piratu2ro Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 :cry: :cry: :cry: :cry: cum e posibil asa ceva ale mele au scapat dar deja mi-e firca sa mai fac comenzi la ei Link spre comentariu
CIBY2 Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Pacat de ele!!! :cry: Presupun ca nu ti le va schimba in veci.Am facut si eu comenzi la ei, de fapt am mers la magazin si neavand pe stoc a trebuit sa astept, dar marfa am ridicat-o din magazin in buna stare. M-au sunat cand a sosit. Este problema lor daca se strica pe drum, eu nu sunt obligat s-o cumpar. Pe cand prin posta sau curier, riscurile revin cumparatorului. Deci, mergeti si cumparati direct din magazin. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 suiram,ai rezolvat ceva cu feritele?le-ai trimis vreun mesaj cu ceva de dulce? prea isi bat joc de noi.ma tot uit la ele si parca imi vine sa plang! Link spre comentariu
piratu2ro Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Am promis poze, iata si primele poze. Link spre comentariu
piratu2ro Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Momentan lipsesc trafurile de care sper sa ma apuc in weekend, am sa mai revin cu poze Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Bravo si felicitari! Ce surub ai pus la traful de curent? Sper ca este cupru, ca fierul nu merge neam. La fier, efectul pelicular isi face prezenta deja de la frecventa retelei (50 Hz), la 40.000 nu cred ca va lucra. Curentul de inalta frecventa va circula numai pe o pelicula foarte subtire la suprafata surubului, generand multa caldura. Renunta la solutia cu surub pe interior si monteaza-l direct pe un fir din primar, izolat cu o bucata de varnis. Link spre comentariu
piratu2ro Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 si daca e de cu surubul tot ar fi indicat sa renunt la el???? cond ala de 1u cred ca e cam aproape de radiatorul finalilor dar sper sa fie ok Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Si daca este de cupru tot va apare efectul pelicular, numai ca la cupru la frecventa de 40 kHz, grosimea peliculei este de 0,4 mm de la suprafata, prin aceasta pelicula trecand peste 80% din curent. Pentru a folosi un surub va trebui sa aibe filet doar la capete si sa aibe o grosime oarecare, pe care o calculam acum.Presupunem ca sectiunea activa minima va fi de 5 mmp. Pelicula prin care circula curentul arata ca un cilindru gol pe dinauntru cu Rext = raza boltului si Rint = Rext-0,4mm. Daca am desfasura aceasta pelicula am obtine un dreptunghi (cu sectiunea egala cu lungimea cercului (L) * 0,4 mm). Calculam latimea in functie de sectiune, adica 5 mmp/0,4 mm=12,5 mm, aceasta fiind lungimea cercului interior. Calculam raza cu formula L=2PiR, adica R=L/2Pi, R=12,5/2*3,14=1,99 mm. La asta adaugam 0,4 mm, grosimea peliculei, rezultand Rext = 2,39 mm. Deci diametrul boltului va fi de 2,39*2=~5 mm.Cauta o bara de cupru de 5 mm in diametru, fileteaza la capete cu M5 si o poti utiliza. In situatii extreme merge si o bara de 4 mm. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Privind la fotografia sursei auxiliare am vazut ca in locul bobinei de filtraj pe iesire, ai pus o rezistenta, nu stiu ce valoare. Inlocuieste-o cu o bobina cu sarma de min. 0,5mm, recuperata de prin vreo sursa in comutatie sau de prin vreun aparat ceva. Sau chiar ai putea sa o faci tu pe un miez de ferita bobinezi cateva spire (10-15). Link spre comentariu
piratu2ro Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 3 o bobina de 3,3uH Link spre comentariu
piratu2ro Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Am revenit si cu restul pozelor Link spre comentariu
boboBOBO Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 foarte frumos lucrat, bravo ! Sa mai pui poze ! Ca sunt foarte folositoare ! Link spre comentariu
piratu2ro Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Am revenit cu inca o poza, transformatorul final:La care datorita lipsei de sarma am facut un mic experiment, ramane sa vad daca va functiona.Am bobinat intai primarul am izolat bine apoi secundarul apoi am izolat iar bine.Primarul l-am facut din sarma de 1mm, nu am mai avut de 0.65mm sper sa fie ok.Am luat 24 de fire in paralel apoi le-am rasucit putin si apoi am bobinar 19, 3/4 spireAm izolat cu banda de hartie apoi cu banda de-aia de panza.Secundarul l-am facut din sarma de 0.65mm Aici am pus 75 fire in paralel pe care le-am rasucit si pe-astea putin apoi am bobinat 5, 3/4 spireApoi am izolat iar cu banda de hartie apoi banda de panza apoi niste banda de panza impregnata si apoi iar banda de panza.Imi pare rau ca nu am izolat si intre primar si secundar cu banda de-aia impregnata, dar daca totul e ok o sa-l impregnez dupa tot.Tolele sunt 2 x E100 de la COMET Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 25 fire de 1mm in primar, deja este prea mult, dar prinde bine, primarul nu se va incalzi. Singura problema ar fi fost sa nu incapa in fereastra.Acum ca este gata finalul, te-ai gandit cum vei curata emailul de pe 2*75+2*24 fire (198 bucati)? Iti va lua cateva ore bune!!!!! Felicitari si spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator dumy07 Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Salut, in legatura cu aparatul de sudura cine poate posta o lista cu toate componentele ca pe schemelle pe care le-ati postat nu apar toate componentele, iar din schema electrica ruseasca nu prea se intelege nimik. Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum