Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Salutare tuturor, cautand una alta pe net am gasit o schema de invertor de sudura unde se foloseste pentru bobinarea trafului final ferita de la bobina de deflexie a unui Tv, ce parere aveti ?? am sa postez si linkul sper sa nu se supere nime :da http://www.edaboard.com/thread57813-2.html

Eu vroiam sa folosesc ca drosel pt iesire 2-4 astfel de miezuri, daca merg pt traf de forta crec ca si pt asta merg
Link spre comentariu

Asa dupa cum spuneam si aici, de mai mult timp eu "studiez posibilitatea utilizarii unui astfel de miez" pentru traful de forta al unui invertor. Asta inseamna, ca am facut deja numeroase simulari si treaba este in ordine din acest punct de vedere.

Link spre comentariu

Salutare tuturor, cautand una alta pe net am gasit o schema de invertor de sudura unde se foloseste pentru bobinarea trafului final ferita de la bobina de deflexie a unui Tv, ce parere aveti ?? am sa postez si linkul sper sa nu se supere nime :da http://www.edaboard.com/thread57813-2.html

schema e o pacaleala.. :ras: nu are nici reglaj de curent,nici reactie(pentru stabilizarea curentului de iesire),este practic o sursa ordinara....vor pocni mosii sau igbt-urile(depinde ce foloseste fiecare) la primul punct de sudura...sau la al doilea....
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

KS 1160 - diodă redresoare în capsulă B 27 sau F 62, 60A, 100V

60APU04 - diodă redresoare ultrarapidă în capsulă TO-247, 60A, 400V

Deci nu se prea potrivesc, mai ales că KS-urile nu sunt diode pentru comutație rapidă.

Vezi poate găsești aici ceva (de exemplu, poziția 28 sau 27 - diferă pinii)...

Link spre comentariu

Salutare! Am si eu o intrebare in legatura cu bobinaju la un traf de invertor daca se poate bobina cu conductor de instalatii electrice?

Traful final este una din piesele "fierbinti", si la propriu si la figurat. Daca vei folosi conductor a carui izolatie cedeaza pe la 70 - 80 de grade, dupa cativa electrozi va face bum si va pleca in tarile calde cu tot cu finali si cu ce mai e pe langa ei. Izolatia de PVC nu transmite caldura in mod eficient si vor exista probleme cu racirea.Grosimea este alta hiba, datorita efectului pelicular, la 40 kHz curentul circula doar pe o portiune de 0.4 mm de la suprafata. Conductorul de 1,5 mmp are diametrul de 1,4 mm iar cel de 2,5 are 1,8. Calculeaza si tu cat din conductor este irosit, sau mai bine spus, ocupa spatiul degeaba.Un alt punct nevralgic este fereastra miezului in care abia incape bobinajul cu platbanda sau cu sarma de cupru emailata. La grosimea izolatiei cablului de instalatii nu vei reusi sa scoti nr. de spire necesar. Dar daca nu ai alta solutie, poti incerca. Dar sa ne spui si noua care sunt rezultatele. Succes!
Link spre comentariu

Salutare! Am si eu o intrebare in legatura cu bobinaju la un traf de invertor daca se poate bobina cu conductor de instalatii electrice?

Traful final este una din piesele "fierbinti", si la propriu si la figurat. Daca vei folosi conductor a carui izolatie cedeaza pe la 70 - 80 de grade, dupa cativa electrozi va face bum si va pleca in tarile calde cu tot cu finali si cu ce mai e pe langa ei. Izolatia de PVC nu transmite caldura in mod eficient si vor exista probleme cu racirea.Grosimea este alta hiba, datorita efectului pelicular, la 40 kHz curentul circula doar pe o portiune de 0.4 mm de la suprafata. Conductorul de 1,5 mmp are diametrul de 1,4 mm iar cel de 2,5 are 1,8. Calculeaza si tu cat din conductor este irosit, sau mai bine spus, ocupa spatiul degeaba.Un alt punct nevralgic este fereastra miezului in care abia incape bobinajul cu platbanda sau cu sarma de cupru emailata. La grosimea izolatiei cablului de instalatii nu vei reusi sa scoti nr. de spire necesar. Dar daca nu ai alta solutie, poti incerca. Dar sa ne spui si noua care sunt rezultatele. Succes!
Multumesc pentru indicatii.Eu ma gandean sa folosesc cablu litat cu sectiunea de 4 mmp de asta am intrebat ca sa nu apara ceva probleme si sa nu stiu din ce cauza nu merge sau bubuie. O sa folosesc miezuri de TV si spatiu am destul.In legatura cu izolatia am incercat pe un cablu italian cu flaca si se pare ca ii destul de rezistent dar ca sa fiu sigur o sa mai fac teste si daca nu tine am ceva tubet din fibra de sticla si sa folosesc numa litele din cablu de instalatii.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Zilele trecute am început construcția unui nou invertor puțin mai performant ca primul, acestui invertor as vrea ca in locul potentiometrului clasic sa folosesc un potentiometru digital care a aiba si un afisaj cu segmente, am găsit pe net o schema cu un astfel de potentiometru in 10 trepte. Ce părere aveți despre aceasta inbunatatire pe care as vrea sa o aduc invertorului?? :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări