Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Miha.Neinspirată poză.Trebuiau luate de sus,aşa mai că nu se înţelege.

Sint  doua poze da primul link e cu fond  negru nu  am observat atunci

Link spre comentariu
Acum 55 minute, BRANCA a spus:

Gata,văzui.Fain stilul ăsta de sarcină.Din ce material?

Nu stiu ca erau un grup de 6 de la ceva demolari din mina ceva rusesc 

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Daca va mai amintiti din 2012, invertorul "Rosu", schema cu UC3845 si CD4093:

2013-02-28-19-29-42.jpg

2013-03-26-05-43-45.jpg

Si asa cum arata dupa mai bine de 9 ani, inca functional:

1634718140759.jpg

1634718140739.jpg

1634718140754.jpg

Sper sa am timp sa-i fac un upgrade schemei de comanda, cu functiile Hotstart si Arcforce selectabile independent ON/OFF si cu posibilitatea de reglaj a fiecareia dintre ele.

Link spre comentariu

Sper sa-mi pot face si eu un forward insa nu stiu daca voi reusi fara osciloscop, totusi voi incerca si la prima pereche de igbt faultati renunt si trec pe rezonanta ca e mai sigur si mai simplu.

Vad ca ai pus doua perechi de ferite ee65, ce amperaj maxim scoti?

Link spre comentariu

A fost calculat pentru 200A, dar nu am masurat curentul de iesire. Secundarul din trei bucati platbande de 42x0,25 mm (32 mmp), 3 spire, primar 1 bucata platbanda identica (10 mmp), 11 spire. Bobina de iesire tot cu trei platbande dar de 45 mm latime, 11 sau 12 spire, nu mai stiu.

Curentul de iesire se poate regla din doua semireglabile independente, minim si maxim. La minim l-am reglat pentru electrod de 1,6 mm, cat sa se aprinda mai greu, iar pentru maxim, reglajul este pentru electrod de 3,25 mm, cat sa gaureasca materialul (platbanda de 5 mm). Reglajele se influenteaza reciproc, dar din 3-4 incercari este gata. Mai are rezerva si sus si jos dar nu exagerez cu maximul ca imi este frica de efectul asupra instalatiei electrice din casa.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Am doua perechi ferite dar nu-s sigur daca-s ee65 sau ee70, au dimensiunile: coloana centrala sectiune 21,7 x 30,5mm iar perechea ee are dimensiunea 66 x 71mm.

O ferita e deja bobinata fiindca am vrut sa-mi fac dupa topologia forward insa dupa cateva perechi de tranzistori arsi am renuntat trecand pe rezonanta semipunte si bobinand alte ferite, asta a ramas pt forward ca imi era mila de munca sa o dezansamblez, are primar 22spire din lite emailate de cca 0.5mm cu sectiune de totala 5,7mm²  si are 0,95mH iar secundarul  7 spire din lite emailate cca 0.5mm cu sectiunea totala  16mm²

Iar a doua pereche nu e bobinata fiindca a fost sparta destul de urat la transport, am lipit fragmentele sparte cu superglue insa am avut si niste mici parti lipsa de cativa mm care le-am umplut cu praf de la alta ferita macinata amestecata cu adeziv, ma gandesc ca doar pentru bobina de iesire ar mai fi buna.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
Acum 23 ore, CIBY2 a spus:

...., iar pentru maxim, reglajul este pentru electrod de 3,25 mm, cat sa gaureasca materialul (platbanda de 5 mm). 

Platband de 4mm gaurea si rezonantul meu simplu fara sa misc electrodul atat cu 2,5 cat si cu 3,2 si asta inainte de imbunatatiri cand avea putin sub 100A insa banuiesc ca asta este de  la arcforce

20210723_184014.jpg

20210723_184049.jpg

20210723_184237.jpg

20210723_184246.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 11.11.2021 la 15:57, Danco a spus:

---

Incearca un rezonant cu 2 tranzistori si un circuit integrat ca e mult mai simplu, al meu chiar daca are 2 kg e mic si potent, prima poza e o comparatie de marime

20211113_101904.jpg

20211113_094529.jpg

20211113_094539.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Daca vrei sa faci o poza corecta de comparat ca marime a celor doua invertoare, folosesti o focala un pic mai lunga sa nu-ti faca planul apropiat exagerat de mare si cel indepartat, evident mai mic si lucru esential, obiectele se pun in acelasi plan. Nu unul in fata sa para urias si "ala micu' " mult in spate.

Nu este un repros, inteleg ca ai ceva experienta de fotograf, dar multi privesc si nu toti se pricep la focale si perspectiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări