Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Am eliminat cateva strapuri si am schimbat putin pozitionarea rezistentelor de 47, deoarece finali sunt perpendiculari pe cablaj cred ca rezistentele vor avea loc paralel pe cablaj ( problema care apare aici ar fi acesul greoi la el in caz de defectiune, sa speram totus ca nu va fi nevoie) :limb: :jytuiyu nu am avut timp prea mult sa ma chinui sa fac si cablajul bun de tiparit. Cand am zis sa ma chinui ma refer la faptul ca e pt prima oara cand fac cablajele in word si mi-e putin cam greu pana voi invata calumea.Revenind la viitorul meu converotr:Am sa ma apuc de executarea cablajelor imediat dupa ce fac rost de tr driver si cel al sursei de alimentare ( ca sa pot modifica cablajul sa se poate monta tr pe el in functie de dim acestuia.)

Link spre comentariu

Am revenit pt a cere niste sfaturi in legatura cu tr gasite de mine pt ca la acest capitol sunt paralel ( sau mai bine zis cele ramase intregi dupa desfacere) :jytuiyu am atasat 2 imagini cu tole si cotele trafurilor, am sa revin si cu poze ca sa va arat si radiatoarele.Tr mai mare este ca cel folosit CIBY2 la modulul de alimentare, iar celalalt ca cel folosit pt driver.pt tr de curent am gasit 2 toruri de 18x10x6, iar pt filtru de 28x20x12.astept acum parerile voaste si eventual cv sfaturi iar apoi urmeaza sa ma apuc de cablaje .[attachment=0]TR 2.jpg[/attachment]

Link spre comentariu
Al meu nici in varianta cea mai optimista n-ar fi fost in stare sa sudeze macar cu electrod de 4mm. Si cand ma gandesc ca pe la Alimentatoare spunea cineva ca astea sunt aparate de topit electrozi, nu de sudura! :ras:

am atasat 2 imagini cu tole si cotele trafurilor, am sa revin si cu poze ca sa va arat si radiatoarele

O precizare: Nu se folosesc miezuri pe tole. In acest aparat toate trafurile sunt pe ferita.Referitor la miezuri, daca sunt ferite intradevar, cel de 25 mm merge in sursa auxiliara iar cel de 19 in trafo driver. Atentie totusi la miezul pentru sursa auxiliara, acesta lucreaza la 100 kHz si nu toate feritele pot lucra la frecventa asta (mai ales cele din sursele vechi). Cand vrei sa le desfaci, le pui intr-un vas cu apa rece si le fierbi in clocote pe aragaz 10-15 min (nu le bagi direct in apa fierbinte ca vor crapa sigur). Se vor desface foarte usor si fara a se sparge, cat sunt fierbinti.Vad ca ai inceput sa te descurci cu Wordul. Dar daca esti pasionat, incearca totusi sa inveti un program dedicat cablajelor. Desenele finale sunt intoarse in oglinda pentru a fi aplicate pe cablaj cu fierul de calcat.Rezistentele de 47 vor trebui supradimensionate. La mine, cele de 10W se incalzesc destul de bine asa ca ai putea face o combinatie serie-paralel pentru marirea puterii. In ultima varianta de cablaj aceste rezistente trebuiau sa fie de 25 sau 50W in capsula TO220, montate impreuna cu diodele pe radiatoare din tabla de Al. In varianta modificata de tine gaurile pentru rezistente sunt pozitionate la 32 mm, cam putin, incearca sa le pui la 45-50 mm. Sa ai spor!!!
Link spre comentariu

Am atasat o arhiva cu pozele tr si cu un radiator, o sa revin si cu pozele tr bobinate si cu cablajele facute.

Astept pareri despre ratiator

Poza este nesemnificativa atata timp cat nu exista un grad de comparatie. Ar trebui sa faci o poza in care sa plasezi langa el ceva, o rigla, un pachet de tigari, da-ne macar dimensiunile. Incearca sa-i calculezi suprafata de racire. Nu ne-ai spus unde vrei sa-l folosesti, pentru racirea finalilor sau pentru diodele finale?

Asteptam mai multe date. :nas:

Cam asa ar trebui:

Traful final:

Posted Image

si aparatul:

Posted Image

Si pentru ca am promis ceva oscilograme, cand am descarcat pozele din aparat am avut surpriza de a fi foarte neclare sau de a le fi incurcat intre ele, ne-mai stiind prin ce puncte am pus sonda. :jytuiyu

Am reusit totusi sa identific pe cea de la iesire (dupa ordinea pozelor).

Sarcina: trei rezistente de 2 kw, indoite in patru si prinse cu suruburi la capete.

Baza de timp pe 5 microsec/div, intrarea pe 2 V/div, sonda pe X10 si semnal luat imediat dupa diodele finale:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

La urmatoarea sedinta foto o sa notez totul. :da

Link spre comentariu

Am atasat niste poze cu radiatorul, nu sunt prea clare, oricum nu cred ca il voi folosi pe acesta, eram interesat doar daca e bun ca dim ca sa stiu ce sa caut, Multumesc mult, o zi buna

Link spre comentariu

de la ultima mea interventie pana acum mi-au venit E-urile pt traful final cele de la comet E100 si am primit si un osciloscop jdr model 3500 la care am putin de lucru deci imediat ce-l termin revin la invertor. acum am tot ce-mi trebuie pt constructia sa. Am sa deschid un alt topic pt a va cere cateva sfaturi

Link spre comentariu

suiram, poti sa dai inca o data detalii despre traf forta, e destul de interesnat prin faptul ca ai folosit miezuri de inalte TV, zici ca ai folosit in primar (pagina 2) 3X2.4, 18Sp dar in poza expusa un pic mai jos, la aceasi pagina, vad doar platbanda, probabil ca nu vad eu bine sau nu-mi dau seama cum l-ai bobinat, adica secundar peste primar sau primal linga secundar, l-ai impregnat in lac sau l-ai lasat asa, astfel de detalii m-ar interesa...

Link spre comentariu

Traful de forta care este in poza separat este altul nu cel care este in invertor momentan.Este la fel cu cel din invertor diferenta fiind doar primarul de 18 spire,la cel din poza este platbanda iar la cel din invertor 3 fire de 2.4mm bobinate in paralel.Am facut unul de rezerva si nu am avut nici platbanda si nici sirma de 2,4 CUEM la discretie sa le fac la fel.Nu l-am bagat in lac inca,tot forjez la el daca nu ia foc il bag si in lac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări