am cele doua carti si am si citit cate ceva prin ele dar tot mai am nelamuriri. O sa mut discutia pe celalalt topic, asta era si intentia mea initiala fiind sfatuit si de un alt coleg. Urmarind cele doua topicuri....am postat unde nu trebuia.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări