em2006 Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 Sunt conectoare standard pt aparate de sudare, se gasesc ca piese de schimb la furnizori, la dimensiuni corelate cu sectiunile cablurilor. Link spre comentariu
CIBY2 Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 Bravo @CIBI2! M-ar interesa ce tip de mufe folosesti pentru conectarea cablurilor de forta. Fa-le o poza demontate si comenteaza putin.Mufele de pe panou sunt mufe mama de cablu, pentru ca de panou nu am gasit.Am cumparat din Praktiker (nu este reclama, este singurul magazin unde am gasit) si se folosesc pentru cablurile prelungitoare. Arata la fel cu mufele tata folosite la cabluri, au manson de cauciuc, etc. Sistemul de prindere pe panou il imagineaza fiecare iar mansoanele de cauciuc se taie cu cutteru-ul si se folosesc ca izolatoare pe panou. Eu am lipit aceste mufe cu cositor intro gaura pe o bucata de cablaj imprimat. Dealtfel se poate vedea in poza cu spatele panourilor.Mufele de pe cabluri sunt mufe tata obisnuite.Multumim @em2006, asa ceva caut de mult timp, fara succes, insa. Il rog pe ciprian123 sa ne spuna daca poate face rost.PSLa o simpla cautare cu varul Gogu dupa "conector de panou pentru sudura" am gasit o multime de furnizori. Link spre comentariu
em2006 Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 ...Multumim @em2006, asa ceva caut de mult timp, fara succes, insa.....Cum adica nu gasesti, nu esti din Bucuresti? Pe aici au toti care lucreaza in bransa, nu cred ca e vreun furnizor care sa n-aiba. Daca stai pe aproape, in sect.4, iti dau eu din care vrei, desi eu le prefer pe cele mari, de 70, indiferent de amperajul aparatului, pentru ca sunt mai fiabile.Imi vin de multe ori la reparat scule cu mufele deteriorate pentru ca sudorii nu le exploateaza corect.Profit de ocazie ca sa mai reamintesc modul de lucru corect:Dupa ce sudati circa 5 minute, mai strangeti putin mufa de cablu, prin rotire pana se intepeneste, intre mama si tata e din constructie un mic joc, dupa incalzire mai trebe strans putin ca sa se pupe perfect si sa asigure un contact ferm. E un gest simplu, dar sudorii comozi de multe ori il ignora.PScand ai nevoie si de de mama si de tata, ia de la acelsi furnizor, acelasi producator... Link spre comentariu
CIBY2 Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 Am retinut!Acum o sa le las pe cele de cablu, dar o sa achizitionez o pereche cu prima ocazie.Si daca ai sti ce invidios eram pe constructorii de pe net ce-si montau mufe de panou pe aparatele lor! Link spre comentariu
nickrvl Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 ...Asa am facut cunostinta cu primul meu aparat de radio, la varsta ...Asa,trebe sa recunosc ca mi s-a intamplat si mie prin anii '70 cu primul aparat de radio, un Carmen3, dar e, binenteles, o exceptie... Acuma, revenind la subiect, am sa postez totusi o poza cu un exemplu de releveu al unui traf de la un invertor de 250A, care a scapat nefiert. Feritele erau E65 cu gros 27mm. Configuratia invertorului, tot forward, testat intre 20 si 40KHz.[attachment=0]arc5_mai2005.JPG[/attachment]Deci, sa inteleg si eu, in primul caz, cel cu 4 spire, care e idea? se imparte inductanta celor 4 spire si se afla inductanta pe spira dupa care se poate afla nr de spire al oricarei infasurari? adica 0.214/4=>0.0535 pentru fiecare spira, gresesc? Link spre comentariu
nel65 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 probabil ca ,daca inductanta bobinei de test =inductanta bobinei necunoscute (ca numar de spire) ,atunci si numarul de spire ale celor doua este egal,deci se bobineaza bobina de test cu un numar de spire pana cand inductanta celor doua devine egala Link spre comentariu
Vizitator Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Mamaaaaaaa! Cozonac. E bun si de drossel, nu tre' sa-i mai faci nimic. PS M-am uitat intai la poza a2a si am zis ca e doar drossel. In prima poza mai vad 3 fire, primarul. Ce inductanta se vede la alea 3 borne (1-2, 2-3, 1-3)? Dar cu secundarul in scurt? am o punte RLC din anii 70 fabricata de IEMI,si care masoara inductante de la 100microH asa ca pt valori mici pun in serie cu 100microHam masurat: inf din platbanda are 60microH,cu una din celelalte inf in scurt nu pot masura infasurarile cu 2 sarme de peste 1mm au 3,35mH respectiv 3,32mH cu inf din platbanda in scurt au aprox 30microH Link spre comentariu
gaby Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 La o simpla cautare cu varul Gogu dupa "conector de panou pentru sudura" am gasit o multime de furnizori.Cautati cu google si mufe texas. Link spre comentariu
nickrvl Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 probabil ca ,daca inductanta bobinei de test =inductanta bobinei necunoscute (ca numar de spire) ,atunci si numarul de spire ale celor doua este egal,deci se bobineaza bobina de test cu un numar de spire pana cand inductanta celor doua devine egalaSigur asa e, nu vedeam padurea din cauza copacilor.... Link spre comentariu
em2006 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 ...cu inf din platbanda in scurt au aprox 30microHAsta e o masura a pierderilor trafului.Valoarea masurata se poate considera inductanta de scapari si e utila in calculul circuitului de snubber.Fiind mai mica cu mai bine de 2 ordine de marime, nu e rau. Link spre comentariu
em2006 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 ...adica 0.214/4=>0.0535 pentru fiecare spira, gresesc?Atentie, inductanta nu creste liniar cu nr de sire, ci mult mai cu spor, adica patratic.Apoi, cand se mai adauga spire, vor creste inductantele masurate si pe celelalte infasurari, din cauza mutualei.Inseriind infasurarea de test cu celelalte existente avem mai multe posibilitati de verificare prin calcule.Dupa ce am determinat aprox nr de spire, facem verificarea finala ajustand nr de spire a bobinei de test la nr calculat pt una sau mai multe din infasurarile existente si verificam prin masurare daca inductantele ies aproximativ egale, nel65 a sesizat corect principiul metodei. Link spre comentariu
CATA2003 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 ...cu inf din platbanda in scurt au aprox 30microHAsta e o masura a pierderilor trafului.Valoarea masurata se poate considera inductanta de scapari si e utila in calculul circuitului de snubber.Fiind mai mica cu mai bine de 2 ordine de marime, nu e rau.30 uH inductanta scapari ,E O VALOARE MARE , chiar foarte mare . Limiteaza mult cresterea curentului , scazand factorul de umplere.Pt 5kW zvs am avut nevoie de 5uH , simuland in psim cu 20uH imi scadea puterea maxima obtinuta la acelasi numar de spire la 4KW , peste 20uH nici nu am mai simulat .Laun miez E71 am obtinut 2.3uH , uzual pt trafuri de putere se obtin valori sub 5uH la convertoare nonrezonante , la cele cu rezonanta se realizeaza diferite artificii pt cresterea valorii ,bobinand secundarul pe una din ramurile externe ale trafului si primarul pe cealalta sau combinatii ramura centrala cu una externa. Link spre comentariu
piratu2ro Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Salutare,Ce parere aceti de schema de comanda de mai jos, a realizat cineva acest montaj???? Link spre comentariu
mikati Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Eu sunt pe cale sa o fac,dar din pacate n-am timp deocamdata dar cine a mai facut-o a spus ca se aprinde mult mai usor electrodul cu ea.Numai bine! Link spre comentariu
piratu2ro Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 eu vreau sa o aplic la schema aceea in maghiara de 5-130A care zice ca merge cu electrod de 4mm, numai ca am o mica nelamurire colegul Ciby a facut un invertor dupa schema rusului acelasi invertor lam facut si eu dar nu am apucat sa il testez pana acum (ii mai lipseste bobina de pe iesire), iar rusul ca aparatul scoate intre 30-160A si merge cu electrod de 3mm. cum e posibil ca primul cu 2 perechi de finali sa scoata 130A si sa mearga cu electrod de 4mm iar al doilea cu o pereche de finali sa scoata 160A si sa mearga cu electrod de 3mm?? :nas:Ps. ai reusit sa traguci schema din rusa??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum