Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Da, este corect ceea ce spuneti, dar am nevoie de o sursa care sa functioneze intr-un interval destul de larg al tensiunii de retea (asa cum recomanda si negulaiev) ...... asa ca .... trebuie sa fac ceva, macar pentru "idee". In paralel modific o sursa ATX dell mai veche, dar am probleme cu protectia.

Link spre comentariu

Ar trebui sa mearga ... folositi transformator cu secundar cu tensiune mai mare , stabilizati la limita cu 78... sau 317 , oricum daca scade tensiunea invertorul merge prost ori deloc , inseamna ca nu are de unde sa consume ... alimentare lunga , subtire , sau retea slaba ...

Link spre comentariu

daca doar ar merge prost n-ar fi bai insa s-ar putea sa scada intr-atat incat impulsurile de comanda a mosilor sau ce are acolo sa fie sub limita de deschidere completa si asta inseamna moarte sigura a lor .De meditat ,nu?

Link spre comentariu

daca doar ar merge prost n-ar fi bai insa s-ar putea sa scada intr-atat incat impulsurile de comanda a mosilor sau ce are acolo sa fie sub limita de deschidere completa si asta inseamna moarte sigura a lor .De meditat ,nu?

Desigur ... n-am vrut sa intru in amanunte , desi nu sint chiar amanunte , de regula cine se apuca sa construiasca un invertor de sudura se documenteaza ... schemele industriale au masuri de precautie pentru situatia " undervoltage " , unele o si semnalizeaza ( inhibare ) ... la schemele de amator exista riscul ( asumat sau nu ... ) sa mai pierzi din componente , nu e chiar o joaca , avind in vedere ca se defecteaza destul de des si cele profesionale ...
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Ca parere personala,se pierde timp si energie,care ar putea fi folosite pentru problemele cu adevarat importante,in ceea ce priveste un invertor.Si ma refer in mod deosebit la comanda corecta a IGBT,cat si limitarea curentuluiExista suficiente surse in comutatie,capabile sa asigure tensiunea necesara,la preturi modice.O sursa de cca 15V la 1A,in comutatie,rezolva problema.Dupa punerea in functiune a invertorului,se poate trece la astfel de fineturi.Este doar o parere....

Link spre comentariu

Am inceput si eu constructia unui invertor de sudura si am nevoie de miez de ferita 3C90 E65 (65X32X27) si carcasa,unde se poate procura piesa la un pret acceptabil.La TME am gasit cu 44/buc si carcasa cu 19 lei.MultumescFeretech

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Am facut partea de comanda de la piratu, imi functioneaza soft startul, partea de protectie termica, partea (cea mai importanta) de oscilatii inca lucrez la osciloscop privind calibrarea grilei, maine sper sa fac o oscilograma (poza) sa va puteti face o parere. Partea de alimentare, am luat o sursa in comutatie well de 30v (partea buna chiar daca variaza tensiunea pana la 110v, imi pastreaza tensiunea de iesire), am coborat tensiunea pana la 14,8v cu un montaj facut cu LM317. Deocamdata nu se incalzeste nimic la partea de comanda. Cum reusiti sa faceti poza la ecranul osciloscopului? Imi iese neclar de mor.

Link spre comentariu

Faci poza mai de la departare si apoi tai din ea.De obicei nu activeaza blitz-ul si iese neclara. Setezi blitz-ul pe force-ON.Astfel vei fotografia de la 50-70cm cu blitz. Poza o faci de 5Mpixeli si apoi tai din ea, ii dai resize la 1200x800 si gata.Asta presupunand ca ai aparat foto, nu faci pozele cu telefonul.

Link spre comentariu

Uf!, am doua vesti bune. 1 - am oscilatii si functioneaza corespunzator partea de protectie termica, adica cand cupleaza termic se intrerupe oscilatia. 2 - mi-a venit sonda de osciloscop din China!! dupa 40 de zile :ras: . Bineinteles, am putut sa pun in functie miniscopul, dar trebuie sa mai etalonez grila, nu are grila originala. Atasez o oscilograma luata dupa rezistenta 22 ohmi, schema cea cu 2 ne555. Chiar ies pozele asa cum a spus d-l Andrei Gradu (apropo, ceva vesti?).

post-48875-139829564691_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cam asa arata semnalul dupa transformatorul driver tr.2, tensiunea vad ca este buna (cca.15v), ideea este ca nu se modifica nimic in forma semnalului in timp ce actionez asupra potentiometrului. Am facut montajul driver separat. O idee de ce nu vrea sa se modifice semnalul odata cu modificarea cursei potentiometrului?

post-48875-139829582522_thumb.jpg

post-48875-139829582528_thumb.jpg

Link spre comentariu

Este normal, montajul nu are nimic. Nu se modifica factorul de umplere din comanda pe pinul 2 daca nu ai semnal rampa pe pinul 3. Cel putin in configuratia asta.Semnalul vizualizat este cu sarcina sau fara? Adica ai montat driverele? Fara drivere nu prea este concludent.Care este forma semnalului in grila MOS driver? Dar in drena? Mai pune cateva poze.

Link spre comentariu

Am montat doar primul mos inainte de trafo driver, iar in aiureala mea am uitat sa lipesc un terminal la dioda de la trafo driver. Am trei MOS SiHG20N50C, pe acestia ii pun, ultimii doi de dupa traf driver nu i-am montat. Am facut o placa separata cu driver, protejata la iesire cu sigurantefuzibile si diode transil 18kca. Nu pot sa fac nici un artificiu astfel incat sa vad modificarea semnalului? Multumesc.

post-48875-139829582539_thumb.jpg

post-48875-139829582545_thumb.jpg

post-48875-139829582551_thumb.jpg

Link spre comentariu

Fara sarcina pe traf, oscilogramele nu sunt concludente.Tu vrei sa montezi MOS-i de 20A si 500V in driverele IGBT-urilor?S-ar putea ca din cauza capacitatii mari grila-sursa sa lucreze aiurea.Pana si IRF 540 sau 640 sunt un pic trasi de par in drivere, dar MOS de 20A si 500V n-am auzit.Dar omul cat traieste invata!Hai sa vedem ce se intampla, daca altii nu ai. Dar nu alimentezi finalii pana nu ai in grilele lor un semnal "frumos".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări