nik71 Postat August 20, 2018 Partajează Postat August 20, 2018 Va salut!! Am si eu o întrebare, tranzistoarele IGBT STGW39NC60VD ar fi potrivite pentru acest inv?? Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Am un amic mai neglijent. Ori "agata" invertorul cu o sirma mai la inaltime mai aproape de locul sudurii iar cind il dezleaga il scapa peste ceva tocmai cu butonul potentiometrului, ori scapa cite ceva pe butonul potentiometrului de reglaj, ori il imprumuta vreunuia care loveste acel buton...cert este ca a reusit sa faca asta de vreo doua-trei ori. Din fericire clemele care asambleaza potentiometrul au cedat si partea cu tija a iesit din potentiometru fara alte distrugeri. Am reusit sa-l reasamblez de fiecare data dar..pina cind?.. As dori sa-i montez peste acel buton o protectie asemanatoare cu cele pe care le vedem prin filme atunci cind se actioneaza NOS sau rachetele sau alte dispozitive sensibile; adica intii se ridica un capac care expune butonul in sine, abia dupa se poate actiona butonul. As vrea sa-i montez ceva asemanator, de preferat gata facut. Incit sa nu poata modifica "amperajul" decit daca deschide acel capac. Am cautat prin magazinele online de pe la noi dar...nimic. O denumire a acelei carcase de protectie? sau un link cu ceva pe ebay sau alte site-uri? Editat Septembrie 9, 2018 de diaconuliviu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Pune`i un capac de plastic peste tot bordul si gata. http://tecxus.shopmania.biz/cumpara/invertor-sudura-lascentrum-arc-200-pfc-mv-420 Sau daca vrei sa`l stresezi pune`i un semireglabil si da`i surubelnita! Ar merita asta pina la urma... Editat Septembrie 9, 2018 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 9, 2018 Partajează Postat Septembrie 9, 2018 (editat) Acum 2 ore, diaconuliviu a spus: Am un amic mai neglijent. Ori "agata" invertorul cu o sirma mai la inaltime mai aproape de locul sudurii iar cind il dezleaga il scapa peste ceva tocmai cu butonul potentiometrului, ori scapa cite ceva pe butonul potentiometrului de reglaj, ori il imprumuta vreunuia care loveste acel buton...cert este ca a reusit sa faca asta de vreo doua-trei ori. Din fericire clemele care asambleaza potentiometrul au cedat si partea cu tija a iesit din potentiometru fara alte distrugeri. Am reusit sa-l reasamblez de fiecare data dar..pina cind?.. As dori sa-i montez peste acel buton o protectie asemanatoare cu cele pe care le vedem prin filme atunci cind se actioneaza NOS sau rachetele sau alte dispozitive sensibile; adica intii se ridica un capac care expune butonul in sine, abia dupa se poate actiona butonul. As vrea sa-i montez ceva asemanator, de preferat gata facut. Incit sa nu poata modifica "amperajul" decit daca deschide acel capac. Am cautat prin magazinele online de pe la noi dar...nimic. O denumire a acelei carcase de protectie? sau un link cu ceva pe ebay sau alte site-uri? Intrebarea este cit esti dispus sa dai pe o asa protectie? De gasit iti gasesc eu in magazine on-line dar s-ar putea sa coste mai mult decit tot invertorul. O varianta ieftina: https://www.tme.eu/ro/details/3sb1902-0al/intrerup-cu-mont-pe-panou-stand-22mm/siemens/ desi nu stiu daca e ceea ce vrei....... edit: si alte variante tangibile: https://www.tme.eu/ro/details/ma1-8153/intrerup-cu-mont-pe-panou-stand-22mm/abb/1sfa611920r8153/ Editat Septembrie 9, 2018 de sesebe Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Septembrie 10, 2018 Partajează Postat Septembrie 10, 2018 Multumesc, par perfecte. Uite la ce ma refeream eu: https://www.ebay.com/itm/4PCS-Toggle-Switch-Boot-Plastic-Safety-Flip-Cover-Cap-12mm-Clear-Red/273098193712 Deci nici astea nu sint o avere.. Numai ca astea am sesizat ca sint numai pentru switch. Deci nici gind sa poti monta pentru potentiometru.. Cu ce dai tu e mai simplu. Cu ce am gasit eu pina la urma, ar trebui DOUA (mai putin de 2 dolari) montate pe carcasa unul de-a dreapta altul de-a stinga butonului. Peste capacele din plastic montata o placa din tabla sau plastic incit sa formeze un tot. Placa practic acopera "knob"-ul, iar cele doua plus placa creaza mecanismul de deprotejare/protejare. dar acum vad ca e mai ieftin ce propui tu. Multumesc. Link spre comentariu
KissAttila Postat Septembrie 12, 2018 Partajează Postat Septembrie 12, 2018 Salut Liviu, Sper sa nu fie prea tarziu: Din plastic nu o sa fie bine din moment ce amicul Tau scapa apatatul pe potentiometru. In schimb, o tabla de fier sau aluminiu indoit in forma de U, cu doua- trei urechiuse de prindere si montat pe panoul frontal in jurul butonului potentiometrului ar proteja suficient potentiometrul in cazul caderii aparatului. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 12, 2018 Partajează Postat Septembrie 12, 2018 (editat) Un " U " , sau o cutie metalica ( tabla ) fara un perete , prinsa cu o balama cu arc deasupra potentiometrului ( butonului ) . Tabla in forma de " U " , simpla , poate fi nituita orizontal ( popnituri ) , sau lipita cu poxipol , pentru maxima simplitate si operativitate . E ceva de lucru , dar nu e o constructie de ceas elvetian . Cam cum sant aparatorile de la pedalele utilajelor , sa nu te apese vreun " glumetz " pe picior . Am vazut ( asemenea capac ) chiar si la comenzile de lansare la ( unele ) rachete ... numai ca erau 2 ( push ) butoane de apasat simultan , ca sa inlature efecte nedorite " din joaca " , sau lovitura accidentala la unul din ele . Editat Septembrie 12, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
florin29 Postat Septembrie 26, 2018 Partajează Postat Septembrie 26, 2018 La 26.07.2018 la 16:23, CIBY2 a spus: Cam 1/10 din curentul prin primarul trafului. Doua diode ultrarapide de 15A sunt arhisuficiente daca le asiguri o racire buna. @andreigradu, diodele 60APU04 de care spune colegul @The_Reaper nu sunt montate in antiparalel cu finalii, sunt diodele de descarcare a miezului, sau de recuperare, cum vrei sa le spui, care pe durata Toff, intorc in condensatorul de filtraj energia inmagazinata in miez pe Ton. A se vedea topologia Forward 2T. Buna seara! Imi puteti da sprint layout-ul de la placa de comanda a invertorului de sudare de 200 A cu CD4093? Va multumesc! Link spre comentariu
CIBY2 Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Aici sunt ambele cablaje. forta rev.5.72.1.LAY Link spre comentariu
florin29 Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Va multumesc! Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 (editat) Dupa o pauza de lucru mai maricica ,a venit randul sa testez si invertorul monoplaca ,varianta numita de mine v9.1.In videoclip se vede cum merge .Am folosit cate doua IGBT -FGH50T65SQD (de la colegul Ungureanu) pe ramura si drivere TC4420.Desi are amperaj putin mai mult decat ar trebui pentru electrod de 3.25mm,il voi folosi doar cu electrod de 2.5mm datorita radiatoarelor care nu sunt foarte mari.Mai trebuie sa-i montez senzorii de temperatura si sa-l imbrac ,sa vedem daca anul asta...e deja al trei-lea din dotare. Editat Octombrie 3, 2018 de nel65 1 Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 Electrozii sant rutilici ? Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 Da,n-am bazici, insa am dat si cu inox si merge perfect.Schema este a "invertorului rosu",cea cu 4093. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 (editat) Am vrut sa - mi verific perceptiile ... n - am mai sudat de ceva ( destul ) timp . Felicitari ( daca - mi este permis ... ) , merge bine ! La cat ma pricep eu ... mult mai bine ca multe chinezarii . Editat Octombrie 3, 2018 de gauss Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 3, 2018 Partajează Postat Octombrie 3, 2018 Multumesc de apreciere. Deja ma gandesc ca ,daca nu-mi convine regimul termic la diodele redresoare de putere,ca ele se incalzesc cel mai mult,as putea sa le mut pe spatele placii si toata placa sa o montez pe un radiator mare (pe care il am de la un invertor industrial),iar diodele sa le montez pe acest radiator ,sub placa de baza .Ca la modulele audio in care finalii sunt sub placa.As impusca doi iepuri deodata ,fiindca fluxul de aer de la ventilator ar bate si direct in trafo de forta ,nemaifiind obstructionat de radiatorul diodelor. Idei... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum