Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Am inceput si eu constructia unui invertor. Am terminat partea de forta cu MOSFET si mai am de realizat partea de comanda cu UC3845, sper sa il termin saptamana viitoare daca am timp. Am preferat sa nu fac partea de forta pe PCB, ci doar alimentarea si comanda. Daca reteaua este buna ar trebui sa scoata minim 220A 100%.

post-7884-139829609807_thumb.jpg

Link spre comentariu

@ deagle alin:pai ce-ai facut????????????????ai stricat un invertor facut de EP-SYSTEMS ca sa-ti faci tu altul?pacat de el...a fost un invertor care dadea clasa (mai ales la sudura cu bazic si la sudura tig-lift) la multe invertoare mai cunoscute de pe piata.nu mai ai placa?

Link spre comentariu

Felicitari pentru realizare. Merge bine? Ce amperaj maxim are la iesire?

Multumesc pentru apreciere. Pentru mine (laicul intr-a sudurii) super bine. Cu electrod supertit nu trebuie ciocanit electrodul de material, ci numai apropiat, imediat se amorseaza arcul, ridici electrodul si imediat se amorseaza arcul de putere. Destul de confuz explicatia, dar chiar asta se intimpla. Acum este reglat pentru un maxim de 150 Amperi, la curentul asta tensiunea de iesire(spre electrod) 22,3 sau 22.7 Volti (nu ma amintesc bine), si frecventa de 27,8kHz parca. Eu cu fotografia respectiva am vrut sa arat cum am rezolvat eu inscriptiile dupa vopsire("o imagine face cat o mie de cuvinte"), nu am avut intentia de a prezenta aparatul in acest topic. Imi cer scuze daca am jignit, fara voia mea, pe cineva.
Link spre comentariu

@ cipriyan123 Nu a fost EP-systems daca te referi la Bigtre 200.60, a fost un Lincoln Invertec 270t modelul vechi. Alimentare Trifazica 400V. Placile sunt cam la fel.Placa o mai am partial... ii lipsesc placile de comanda si are arsa comda FET-urilor PWM-ul stiu ca este facut TDA1060 pe o placa de ceramica cu SMD se numea PWM 2000, iar placa de control cu LM324 + 555. Asta se numeste FBA 1001. Problema este ca nu am schema si nu stiu daca mai merita sa o repar.Oricum am rebobinat transformatorul in primar pentru folosirea la 230V.

Link spre comentariu

@ cipriyan123 Nu a fost EP-systems daca te referi la Bigtre 200.60, a fost un Lincoln Invertec 270t modelul vechi. Alimentare Trifazica 400V. Placile sunt cam la fel.Placa o mai am partial... ii lipsesc placile de comanda si are arsa comda FET-urilor PWM-ul stiu ca este facut TDA1060 pe o placa de ceramica cu SMD se numea PWM 2000, iar placa de control cu LM324 + 555. Asta se numeste FBA 1001..

nu are nici o treba cu lincoln-electric......modelele BIGTRE,PWI..,GENERA,sunt produse de EP-SYSTEMS si sunt branduite in functie de ce vrea cel ce le cumpara....si LINCOLN face(facea)aceasta treaba,am avut mai demult la reparat un invertor branduit EWS W-140 care era de fapt INVERTEC V-140,dar in acest caz nu este vorba de LINCOLN....
Link spre comentariu

Stiu sigur ca placa a fost de pe un Advanced 270t, care din cate stiu este produs de Lincoln la fel ca si Exclusive 220t, care are alimentare monofazica. Deci nu EP Systems.

Link spre comentariu

Stiu sigur ca placa a fost de pe un Advanced 270t, care din cate stiu este produs de Lincoln la fel ca si Exclusive 220t, care are alimentare monofazica. Deci nu EP Systems.

Advanced nu e produs de Lincoln si nici Exclusive insa de acesta din urma i-ti pot spune sigur ca e produs de EPS, Lincoln produce Invertec 270 S, T sau TP, o placa invertoare dintr-un Invertec 270 arata asa:post-9441-139829610406_thumb.jpgde fapt e o placa de Invertec V140S insa sint la fel, la 270 componentele "lipsa" din poza sint la locul lor.
Link spre comentariu

advanced,exclusive....si altele ,sunt acelasi drac.cauta cu gogu acest tip:PWI 270. vei vedea ca e acelasi.oricum nu mai conteaza,e demontat deja.
Link spre comentariu

am si eu o inrebare ,la invertoarele rezonante se foloseste pentru bobinarea tr.de putere sarma de fi1,95 in primar si fi2,24 doua fire in secundar.intrebarea este daca secundarul se poate face cu platband de 8x2 respectand sectiunea ceruta si anume de16mm?

Link spre comentariu

Ar fi bine daca cineva care a realizat invertorul rezonant ar spune tipul de bobinaj folosit.Parerea mea:La frecventa de 35KHz adancimea de patrundere a curentului este aproximativ 0,35mm, deci ideal ar fi folosirea de sarma 0,7 sau 0,8mm diametru sau platbanda de maxim 0,8 mm grosime.Din calcule rezulta o suprafata mai mare la 4 fire de 2,24 diametru decat la platbanda cu dimensiunea 8x2mm., tinand cont de efectul pelicular. Diferenta nu este prea mare (cam 20%), daca functioneaza cu 4 fire de 2,24 diametru bine atunci ar functiona si cu platbanda de 8x2, dar in ambele cazuri cred ca se disipa prin bobinaj o putere destul de mare.

Link spre comentariu

cu programul circuit wizard.daca nu-l aveti vi-l pot da pe mp.stergerea extensiei .pdf si adaugarea extensiei .cwz se face cu programul ultracunoscut total comander.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări