Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Eu personal , nu . Sper sa nu fi inteles ( eu ) gresit . Nu am cautat sa vad ce inseamna Multiplaz 3500 . M - am referit la microplasma in acceptiunea sudurii electrice , eu am lucrat cu produse ( de la ... ) HYPERTHERM , printre altele ... Daca e vorba de alte procedee , retrag comentariul ... cu scuzele de rigoare . Nu pot enunta pareri asupra a ce nu cunosc ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_arc_welding

Editat de gauss
Link spre comentariu

De acea am postat pentru ca acel Multiplaz 3500 se bazeaza pe electroliza pe cind "microplasama" e altceva....

Totousi, tot de curiozitate, cit de diferit este un pistol pentru sudura WIG fata de unul pentru microplasma? cred ca ultimul se aseamana mai mult cu unul de debitat cu plasma, sau poate combinatie intre cele doua?

Editat de nickrvl
Link spre comentariu
Vizitator gbarsan

Daca se intra pe"Multiplaz tuto" se va putea vizualiza constructia si intretinerea tortei.Da, este un aparat ce functioneaza cu arc electric in mediu umed si produce abur ,hidrogen, care arde apoi creand o flacara rosiatica cu temperatura de 6000 grade.Inventia este brevetata si dezvoltata de rusi si ulterior de chinezi de maniera functionarii continuie cate 8 -12h.

Link spre comentariu

De acea am postat pentru ca acel Multiplaz 3500 se bazeaza pe electroliza pe cind "microplasama" e altceva....

Totousi, tot de curiozitate, cit de diferit este un pistol pentru sudura WIG fata de unul pentru microplasma? cred ca ultimul se aseamana mai mult cu unul de debitat cu plasma, sau poate combinatie intre cele doua?

Este o combinatie ... am sa caut , poate mai gasesc o documentatie de pistolet HYPERTHERM , racit cu apa , folosit la o microplasma trifazata . Multe materiale le - am eliminat , dupa ce am " rarit - o " cu sudura . Amorsarea e fara HF , se pot vedea ceva materiale ( filmulete )  pe net . Am facut ceva " exercitii " de asamblare a " capului " , destul de complex . In compensatie , scula e magnifica . Sudeaza table de 0,3 mm suprapuse sau cap la cap , niste cordoane ca trase cu markerul , mai ales daca ai ceva antrenament . Sudorii care o deserveau la beneficiar faceau " minuni " ... am ramas fermecat , desi vazusem inainte argonisti adevarati . Ma rog , tot felul de suduri , mai ales " pe - afara " ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara!

Dupa o pauza m-am luat iarasi de un proiect mai vechi cu speranta ca-l voi duce la bun sfarsit. E vorba de schema aceasta. Am realizat o parte dar acum intampin ceva probleme. Mai exact nu stiu daca formele semnalelor sunt ok sau nu si mi-e teama sa leg partea de forta.

post-194500-0-61205700-1462905028_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salutare tuturor!

Am reusit sa intru in posesia unor cablaje de invertor. (pct 25  http://www.elforum.info/topic/114585-montaje-diverse-it-etc/ )

Discutand cu D-l Ciby mi-a spus ca sunt de la invertorul a carui schema e la pagina 1 ( http://www.y-u-r.narod.ru/Svark/Svark_13.GIF ).Sursa de 14 V e diferit fata de schema originala.

Acum urmeaza intrebarile: 

1. are cineva schema de plantare a pieselor?

2. semiconductoarele de putere se pot inlocui cu unele din lista

http://www.elforum.info/topic/89693-igbt-uri-condensatori-diode-putere-etc-pentru-sudura/page-18 postul 260

tranzistori igbt g30n60 -tranzistori igbt gp4068d -tranzistori igbt fgh40n60sfd -diode putere stth6003-diode putere 30us30-diode putere 60cph03diode 15a/600v rurp1560

Editat de imreberes
Link spre comentariu

Acela este primul invertor construit de mine, dar acum nu l-as mai face.

Cablajul are destule hibe, una fiind distanta mica intre traseele ce merg la driverele finalilor.

Schema, si implicit cablajul, are o singura pereche de finali, ar trebui doua perechi. Se pot monta, cei drept, asa cum facusem eu, dar te complici cam mult.

Din pacate, nu gasesc fisierul Word cu cablajul si schema electrica. A fost postat la inceputul acestui topic, dar nu-l mai gasesc, iar pe calculatorul acesta nu il mai am.

Iti recomand, daca vrei sa te apuci, sa realizezi ultima varianta, de care eu sunt multumit. Din 2012 si pana azi a mers doar cu o mica problema, s-a ars un TOP222 din sursa auxiliara.

Schema sursei de 14V este la pag. 8 din fisierul atasat.

TOP202.pdf

Intre R4 si R5 este un semireglabil de 10K al carui cursor merge la pinul de Adjust din TL431. R4 il pui de 47K.

O sa mai caut fisierul cu cablajul, poate il gasesc.

Tranzistori merg foarte bine fgh40n60sfd o pereche sau G30N60 (SGW30N60) doua perechi.

Diode de putere merg cele de 60A iar pentru snubere si diodele de descarcare a miezului, RURP1560.

Eu asa as folosi.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Ce trafuri? Ce miez, ce numar de spire? Macar secundarul sa ni-l poti spune.

Se poate adapta schema la ce ai tu. Invertorul ale carui cablaje le ai, l-am reconstruit cu doua trafuri legate in paralel. Functioneaza si acum.

Ai Sprint Layout, stii sa lucrezi cu el? Te pot ajuta si cu schema si cu cablajul.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Doamne ajuta tuturor! ,revin si eu dupa o lunga perioada si ma adresez voua celor profesionisti in domeniu pentru a ma indruma .Am primit un AWELCO 145 dar placile de baza sunt cele postate de Emil Matei ,AWELCO 165, http://www.emil.matei.ro/awelco_mikro_164.php  si as dori sa recuperez din el condensatori cele doua transformatoare cel ce comanda diodele finale si bobina de iesire  precum si filtrelede intrare de la alimentare .Ce schema as putea adapta ca sa folosesc acele  transformatoare sau alte piese recuperate din el. As incerca sal fac structurat bloc alimentare si comanda igbt si tranzistori finali igbt plus transformatore si diode finale pe alta placa .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări