Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Aparatul meu e facut cu doua perechi de igbt si pot suda cu electrod de 3.25.Cu electrod de 4 nu am incercat .Oricum cred ca pentru un duty-cycle de 100% ar merge cu 70-80A dar asta depinde mult de modul de racire a componentelor.Poate sa scoata un invertor cu o pereche de igbt 160A dar daca se supraincalzeste in 30s este inutilizabil.

Link spre comentariu

Aparatul meu e facut cu doua perechi de igbt si pot suda cu electrod de 3.25.Cu electrod de 4 nu am incercat .Oricum cred ca pentru un duty-cycle de 100% ar merge cu 70-80A dar asta depinde mult de modul de racire a componentelor.Poate sa scoata un invertor cu o pereche de igbt 160A dar daca se supraincalzeste in 30s este inutilizabil.

Nu inteleg. Duty-cycle de 100% si doar 70-80A. Poate 170-180. Duty-cycle reprezinta factorul de umplere a impulsurilor pe iesire. Sau poate te referi la durata activa de lucru, cat sudezi si cat pauza?Iar in legatura cu 160A la o singura pereche de IGBT-uri, este asa cum spui. Mie mi s-a ars o data din cauza asta si culmea, cu electrod de 2,5, adica un curent de maximum 120A.
Link spre comentariu

Am unit ambele scheme, ce parere aveti??? :da

Nici eu nu am refacut efectiv partea de comanda ci il voi adapta la schema de comanda existenta ( asa cum e in schema postata).Sunt curios ce-o sa iasa.
Link spre comentariu

Asa este cum spune Piratu. Despre realizarea lui am vorbit in primele pagini ale topicului.

Miezul trafului este din ferita E20 sau E25, o pereche. Am incercat in alta varianta cu E30, functioneaza, dar TOP-ul lucreaza intr-un regim mai ciudat. Daca gasesti, ar fi bine sa folosesti miezuri inalte. Trafurile realizate cu acest tip de miezuri, au pierderi in inductanta (leakage inductance, sper ca am tradus bine) reduse. Cauta pe site-ul celor de la Power Integration fisierele AN14 pana la AN22. Citestele si te vor scuti de multe probleme in ce priveste realizarea sursei cu TOP-uri.

Iata si linkul catre application notes de mai sus. Schema este cea din figura 3 din AN 14, cu mentiunea ca in locul rezistentei R3, cea de 6,2 ohmi, am pus un strap. Cu rezistenta in circuit, sursa intra in protectie pe la 0,5 - 0,6A

Bineinteles ca sursa de 14V poate fi facuta si cu traf normal si stabilizator cu LM317. Important este sa livreze la iesire un curent de 1A la o tensiune de 14V stabilizata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări