Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aeroterma economica?


spyry

Postări Recomandate

Salutare meseriasi.Atelierul in care lucrez are un spatiu restrans si tinand cont ca vine iarna mi-am pus in gand sa construiesc o aerotema electrica si nu ma pot hotari ce idee sa adopt pentru constuctia acesteia stiind ca cele din comert sunt mari consumatoare de energie electrica de aceea vreau sa va rog sa-mi dati si mie o idee de o aeroterma cat mai economica si cu un randament cat de cat bun.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Dr.L

    3

  • bogdan_

    2

  • Ashky

    2

  • doru3160

    2

Top autori în acest subiect

Pai nu prea ai cum sa vorbesti de eficient sau nu aici. Daca este o transformare care se poate face eficient atunci transformarea energiei electrice in caldura se poate face cu randament foarte aproape de 100%. Exact cum s-a spus, functie de cata caldura doresti o sa ai un anumit consum. Varianta mai economica este sa folosesti aer conditionat pentru incalzire. Asta pentru ca el functioneaza ca pompa de caldura. Consuma o anumita cantitate de energie pe care o transforma in caldura plus mai aduce si de afara. Numai ca problema e ca majoritatea solutiilor ieftine functineaza pe incalzire doar cand afara sunt minim 5-10 grade, deci nu te ajuta iarna.

Link spre comentariu

Pt o incapere potrivita(4X5m)iti trebuie minim 1000W in elementul de incalzire,altfel poti pune in priza un uscator de par,avantajul cu aeroterma e ca iti face "atmosfera"in timp scurt,dar pt confort termic,e recomandat caloriferul electric,daca are 2 rezistente,600+900W sa zicem,si il tii non stop pe cea de 600W cu termostat,o sa ajungi la echilibru termic sa consumi mai putin cu cei 600W termostatati/24h decat cu o aeroterma de 1000W(daca face fata)in 8h,si dimineata incepi activitatea in caldura,daca si spatiul e termoizolat bine,iti recomand calorifer,am probat ambele variante.

Link spre comentariu
Vizitator lipati

Iti spun ce am eu. Aeroterma din comert cu ventilator, doua trepte de putere si buton de reglaj continu al puterii. Reglajul continuu este de fapt un variator de putere cu triac. Prin el reglez caldura scoasa, deci si puterea consumata. Am masurat consumul si la aproximativ 0,8A c.a. (180W) inca e aer caldut. Vara o folosesc drept ventilator. Fata de un calorifer electric, misca aerul in incapere si e o caldura mult mai omogena. Etanseaza geamul cu banda burete.

Link spre comentariu

Daca tu crezi ca poti face caldura intr-o incapere fie ea si mica cu doar 180 W e ok....si cand ma gandesc ce risipa fac unii ca isi usuca parul cu 300W... :rade: Iti doresc o iarna blanda,si succes.

Link spre comentariu

Aux,care costa putin sau mediu,asa e...Cumparat vara asta

Vorbim in primavara...Hartia suporta orice.Iti garantez ca la -7, -8 grade nu mai merge.Consuma curent degeaba sa dezghete grupul exterior.
Link spre comentariu

Astazi am vazut un Hitachi la care scria in carte ca functioneaza incalzirea pana la -15 grade. Sunt curios daca va face fata intr-o incapere de de aprox. 25 mp la o temp abientala de 18 grade.

Link spre comentariu

Imi poti spune ce simptome prezinta cand nu mai afce fata? Ca sa-l si testez,ca intr-adevar m-am luat dupa hartie :jytuiyu

Pana nu scade temperatura afara nu se pot face probe.Cand nu mai face fata merge compresorul tot timpul si in interior sufla cald din cand in cand si pe masura ce scade temperatura din ce in ce mai rar.Eu am unu de firma acasa, cei drept are 5 ani si de la -5 in colo consuma curentu degeaba.Nu cred eu ca au mai evoluat, e un agregat frigorific, nu vad ce se mai poate imbunatati la el.Ramane de vazut, sunt tare curios.L.E. M-am uitat in manualul lui si scrie asa: pe rece merge intre 21 si 43 grade iar pe cald intre -5 si 21 pentru freon R22 si intre -9 si 21 pentru R410A (freon ecologic).
Link spre comentariu

Daca atmosfera e uscata AC-urile merg si sub zero grade. Insa din cand in cand inverseaza ciclul(unitatea externa trece pe racire... adik se incalzeste radiatorul ei) pentru a se dezgheta. Seara... umiditatea din aer creste... deci unitatea de afara ingheata mult mai repede... rezultand cicluri mult mai scurte de incalzire in interior si cicluri mai lungi de dezghetare a unitatii externe.Personal folosesc AC-ul(cel mai ieftin Panasonic) pana ce temperatura ajunge pe la 0 grade iar in rest ma dezghet cu un convector electric de 2000W(in general il folosesc pe 1000W).Pentru 18-19 grade in 27mp consum intre 30-50 KW pe luna.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator stalkersas

eu folosesc clasicul calorifer electric. 0.5+1kW, il tin pe 0.5 kw, si termostatu aproape de minim, si porneste el din cind in cind... nu am izolatie termica, da stau la bloc, asa ca mai incalzsc si vecinii ^^

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări