cristi7521 Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Eu nu as pune SiHG20N50C pentru descarcarea grilei IGBT. Are Vgs mai mare cu aproximativ 1V ca IRFD120 si e posibil sa nu descarce repede si complet capacitorul din grila IGBT (tensiunea Vds la care se blocheaza este Vgs plus inca ceva - sper ca am inteles bine functionarea). Personal as utiliza tranzistori pnp. Ar trebui sa compare cineva schema cu mos in grila si cu pnp sa vedem care descarca mai repede grila (sa execute practic ambele montaje si sa masoare). Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Am montat toate mos-urile pe placa pentru driver, semnalul arata ca ma jos. Ce pot sa fac astfel incat sa atenuez panta puternic descrescatoare de la iesirea lui UC3845? Pozele cu aparatul foto au iesit parca mai aiurea decat cele cu telefonul. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Daca puneti sonda pe semnalul de test al osciloscopului aveti semnal dreptunghiular? Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Nu am semnal de test la osciloscop, e un tip vechi, sa vad cum remediez. Asa este, odata cu modificarea sensibilitatii se modifica forma semnalului, la sensibilitate mai mica semnalul este dreptunghiular. Multumesc cristi7521. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Nu am semnal de test la osciloscop, e un tip vechi, sa vad cum remediez. Multumesc cristi7521.Faci un astabil simplu cu tranzistoare pe o placuta de test, ceva pe la 1kHz si verifici. Este foarte ciudat semnalul la iesirea UC-ului de parca s-ar descarca un condensator pe alimentare printr-un rezistor. Mai incearca decuplarea alimentarii la pinii 5 si 7 ai integratului cu un cond de 10-100 uF si unul de 100 nF. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Sonda e necompensata ... Link spre comentariu
CIBY2 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Sonda e necompensata ...Si asa se manifesta la 40 kHz? Cei cativa picoFarazi din compensarea sondei ar afecta doar fronturile, ar apare ceva varfuri la tranzitii. Asa stiu, dar poate nu stiu bine.@amundsen, fa o poza cu sonda in pinul 6 al UC-ului, acolo ar trebui teoretic sa ai dreptunghi. Ce am crezut eu ca este pe iesire, de fapt era in grila MOS-ului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 ...Pozele cu aparatul foto au iesit parca mai aiurea decat cele cu telefonul.Regleaza definitia, prin variatia distantei focale. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 @amudsenChiar au iesit aiurea foto.Fuji F40fd e o "tabachera" foarte faina.Ceva ai gresit precis, incearca sa faci foto cu focala la minim si cu macro, cel putin "tabachera" ce o folosesc eu asa vrea , de fapt si ala mare la fel.Hmmm..., acu vad mai bine , timp de expunere 1/4 sec e mare daca incerci din mina.Grig Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Sonda e necompensata ...Si asa se manifesta la 40 kHz? Cei cativa picoFarazi din compensarea sondei ar afecta doar fronturile, ar apare ceva varfuri la tranzitii. Asa stiu, dar poate nu stiu bine.@amundsen, fa o poza cu sonda in pinul 6 al UC-ului, acolo ar trebui teoretic sa ai dreptunghi. Ce am crezut eu ca este pe iesire, de fapt era in grila MOS-ului.Sigur nu stii bine ... fa niste experiente ... Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Sigur e din cauza sondei (osciloscopului), acum stau cu picioarele in apa rece si citesc...... http://www.scrigroup.com/tehnologie/ele ... R23418.php Atasez imaginea de la iesirea pin 6 si teoria. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Luati masuri in consecinta ... dupa ce aveti incredere in ce arata osciloscopul , se poate merge mai departe ... Spor la treaba ! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Ar fi utila si schema folosita;sa stim unde si ce masori.Oricum,semnalul in pinul 6 al 3845,fara nimic conectat in acest pin,este perfect dreptunghiular.Astfel poti testa si osciloscopul/sondele.Pun si doua oscilograme,una cu semnalul in pin 6,una in pin 4. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Amudsen, ti-am promis o poza cu modul de montare a unui termostat cu bimetal pe traful de iesire. Se mai vede si traful de curent in lateral si placa invertorului in spate, fara radiatoarele finalilor. Am verificat aseara iesirea UC-ului pe osciloscop si forma semnalului este perfect dreptunghiulara, asa ca o poti folosi pentru reglarea compensarii sondei, asa cum spune si @pisica matache. Poate fac poze diseara si o sa postez maine cu semnalele in diferite puncte intre UC si finali. Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Multumesc pentru informatii, am sa cumpar o sonda mai de doamne ajuta, deja sunt in tratative........ CIBY2 ce fel de folie cupru ai folosit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum