Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

intradevar ai postat schema dar fara micile modificari pe care le-aifacut cred ca ar fi ok sa ne indici si modificarile necesare. pentru Ciby.

Acum am vazut ce ai spus.Nu ai citit cu atentie ce am postat. Schema este cea rezultata in urma modificarilor. Cablajul prezentat in format .LAY, contine modificarile operate asupra variantei realizate practic. Totusi, nu ar strica sa mai verifici si tu corectitudinea lui. Daca vei gasi greseli, te rog sa postezi pentru a face corectiile asupra cablajului. Te asigur ca nu a fost nimic rau intentionat. Si daca mai ai nelamuriri, intreaba si vei fi ajutat.
Link spre comentariu

Din cauza materialele pe care le am , ma gandeam la folosirea celor 4 perechi de miezuri individual, adica primarul sa fie impartit in 4 bucati, cate o bucata pe fiecare transformator si secundarele toate in paralel.Sau mi-a mai venit o idee, fiecare traf atacat de cate 4 bucati IRFP460(ajung mai ieftin decat igbt-urile), deci prectic 4 surse , dar cu aceeasi comanda, secundarele in paralelIn prima varianta ma deranjeaza tensiunea din secundar care nu cred ca v-a fi perfect egalaA doua pare sa fie mai ok, putand oarecum realiza si un reglaj al puterii mai "din topor" deconectand 1-2 surseAm ales aceste variante din cauza ferestrei de bobinaj, care o sa ajunga, pt prima varinta ca secundarul va fi de 4 ori mai subtire si primarul doar un sfert iar in a doua varianta fiecare sursa ar trebui sa scoata in jur de 800 W numai

Link spre comentariu

Din cauza materialele pe care le am , ma gandeam la folosirea celor 4 perechi de miezuri individual, adica primarul sa fie impartit in 4 bucati, cate o bucata pe fiecare transformator si secundarele toate in paralel.Sau mi-a mai venit o idee, fiecare traf atacat de cate 4 bucati IRFP460(ajung mai ieftin decat igbt-urile), deci prectic 4 surse , dar cu aceeasi comanda, secundarele in paralelIn prima varianta ma deranjeaza tensiunea din secundar care nu cred ca v-a fi perfect egala

Uita-te pe schema postata de mine la pag. 15 si inspira-te de acolo cum sa separi secundarele la legarea in paralel prin diode cu catozii legati in comun. Practic este o functie "SAU cablat" cu diode! :da
Link spre comentariu

Eu cred ca ar merge amandoua. Prima am realizat-o si eu, dar numai cu doua trafuri si merge. Este varianta cea mai simpla. In cazul in care cade un traf, va lua dupa el si toti finalii.Cea de a doua am vazut-o lucrand intr-un invertor dintr-o instalatie eoliana. Ridica tensiunea de la 48 la 300 volti pentru obtinerea a 220 V sinusoidali. Iesirile secundarelor se facea prin cate o dioda catre +. Finalii erau comandati in grile prin integrate de comanda a MOS-ilor care faceau si separarea galvanica fata de power management.Bineinteles ca a doua varianta va complica putin schema si cablajul, dar in conditiile in care se va defecta unul din module, celelalte vor continua sa functioneze. Va trebui sa te gandesti cum vei comanda finalii. Fiecare modul va avea un traf de impulsuri sau vei lega grilele in paralel comandate de un traf unic, iar colectorii separat la + prin primarul cate unui traf final?Atentie ca traful de curent trebuie sa citeasca suma curentilor prin cele patru trafuri, in ambele cazuri.

Link spre comentariu

PENTRU CIBY:Nu am zis ca am vazut gresei ci am zis ca am observat mici modificari cum ar fi inlocuirea unor rezistente cu semireglabie inclusiv in placa alimentatorului.In continuare vreau sa te intreb daca se poate inlocui miezul de ferita al tr. alimentator cu tor de ferita din sursele pc. si care ar fi diametrul optim , intrucat am gasit o varietate mare de diametre(si dimensiuni) .

Link spre comentariu

Semireglabilii apar in ambele scheme. Sunt de 10K toti. Cel din sursa auxiliara regleaza tensiunea de 14V. Ceilalti doi regleaza plaja de tensiune a potentiometrului ce comanda pinul 2 al lui UC3845, implicit limitele curentului de iesire.Cat priveste miezul pe care vrei sa-l folosesti, nu se poate. TOP-urile lucreaza in topologie flyback si necesita intrefier, iar un miez toroidal nu permite acest lucru. Pe de alta parte, ai grija la tipul feritei folosite. Daca aceasta nu permite lucrul la peste 100 kHz, iti pocnesc TOP-urile ca artificiile. Exclus feritele din filtrele de pe iesirea surselor de calculator care sunt realizate din pulbere de fier. Acestea nu se pot folosi nici la realizarea trafului de curent.Si nu inteleg tonul acuzator pe care l-am observat in postarile tale.

Link spre comentariu

Intrebare , a folosit cineva miez de ferita de la traf tensiune inalta tv ,PT BOBINA DE IESIRE APARAT SUDURA? Am cateva acasa , vreo 2 dar cu miez subtire , unul cu miez in forma de u patratic cu latura de 1.2cm (tv alb negru ) si unul mai barosan de tv colar cred ca diametru e de 1.5cm ..., nu am doua identice...., ce ziceti sunt bune ?Mentionez aparatul va lucra la 45Khz configuratie in punte si vreo 200A la iesire .

Link spre comentariu

Intrebare , a folosit cineva miez de ferita de la traf tensiune inalta tv ,PT BOBINA DE IESIRE APARAT SUDURA?

In pagina 18 am postat niste poze. In cateva dintre ele se vede un "guguloi" mare acoperit cu banda de hartie autocolanta, cu doua bare de ferita pe laterale. Este bobina de iesire facuta pe miez de trafo linii de la un Philips antic. Prfilul este U+U dar au fost montate invers incat sa formeze un H pe care am bobinat 12 spire cu 65X0.6 mm.
Link spre comentariu

Intrebare , a folosit cineva miez de ferita de la traf tensiune inalta tv ,PT BOBINA DE IESIRE APARAT SUDURA?

In pagina 18 am postat niste poze. In cateva dintre ele se vede un "guguloi" mare acoperit cu banda de hartie autocolanta, cu doua bare de ferita pe laterale. Este bobina de iesire facuta pe miez de trafo linii de la un Philips antic. Prfilul este U+U dar au fost montate invers incat sa formeze un H pe care am bobinat 12 spire cu 65X0.6 mm.
Asa ceva am facut eu , mai urmeaza sa-l bobinez cu vreo 10 spire , sper sa fie destul pt 200A
Link spre comentariu

Care este suprafata miezului in interiorul H-ului?

Aria miezului partat e de 2.25cm^2cel rotund de 1.65cm^2 iar celelalt 1.5cm^2 total vreo 5cm^2 ,iar lungimea galetului pe care s-a facut bobinarea 3cminaltimea galetului de bobinare 1.9 cm (jumatate de U, numai cat incape in el )L-am bobinat cu 4 fire de 2mm in prarlel , firele fiind litzate , putea fi si masiv efectul pelicular nu se mai pronunta decat in ff mica masura .
Link spre comentariu

Va trebui sa masori practic inductanta rezultata a bobinei; intrucat ai folosit miezuri diferite, probabil ca si AL-rile sunt diferite, deci va fi mai greu de calculat, asa ca masurarea e mai sfanta daca afli L-ul necesar.Cred ca ar fi util pentru cei care vor sa lucreze dupa modelul in discutie, ca Ciby sa le precizeze valoarea masurata a inductantei bobinei facute practic de el (doar aproximativ, val nu e critica), in acest fel cei care au diferite tipuri de miezuri vor avea un reper, in fond daca aveti destula sarma se poate si fara miez, daca se obtine inductanta necesara.

Link spre comentariu

Va trebui sa masori practic inductanta rezultata a bobinei; intrucat ai folosit miezuri diferite, probabil ca si AL-rile sunt diferite, deci va fi mai greu de calculat, asa ca masurarea e mai sfanta daca afli L-ul necesar.Cred ca ar fi util pentru cei care vor sa lucreze dupa modelul in discutie, ca Ciby sa le precizeze valoarea masurata a inductantei bobinei facute practic de el (doar aproximativ, val nu e critica), in acest fel cei care au diferite tipuri de miezuri vor avea un reper, in fond daca aveti destula sarma se poate si fara miez, daca se obtine inductanta necesara.

Am sa o masor cand ajung la facultate , poate chiar saptamana asta .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări