daniel_88 Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Este normal domnule @miticamy ca socul sa fie secretul functionarii, deoarece acesta, pe langa suprimarea RF, inmagazineaza energia necesara sudurii... Am patit-o si eu pana am nimerit un soc care sa lucreze in parametrii...le prefer pe cele fara miez (aer), ce-i drept intra ceva cupru, dar nu risti sa se satureze miezul feritic. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Salutare, CIBY2, poti pune te rog PCB-ul petru invertorul prezentat de tine aici: http://www.elforum.info/topic/28751-schema-aparat-sudura-rusesc-in-cc/?p=1240764, bineinteles asta daca nu este vreun secret comercial. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Daca te referi la cel cu 4 module, nu este niciun secret comercial, dar varianta asta inca nu este terminata. Si pana nu-l vad functionand nu pot posta PCB-ul. Pot exista greseli de proiectare si prefer sa le depistez singur. Ar fi mult mai greu de verificat si de inteles de ce nu functioneaza cand nu ai animalul in fata si astepti explicatii de la cel ce l-a realizat. Ce pot sa spun este ca acest cablaj este simplu strat, modulele principale au 126/241 mm. Schema este apriximativ aceasi cu cea de la invertorul rosu, doar am pus drivere cu TC4422. Cand va fi gata voi posta si cablajele! Link spre comentariu
daniel_88 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Il astepam nerabdatori CIBY, vreau sa ma apuc de un monstru serios dupa sarbatori, totusi cred ca voi adapta schema de comanda la un full bridge si ceva module de putere. Cred ca voi deschide topic separat sa nu il amestec pe asta. Pana atunci sarbatori fericite CIBY si multumesc pentru ajutorul de la primul inverter. Spor si la mai multe . P.S.:Daca se considera off topic se poate sterge, nu-i suparare. Doar am vrut sa imi arat recunostinta pentru cineva care ne ajuta neconditionat sa realizam lucruri frumoase. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Da, cel cu 4 module, il asteptam. Dupa sarbatori ma apuc si eu sa il construiesc. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Sunt si eu interesat de acest aparat de sudura, astept cu interes modelul cu drivere TC, varianta cu 4 module.Multumiri tuturor ! Link spre comentariu
yo2.080 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 La multi ani tuturor! Am facut si eu o varianta de cablaj pentru invertorul cu TC4422 in comanda propus de smilex si as dori sa va uitati la eventualele greseli sau critici sunt binevenite. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Sa inteleg ca vei lua catodul direct de pe radiatorul diodelor de iesire? Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 (editat) N-am verificat cu atentie cablajele, dar driverele parca sunt prea departe de GS. Asta inseamna inductante parazite si posibile oscilatii. Eu l-as muta cat mai aproape, sa am trasee cat mai scurte. De asemenea, condul de un micro, ar trebui montat cat mai aproape de pinii integratului. Traseele de la 300V, la IGBT, mi se par cam firave. As muta traseul unde vin rezistentele din porti mai sus la +300, respectiv mai jos, la -300 si le-as mai lati. Editat Ianuarie 4, 2016 de giongiu Link spre comentariu
daniel_88 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 De preferat driverele pe placa de putere, langa IGBT-uri, si de la traful driver fire torsadate pana la TC-uri. Link spre comentariu
yo2.080 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Am modificat placa de forta si am pus si driverele pe ea. Pentru traseele mai inguste (colector si emitor) m-am gandit sa cositoresc ceva fire de cupru de 2,5 mmp. Intre tranzistori, diode si radiator o sa foloses bara de cupru 30x10 mm si bineinteles pasta pentru transfer termic. Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Probabil foarte multe invertoare sunt forward cu doua tranzistoare, poate si din cauza comenzii nepretentioase. Cum ambii tranzistori conduc simultan, respectiv sunt blocati simultan, un semnal de comanda care nu e chiar perfect, nu duce la distrugerea lor, ca la semipunte si punte, dar mareste puterea disipata. Un semnal de comanda cat mai corect, inseamna putere disipata mai mica, incalzire mai mica. De aceea aminteam de trasee cat mai scurte intre driver si IGBT. Eu as fi lasat driverele pe placa de comanda, pe care as fi asezat-o chiar deasupra IGBT-urilor din mijloc, pentru a avea distante minime spre toate IGBT. E doar o parere, poate e in regula si asa, dar eu m-am invatat sa suflu in iaurt, dupa ce am ars multe componente. Link spre comentariu
yo2.080 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Tocmai din cauza ca am ars si eu destui tranzistori de asta am cerut si parerea altora mai patiti ca mine si mai experimentati. De pus pe placa am pus 3 tranzistori dar in realitate nu stiu cati trebuie sa pun exact, la cat l-am gandit eu la 120A (100%) in secundar in primar am ceva varfuri de 40A si am urmatoarele tipuri de igbt: HGTG30N60A4 FGH40N60UFTU FGH60N60SMD. Posibil sa fie de ajuns cate 2 ? Link spre comentariu
cristi7521 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Daca frecventa de lucru nu este ridicata sunt de ajuns 2. In postul http://www.elforum.info/topic/44160-totul-despresurseteorieschemeaplicatii/page-38?do=findComment&comment=996597 dl. miticamy prezinta un invertor cu un singur HGTG pe ramura. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Nu frecventa dicteaza numarul de tranzistori, sint multe aparate cu un sigur tranzistor si asta nu din cauza frecventei ci pentru ca asa sint construite, bineinteles lucrind in categoria lor adica cea usoara, sint alte aparate care lucreaza la aceasi frecventa si care au 2,4,6,8 tranzistori, in functie de "putere"..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum