Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Revin cu pozele ca nu stiu ce draq are imageshackul asta.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Acum mi-am dat seama ca despre trafo din sursa auxiliara nu am spus nimic.

Miez: E25, material K2006, tot de la Comet, cu carcasa originala, intrefier 0.4 mm (doua fasii de carton de pachet tigari).

Primar: 100 spire 0.25 mm sau 0.3 mm

Infasurarea de bias: 15 spire 0.25 mm

Secundar: 15 spire 0.6 mm

Pe cablajul sursei inceputurile infasurarilor au padul de forma patrata.

as dori sa construiesc si eu unul care sa aiba reglaj pana la 160 A sau 180A cu electrod de 4 sudare sau 3,25 continu sa zic asa

,mas bucura daca as primi schema plus cablajul  si componentele de asemenea daca se gasesc componentele si ce pret au

Link spre comentariu

Incepand de la pag. 28 a acestui topic este prezentat unul care ar putea sa te satisfaca. Daca esti hotarat, pregateste vreo 7-9 sute de lei pentru componente. Un invertor de genul astuia, daca este bine pus la punct, merita banii. Ceva asemanator gasesti de la 2000 de lei in sus.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Fara cabluri, ar costa atat.... dar intradevar, cel pe care l-am construit e foarte robust (si greu datorita radiatoarelor). Iar avantajul, daca se va defecta vreodata (si nu il imprumuti la "prieteni") este ca stii ce are. Unul din comert (care sa nu fie cu smd-uri) probabil ar costa cam in jur de 13 -15 sute lei, la care se adauga tva-ul, profit 1, profit 2........ etc.

Link spre comentariu

As dori sa primesc schema tehnica plus cablajele caci na am parcurs toate paginile dar na una de colo una de colo si na le incurc acum .Am ceva piese pe acasa din televizoare si surse de pc .As dori o schema realizata si care funtioneaza cu electrozi de 3,25 fara limita de timp precum vad pe unele aparate din comert.Cam 10 minute cu electrod de 3,25 si daca vrei sa sudezi 10 electrozi ce faci .Am unul facut din miez de motor bobinat de mine cu el pot suda si un pachet o data  dar nu pot suda electrozi inox fonta etc.Va rog trimitetimi o schema realizabila si ce mar interesa tare sunt bobinele  plus daca ma hotaresc sal realizez sa am cu cine ma consulta daca se poate deoarece nam osciloscop.Multumesc mult si astept cu nerabdare.

Link spre comentariu

La topicul 652 http://www.elforum.info/topic/28751-schema-aparat-sudura-rusesc-in-cc/?p=984264 ai schema completa. Cablajele le gasesti tot in acest topic, la pag. 28. Poze cum arata cel finalizat de mine gasesti incepand cu pag 37, daca nu ma insel. Dupa cum spune si colegul Amudsen, marimea radiatoarelor si supradimensionarea elementelor de forta fac aceste invertoare mult mai fiabile decat chinezariile din comert.

Cablajele in format Sprint Layout, ti le pot trimite pe mail. Dar, iti spun de la inceput, daca experienta ta in domeniul surselor in comutatie este zero, ai slabe sanse sa il finalizezi. In plus, fara osciloscop, nici nu te gandi sa te apuci de el.

Oricat de bine intentionati am fi noi, nu te vom putea ajuta.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Cred ca e bine sa incepi de aici

http://limba-romana.ucoz.ro/index/gramatica_limbii_romane/0-17

apoi sa parcurgi toate filele topicului, te vor scuti de multe cheltuieli. Fara suparare.

Da mai ales cand vrei sa critici si niciodata nai gresit .

La topicul 652 http://www.elforum.info/topic/28751-schema-aparat-sudura-rusesc-in-cc/?p=984264 ai schema completa. Cablajele le gasesti tot in acest topic, la pag. 28. Poze cum arata cel finalizat de mine gasesti incepand cu pag 37, daca nu ma insel. Dupa cum spune si colegul Amudsen, marimea radiatoarelor si supradimensionarea elementelor de forta fac aceste invertoare mult mai fiabile decat chinezariile din comert.

Cablajele in format Sprint Layout, ti le pot trimite pe mail. Dar, iti spun de la inceput, daca experienta ta in domeniul surselor in comutatie este zero, ai slabe sanse sa il finalizezi. In plus, fara osciloscop, nici nu te gandi sa te apuci de el.

Oricat de bine intentionati am fi noi, nu te vom putea ajuta.

Am pus adresa ,problema ar fi piesele daca nu sunt pe piata si cel mai mult bobinele care nu miau placut niciodata.Astept sa vad si sa incerc achizitionarea  lor.Multumesc pentru raspuns 

Editat de eu-sunt
Link spre comentariu

In primul rand trebuie sa te hotarasti care schema vrei sa o realizezi. Iti recomand pe cea din postul 652, prezentata de Radu. Eu, de obicei, nu lucrez dupa schema. Imi strang materiale diverse, scheme, datasheet-uri, etc, si ma apuc de proiectat cablajul. Radu a compilat schemele dupa care eu am lucrat si le-a prezentat acolo. Din acea schema lipseste sursa auxiliara, cea de 14V. O gasesti in fisierul de aici, pe prima pagina ai schema electrica si pe ultima, datele trafului. Cablajul prezentat acolo nu-l iei in considerare, schema este inclusa in cablajul prezentat la pag. 28. Inceputurile infasurarilor trafului sunt marcate pe cablaj cu pad-uri patrate. Atentie cum bobinezi traful.

O sa-ti trimit pe mail si cablajele in format Sprint Layout. 

Datele "bobinelor" sunt postate aici.

Componente gasesti in rubrica Bazar de pe acest forum. Sunt colegi care vand component de calitate si au preturi bune.

Cam la ce sa te astepti:

Miezul trafo final, 4 bucati E71 3C90 (doua perechi), pret Adelectrocom, in jur de 40 lei bucata.

Miez. bobina de iesire, 2 bucati E65 3C90 (o pereche), pret cam 25 lei bucata.

Finali, 6 bucati SGW30N60, cam 10 lei bucata (la Bazar pe forum).

Diode finale, 4 bucati 150EBU04, 40 lei bucata (la Bazar pe forum).

Radiatoare, pe mine m-au costat in jur de 120 lei.

Condensatori filtraj, 3 bucati 680uF/400 V, in jur de 50 lei (la Bazar pe forum).

Alte si alte componente mai mici care costa si ele.

Nu am trecut banda de cupru pentru traful final si bobina de iesire, vreo 5-6 metri.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

O să caut ce piese am apropiate si o sa le postez ,dar ce miai trimis nu sunt cablaje doar ceva scheme neinteligibile ,na sa fie de vina linuxul meu ce lam pe pc nas crede .E aceiasi schema in amandoua postarile dar putin buruiata nu cablajele la scara si schema lor .

Link spre comentariu

Ce ti-am trimis pe mail sunt cablajele in realizate cu Sprint Layout. Se pot deschide doar cu acest program si asta nu merge cu Linux, sau cel putin varianta pe care o am eu.

Schemele ti-am spus de unde sa le iei, cablajele sunt exact cele din pozele de la pag. 28. Daca nici cu ce ti-am trimis nu te descurci, atunci ma tem nu te mai pot ajuta! 

Link spre comentariu

Azi am primit un aparat de sudura AWELCO 140 A  cu adresa de gasire la EMIL MATEI ,sunt arse rezistentele de la finali cred si ei plus circuitul L6386 .A fost la doua centre de reparati cu el si au zis ca nu merita reparatia .Placa de baza vad ca e intacta in afara de acel circuit dar placa cu finali si diodele e atinsa de arsura .Voi ce ziceti merita facut sau daca pot recupera ceva piese pentru a realiza unul care a fost realizat si funtioneaza.

Editat de eu-sunt
Link spre comentariu

A aparut un tiuit foarte enervant la invertorul facut (cam 9 khz dupa urechea mea "muzicala"), am dat jos tensiunea de 220v de pe partea de forta, am alimentat cu 30v, apare mai slab la anumite pozitii are cursorului potentiometrului. E posibil sa se fi dus condensatoarele de pe snubbere?

Link spre comentariu

Daca se duceau "snubbere-le" tranzistorii erau deja arsi, mai curind as banuii o cauza "mecanica" in care frecventa devine audibila, cel mai probabil traf-ul.

Nu ai facut oscilograme la tensiune joasa? puteai compara acum....

Link spre comentariu

Ai dreptate, am sa demontez traful saptamana asta sa vad ce are pe acolo, am mai citit despre acest defect ............ era vorba de modificarea inductantei trafului final.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări