Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aparat sudura rusesc in cc

Vizitator

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...

O intrebare pentru cei care v-ati construit acest invertor.....trafurile de putere le-ati impregnat? Scot vreun sunet daca nu sunt impregnate?

Multumesc!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Ciudat.....eu am bobinat doua transformatoare identice cu platbanda (si primar si secundar)....si ambele cantau. Nu tare...dar cantau. Unul din ele l-am scufundat cu totul in lac pe baza de apa, l-am pus la uscat si nu mai canta.

La al doilea am baghat doar bobina in lac...dupa ce s-a uscat i-am pus miezul, l-am strans cu  folie adeziva si tot canta. Am sa-i fac ca la primul...sa-l scufund cu totul in lac.

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
La 25.04.2019 la 13:59, nel65 a spus:

Am folosit splan 7.0,nu ma multumeste.Sprint Layout6 e net superior.

Va rog imi ziceti ce valoare are aceasta rezistenta?Pot pune un fir in locul ei?

Va multumesc!

1756038741_DeepinScreenshot_select-area_20191204223211f.thumb.png.ef3921c0e18a8df562903897eacd9ce4.png

Link spre comentariu

Are cum scrie pe ea ,0 ohmi,,deci sarma .Este inseriata cu R39 pe placa de baza ,dar in alte aplicatii de comutatie ,poate sa sa nu mai fie inseriata cu alta rezistenta pe placa de baza si atunci se monteaza aceasta rezistenta prin tatonare si vizualizare a semnalului de comanda a elementului comutator (IGBT sau MOS).

Link spre comentariu
Acum 4 ore, nel65 a spus:

Are cum scrie pe ea ,0 ohmi,,deci sarma .Este inseriata cu R39 pe placa de baza ,dar in alte aplicatii de comutatie ,poate sa sa nu mai fie inseriata cu alta rezistenta pe placa de baza si atunci se monteaza aceasta rezistenta prin tatonare si vizualizare a semnalului de comanda a elementului comutator (IGBT sau MOS).

De fapt se calculeaza simplu, aplicand legea lui Ohm. Se stie amplitudinea impulsurilor in grila IGBT, sa zicem 15V si curentul de varf suportat de TC4422, IPK=9A. R=U/I=15/9=1,67 Ohmi. Rotunjim in sus la prima valoare standardizata si asta e rezistenta. Eu personal as alege un 2,2 ohmi pentru comanda unui singur IGBT.

In cazul de fata, conform schemei prezentate de tine mai sus, in circuit sunt 3 rezistente, R39, inseriata cu grupul R46 si R47 care sunt legate in paralel. Valoarea echivalenta este 2,2+1,5/2=2,2+0.75=2,95 ohmi. Fata de 1,67 rezultati din calculul de mai inainte, este destul de mare, iar TC-ul va lucra mai lejer. Daca vreti sa ridicati frecventa, trebuie redusa valoarea rezistentei echivalente spre valoarea rezultata din calcule, pentru o incarcare si descarcare mai rapide.

In schimb, daca se monteaza grupul D306 si RX, trebuie avut in vedere ca R39 este suntata de RX, valoarea acesteia trebuind aleasa astfel incat valoarea curentului prin tot grupul sa nu depaseasca IPK din Datasheetul TC-ului.   

Editat mai tarziu

RX sunteaza R39 doar la descarcare!

Editat de CIBY2
Link spre comentariu
La 13.07.2019 la 18:18, mac01 a spus:

Ciudat.....eu am bobinat doua transformatoare identice cu platbanda (si primar si secundar)....si ambele cantau. Nu tare...dar cantau. Unul din ele l-am scufundat cu totul in lac pe baza de apa, l-am pus la uscat si nu mai canta.

La al doilea am baghat doar bobina in lac...dupa ce s-a uscat i-am pus miezul, l-am strans cu  folie adeziva si tot canta. Am sa-i fac ca la primul...sa-l scufund cu totul in lac.

Te rog frumos spune-mi si mie ce lac folosesti, de unde il achizitionezi si cum se foloseste, sau cum il folosesti tu.

Stiu ca exista lacuri cu uscare la cald si lacuri cu uscare la rece.

...

P.S. eu am cumparat de la Craiova, firma Cesivo, un lac 528EZ care e un lac alchido melaminic . Nu l-am folosit si nici nu stiu exact cum se comporta.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, nel65 a spus:

Va multumesc! Mai am putin si termin si eu de plantat toate piesele pe placi si abia astept sa vad ce-o iesi

Link spre comentariu
Acum 8 ore, andreigradu a spus:

Te rog frumos spune-mi si mie ce lac folosesti, de unde il achizitionezi si cum se foloseste, sau cum il folosesti tu.

Stiu ca exista lacuri cu uscare la cald si lacuri cu uscare la rece.

...

P.S. eu am cumparat de la Craiova, firma Cesivo, un lac 528EZ care e un lac alchido melaminic . Nu l-am folosit si nici nu stiu exact cum se comporta.

Acum am vazut mesajul tau...iti spun maine cum se numeste lacul pe baza de apa...cutia este la munca si nu mai tin minte ce denumire are. 

Am vrut sa folosesc lac pe baza de apa ca sa pot desface transformatorul prin fierbere, in caz ca se strica vreodata.....daca foloseam lac pe baza de rasini alchidice nu stiu daca se mai putea desface, exista riscul spargerii miezului...iar eu am folosit miezuri 3F3 la trafuri, miezuri care sunt scumpe si nu-mi prea da mana sa le distrug.

Cert este ca dupa trei zile de uscat la soare.....le-am montat si e liniste deplina.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Asta-i lacul pe baza de apa care l-am folosit. Am lasat transformatorul o jumatate de ora cufundat in lac, dupa care l-am scos si l-am lasat la uscat.... trei zile la soare si vreo saptamana prin casa. Lacul este alb ca laptele...dar cand se usuca devine transparent.

DV_8_7430852_01_4c_RO_20180627181759.jpg

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 05.12.2019 la 7:40, nel65 a spus:

Va rog sa imi ziceti si mie ce tranzistor trebuie sa pun aici bd139 sau bd140?

Deepin Screenshot_select-area_20200110154246.png

Deepin Screenshot_select-area_20200110154456.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări