dande Postat Ianuarie 28, 2016 Partajează Postat Ianuarie 28, 2016 buna,tuturor as dori sa construesc un invertor de sudura de 100a. intrebarea mea ar fi daca miezurile de aici sunt bune de ceva ?http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/set-miezuri-ferita-ee65-p-9510 nu specifica clar ce tip de ferita este ,si an al doilea rand pretul da cu virgula.va multumesc. Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Cumpara linistit, miezurile sunt testate. Eu am luat ETD-uri si sunt in regula. Stiu si alti colegi ce au folosit astfel de miezuri. Link spre comentariu
dande Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 multumesc mult am cuparat deja .am facut schema de aici http://danyk.cz/svar.html am facut traful cu 20 sp in primar sectiune sarma 6mm patrati si secundaru 6sp de 18 mm patrati .am otensiune de 90 v la esire dar curentul e foarte mic nu furmeaza arcul electric si nu il mentine acum astept sa imi vina osciloscopul sa vad ce si cum . mentionez ca traful driver lam facut pe miez e 25 cu 30 sp am bobinat un secundar dupa aia primarul si apoi cel lalt secundar .sensurile infasurarilor respectate .iartraful de curent e realizat pe tor din ala galbe din surse pc Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Torul galben din sursele pc nu e bun pentru traf curent. Trebuie tor din ferita, nu pulbere de fier. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 L-a făcut cu tor galben că aşa l-a făcut cehul în montajul lui. Se pare că la el funcţionează. Şi eu am avut probleme cu schema lui. Vezi polaritatea la traful de curent. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) Cehul spune aici http://danyk.cz/reg60v_en.html Current transformer TR3 is 1 turn to 68 turn on the ferrite ring Aici http://danyk.cz/svar_en.html spune Current transformer Tr3 is made from EMI suppression chokes on the toroidal core EMI suppresion chokes nu este torul de pe iesire galben cu alb, nu mai induceti oamenii in eroare, este torul de pe 220V. Editat Ianuarie 29, 2016 de cristi7521 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Uita-te pe pozele proiectului şi vei avea surprinderea să descoperi că a folosit un tor galben. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) Dar nu spune ca l-a luat din PC, spune ca este filtru suprimare EMI si ca a fost bobinat cu 75 de spire. El l-a folosit fara sa il modifice. Este posibil ca torul respectiv sa nu fie pulbere de fier chiar daca este tot galben. The original winding with 75 turns of 0.4 mm wire works as a secondary. Primary has 1 turn Editat Ianuarie 29, 2016 de cristi7521 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) Codul de culori îl dă de gol, e la fel ca la un rezistor, daca are cod de culori de 1 K, nu poţi presupune ca rezistorul are 100 R. La fel şi aici. Ăla clar e galben cu alb. Editat Ianuarie 29, 2016 de daniel_88 Link spre comentariu
CIBY2 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 (editat) S-a vorbit mult despre miezul trafului de curent. Daca sunteti atat de convinsi ca merge orice fel de miez si nu vreti sa ascultati sfaturile ce vi se dau, nu este normal sa mai intrebati aici de ce nu va merge invertorul! Descarcati datasheetul miezurilor folosite sau a materialelor din acele miezuri si o sa vedeti pana la ce frecventa merge. Mi-e teama ca o sa aveti mari surprize! Cel mai bun este miezul folosit in alimentatoarele pentru becuri cu halogen, cele care au tor in traful de iesire. Editat Ianuarie 29, 2016 de CIBY2 Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 29, 2016 Partajează Postat Ianuarie 29, 2016 Salut Titi, nu am spus că merge, din contră, chiar am menţionat că am avut probleme cu schema cehului, am abandonat-o şi am făcut-o pe aia prima a rusului, şi pe această cale ţin să îţi mulţumesc încă o data pentru ajutorul şi spijinul pe care mi l-ai dat, fără de care nu l-aş fi dus la cap...apropo, merge şi acum . Subiectul pe care eu şi colegul Cristi îl dezbăteam era tipul de miez pe care cehul l-a folosit, faza e că nu ne spune şi cât timp l-a folosit, de obicei montajele lui sunt folosite pentru câteva minute de youtube, apoi le cam dezmembrează pentru următorul proiect...adică funcţionează, dar cât timp nu ştie nimeni. Stimă Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) Schema cehului e sigur functionala, desi n-am testat-o. E o sursa clasica forward cu doua tranzistoare, cu limitare curent. Traful de curent trebuie facut pe ferita, nu pe tor din pulberi, indiferent ce-a folosit cehul. Traful curent se poate face nu doar pe tor ferita, ci si pe UI, EI, sau EE. Stiu un coleg cu experienta, @miticamy, care la diverse teste folosea ca traf de curent, traful de comanda a tranzistorilor, din surse ATX, sau folosea ca miez, inele de ferita folosite pe diverse cabluri, pentru deparazitare. Colegul chiar a pus o poza cu respectivele toruri, ca sa va faceti o idee de cum arata. http://postimg.org/image/6wn074sf1/ Cu ceva timp in urma si eu am folosit un asemenea miez, pentru un traf driver. La constructia unui invertor, e cam obligatorie existenta unui osciloscop, cu care se verifica mai intai forma semnalului de comanda a IGBT, abia dupa aceea se alimenteaza forta. Tot cu osciloscopul se poate verifica buna functionare a limitarii de curent, vizualizand semnalul in secundar traf curent, apoi in pin 3. Daca nu exista insa osciloscop, vorbim discutii... Editat Ianuarie 30, 2016 de giongiu Link spre comentariu
CIBY2 Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Pentru Dande In primul rand refaci traful de curent folosind un miez adecvat. Apoi trebuie sa ai mare grija la fazarea lui. Daca secundarul este montat invers se petrece ceea ce spui tu in postul 978. Link spre comentariu
dande Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 multumesc mult CIBY2 polaritatea era buna cred ca toru nu corespunde au am mai banuit si traful de putere pentru ca este ee71 luat de la miv.si nu cunosc materialul din care e facut.mentionez cans incerc sa sudez miezul se incalzeste putin in gol nu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Se pare ca este numai problema de Al la frecvente mici. Am gasit un miez galben-alb cu 40 si de spire, am pus 4,7ohm in secundar si am obtinut: SUS--sonda de curent TEK 5A/div JOS--tensiunea pe 4,7ohm, 500mV/div. Al mic da inductanta mica si rezulta palier cazator la tensiuni de iesire ce ar trebui pt atacul unei punti redresoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum