giongiu Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Un boost...e un boost. Ai nevoie de inductanta, dimensionata pentru curentul dorit, mosfeti/IGBT, drivere pentru comanda acestora, si orice controller PFC. Alege orice controller doresti, foloseste un driver TC4422, doi mosfeti sau IGBT de vreo 40A, inductanta pe tor, sau ferita cu intrefier si cam asta e. Cel mai dificil de constriut, in opinia mea, e inductanta. Avantajul unui boost, pe langa cele amintite, ar fi posibilitatea ca invertorul sa lucreze atat la 230V monofazat, cat si la 380V, trifazat. Am ceva surse cu PFC activ, cele mai mari, de 2,respectiv de 3Kw. Daca doresti amanunte, pot sa studiez cum e construit PFC. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 " - posibilitatea de a lucra pe tensiuni de linie mici, binenteles, daca se asigura si puterea necesara "Ati intalnit asa ceva in practica ? Eu nu ... tensiunea scade fiindca " sursa " de energie nu asigura puterea necesara . Sper sa nu gresesc ... In rest , mult succes ( sincer ) . Veti avea nevoie ... ( parerea mea ). Link spre comentariu
gap Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) Ati intalnit asa ceva in practica ? Eu nu ... tensiunea scade fiindca " sursa " de energie nu asigura puterea necesara . Sper sa nu gresesc ... In rest , mult succes ( sincer ) . Veti avea nevoie ... ( parerea mea ). Culmea e ca da :( . Exemplu, acasa (Bacau, la bloc in zona centrala, nu la capat de linie) tensiunea e de 210V. La parinti acasa (tot Bacau, la casa, la marginea orasului) 240V. Cu consumatori de 4Kw, in ambele locatii tensiunea scade cu ~7-10 V. Puterea e asigurata, dar tensiunea nu . Sunt si retele care ai 200V in gol si 160 cu 2Kw in priza, dar acolo nu ai cu ce suda oricum ar fi. La un PFC de 800W , intr-un AN, foloseau un E65 gapat la 3mm. La 6Kw da cu rest rau de tot. Lasand costurile la o parte, banui ca miezurile ar fi mai grele decat un aparat de sudura clasic ). O sa fac niste calcule exacte pentru L4981. Editat Noiembrie 26, 2014 de gap Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 " Culmea e ca da :( . Exemplu, acasa (Bacau, la bloc in zona centrala, nu la capat de linie) tensiunea e de 210V. La parinti acasa (tot Bacau, la casa, la marginea orasului) 240V. Cu consumatori de 4Kw, in ambele locatii tensiunea scade cu ~7-10 V. Puterea e asigurata, dar tensiunea nu . "Nu vorbim de acelasi lucru . Ce intelegeti prin tensiune de linie redusa ? Valorile pe care le enuntati mai sus sint in limitele standardului furnizorului de energie electrica . La ce ar ajuta PFC - ul , sau boosterul . cum il denumiti , in aceste situatii ? Ma rog , cred ca discutia a avansat prea mult din punctul meu de vedere , ma retrag , spre a nu polua inutil topicul . Link spre comentariu
giongiu Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) u . Sunt si retele care ai 200V in gol si 160 cu 2Kw in priza, dar acolo nu ai cu ce suda oricum ar fi. La un PFC de 800W , intr-un AN, foloseau un E65 gapat la 3mm. La 6Kw da cu rest rau de tot. Lasand costurile la o parte, banui ca miezurile ar fi mai grele decat un aparat de sudura clasic ). O sa fac niste calcule exacte pentru L4981. Ma cam indoiesc ca la un PFC de 800W, e nevoie de un E65. Nu am vazut sursa la care inductanta PFC e mai voluminoasa ca traful forta. Daca spui 6Kw, sa inteleg ca vrei curent de cca 300A, pe iesire ? Pentru dimensionarea corecta a inductantei din PFC, poti arunca o privire si aici http://www.tehnium-azi.ro/topic/5084-teorie-smps/ Sau, de ce nu, poti cere ajutorul celui ce a postat acolo. Cu siguranta vei primi informatii de cea mai buna calitate. Editat Noiembrie 26, 2014 de giongiu Link spre comentariu
gap Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Da, am cam exagerat. Sunt de acord ca, la bunul simt, nu are cum sa iasa un core mai mare decat in traful de forta. 6Kw sunt pentru 200A, si asta la limita. 28V * 200A = 5600W / 0.8 randament etaj final = 7000W. Deoarece consider ca dl. Gauss are dreptate si ca discutia da putin in oftopic, o sa revin cu o schema si cu calcule facute. In functie de rezultate, va voi cere sfatul referitor la fezabilitatea ideii + optiuni. Referitor la E65, era folosit intr-un design cu frecventa de 20kHz (foarte joasa dupa parerea mea) si pentru tensiuni de intrare intre 85 si 265. Daca gasesc link-ul il postez. Tinand cont ca voi lua in calcul o tensiunde de 170-265V si o frecventa undeva peste 100kHz (mosfet) e posibil sa nu iasa asa un dezastru. Revin cu o schema initiala. Link spre comentariu
Vizitator vasi 100 Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Buna ziua am construit si eu un invertor dupa o schema a unui polonez Spawarka inwertorova 130a si merge foarte bine lam testat si a dat rezultate dar trebuie respectat toate detalile date de polonez mai multe amanunte dau pe mes sau skipe. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Si de aia ai intrat aici sa spui ca dai amanunte pe mess? Nu ajuti cu nimic comunitatea de aici, mai elegant era sa pui niste poze niste detalii si erai mult mai apreciat asa. Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 (editat) Cred ca este vorba de schema de aici http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1021535.html http://www.scribd.com/doc/112087369/EDW-Gluszek-Spawarka-Cz2#scribd am si pdf-ul, dar cum se ataseaza? Oricum, vasi 100, e bine sa arati se spui si despre ce este vorba....... sa nu ne lasi in aer, chiar pe mess..... Editat Ianuarie 11, 2015 de amudsen Link spre comentariu
cristian1961 Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Amunsen linga butonul posteaza este butonul @mai multe obtiuni de raspuns@. Apesi pe el si in dreapta jos apar obtiunile de atasare fisiere. Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Se vede ca sunt prea relaxat de weekend ............. pdf-ul are 650 k, la upload nu merge decat maxim 500k, atasez un link http://www.fileshare.ro/e31199011 Link spre comentariu
Vizitator vasi 100 Postat Ianuarie 12, 2015 Partajează Postat Ianuarie 12, 2015 Ok deci eu lam construit mai mult din curiozitate sa vad daca va funtiona si a funtionat din prima am respectat toate detalile date de polonez ,acolo in acel forum se discuta exact despre acel invertor,acuma citeva detlii ca transformator de comanda al IGBT se foloseste trafo din surse atx din alea mai inalte si se bobineaza 4 infasurari de cite 35 spire CU email de 0,35,datele pentru trafo de putere,tranzistori si diode sint date intrun tabel cu puterea pe care doresti sa o scoti ,ca sursa auxiliara am folosit o sursa modificata dintrun dvd ca scoata 14 volti si un amanunt ca sa se verifice cum functioneaza partea de comanda se decupleaza dioda d7 din montaj si se pune o rezistenta de 1,8 ohmi la masa si se alimenteaza montajul cu uc3845 si se vizualizeaza cu osciloscopul semnalul de esire,mai multe discutii sint pe forum respectiv care la atasat AMUDSEN imi cer scuze poate nu fost cam explicit si mam abatut de la acel subiect care lati dezbatut voi,pe viitor am sa incerc sa pun niste poze cu acest invertor,este buna si documentatia rusului dar eu am gasit de cuviinta ca aceasta este mai simpla, de fapt eu am facut si invertorul rusului acela cu IRF740,lam definivat si a functionat dar a aparut probleme si lam abandonat Link spre comentariu
Vizitator vasi 100 Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Pentru amudsen as avea o rugaminte daca ai putea sa-mi lasi o adresa de id sau email pe privat cu multumiri. - Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Cred ca multi din colegii de pe acest forum pot sa-ti dea sfaturi foarte bune daca vrei sa-ti faci un invertor. Cel putin pentru mine a fost o evolutie, am mai pus mana pe teorie, (desi nu sunt in domeniu, am invatat cate ceva). Si daca am reusit sa fac un invertor de sudura, este meritul colegilor de pe forum, carora le multumesc inca o data pe aceasta cale. Link spre comentariu
Vizitator gbarsan Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Am realizat si eu un o schema dupa acest rus dar cea ptr sudura cu plasma si nu stiu sa fac tuningul acesteia,nu am inca osciloscop. Daca ma poate cineva ajuta cu niste sfaturi.Sunt incepator.Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum