miha-p Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 La 07.05.2021 la 15:11, miha-p a spus: V as putea oferi eu doua rezistente de 034 de 60 amperi la schimb cu radiatoare din invertor de sudura daca va intereseaza https://imgur.com/3bZZOnZ Link spre comentariu
miha-p Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Acum 3 minute, miha-p a spus: https://imgur.com/3bZZOnZ https://imgur.com/ndeXaVU DOUA de 033 legate in paralel Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Miha.Neinspirată poză.Trebuiau luate de sus,aşa mai că nu se înţelege. Link spre comentariu
miha-p Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Miha.Neinspirată poză.Trebuiau luate de sus,aşa mai că nu se înţelege. Sint doua poze da primul link e cu fond negru nu am observat atunci Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Gata,văzui.Fain stilul ăsta de sarcină.Din ce material? Link spre comentariu
miha-p Postat Mai 15, 2021 Partajează Postat Mai 15, 2021 Acum 55 minute, BRANCA a spus: Gata,văzui.Fain stilul ăsta de sarcină.Din ce material? Nu stiu ca erau un grup de 6 de la ceva demolari din mina ceva rusesc Link spre comentariu
CIBY2 Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Daca va mai amintiti din 2012, invertorul "Rosu", schema cu UC3845 si CD4093: Si asa cum arata dupa mai bine de 9 ani, inca functional: Sper sa am timp sa-i fac un upgrade schemei de comanda, cu functiile Hotstart si Arcforce selectabile independent ON/OFF si cu posibilitatea de reglaj a fiecareia dintre ele. Link spre comentariu
c_anicai Postat Octombrie 21, 2021 Partajează Postat Octombrie 21, 2021 Sper sa-mi pot face si eu un forward insa nu stiu daca voi reusi fara osciloscop, totusi voi incerca si la prima pereche de igbt faultati renunt si trec pe rezonanta ca e mai sigur si mai simplu. Vad ca ai pus doua perechi de ferite ee65, ce amperaj maxim scoti? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Octombrie 22, 2021 Partajează Postat Octombrie 22, 2021 (editat) A fost calculat pentru 200A, dar nu am masurat curentul de iesire. Secundarul din trei bucati platbande de 42x0,25 mm (32 mmp), 3 spire, primar 1 bucata platbanda identica (10 mmp), 11 spire. Bobina de iesire tot cu trei platbande dar de 45 mm latime, 11 sau 12 spire, nu mai stiu. Curentul de iesire se poate regla din doua semireglabile independente, minim si maxim. La minim l-am reglat pentru electrod de 1,6 mm, cat sa se aprinda mai greu, iar pentru maxim, reglajul este pentru electrod de 3,25 mm, cat sa gaureasca materialul (platbanda de 5 mm). Reglajele se influenteaza reciproc, dar din 3-4 incercari este gata. Mai are rezerva si sus si jos dar nu exagerez cu maximul ca imi este frica de efectul asupra instalatiei electrice din casa. Editat Octombrie 22, 2021 de CIBY2 Link spre comentariu
c_anicai Postat Octombrie 22, 2021 Partajează Postat Octombrie 22, 2021 (editat) Am doua perechi ferite dar nu-s sigur daca-s ee65 sau ee70, au dimensiunile: coloana centrala sectiune 21,7 x 30,5mm iar perechea ee are dimensiunea 66 x 71mm. O ferita e deja bobinata fiindca am vrut sa-mi fac dupa topologia forward insa dupa cateva perechi de tranzistori arsi am renuntat trecand pe rezonanta semipunte si bobinand alte ferite, asta a ramas pt forward ca imi era mila de munca sa o dezansamblez, are primar 22spire din lite emailate de cca 0.5mm cu sectiune de totala 5,7mm² si are 0,95mH iar secundarul 7 spire din lite emailate cca 0.5mm cu sectiunea totala 16mm² Iar a doua pereche nu e bobinata fiindca a fost sparta destul de urat la transport, am lipit fragmentele sparte cu superglue insa am avut si niste mici parti lipsa de cativa mm care le-am umplut cu praf de la alta ferita macinata amestecata cu adeziv, ma gandesc ca doar pentru bobina de iesire ar mai fi buna. Editat Octombrie 22, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
c_anicai Postat Octombrie 23, 2021 Partajează Postat Octombrie 23, 2021 (editat) Acum 23 ore, CIBY2 a spus: ...., iar pentru maxim, reglajul este pentru electrod de 3,25 mm, cat sa gaureasca materialul (platbanda de 5 mm). Platband de 4mm gaurea si rezonantul meu simplu fara sa misc electrodul atat cu 2,5 cat si cu 3,2 si asta inainte de imbunatatiri cand avea putin sub 100A insa banuiesc ca asta este de la arcforce Editat Octombrie 23, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
Danco Postat Noiembrie 11, 2021 Partajează Postat Noiembrie 11, 2021 Buna ziua domnul Nel65, Interesant proiect...se poate incarca din nou fisierul INVERTOR SUDURA _ v.8.6.rar? Ultimul postat la pagina 109 este indisponibil...multumesc Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 12, 2021 Partajează Postat Noiembrie 12, 2021 Salut... INVERTOR SUDURA _ v.8.6.rar Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 (editat) La 11.11.2021 la 15:57, Danco a spus: --- Incearca un rezonant cu 2 tranzistori si un circuit integrat ca e mult mai simplu, al meu chiar daca are 2 kg e mic si potent, prima poza e o comparatie de marime Editat Noiembrie 13, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
digioptic Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Daca vrei sa faci o poza corecta de comparat ca marime a celor doua invertoare, folosesti o focala un pic mai lunga sa nu-ti faca planul apropiat exagerat de mare si cel indepartat, evident mai mic si lucru esential, obiectele se pun in acelasi plan. Nu unul in fata sa para urias si "ala micu' " mult in spate. Nu este un repros, inteleg ca ai ceva experienta de fotograf, dar multi privesc si nu toti se pricep la focale si perspectiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum