Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa - nu stiu valorile unor piese

Postări Recomandate

As vrea sa incerc sursa din schema din atasament , dar nu stiu ce valori au piesele . Atat stiu ca U1 = LM317 , D5 , D6 = 1N4007 . P1 , R5 sunt pentru reglajul tensiunii , iar Q1 = NPN ? Q2 , Q3 ar putea fi 2N3055 sau alti NPN de putere . Va rog sa ma ajutati cu valorile restului pieselor daca stiti , as mai vrea sa stiu daca sursa are protectie la scurt .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

iar Q1 = NPN ?

Nu, este PNP,altfel nu se deschide.

valorile restului pieselor daca stiti , as mai vrea sa stiu daca sursa are protectie la scurt .

Are protectie,daca scrieti de unde aveti schema,sau ce tranzistori sunt si ce curent maxim vreti sa obtineti,putem afla si restul.[attachment=1]317 + diode.JPG[/attachment][attachment=0]LM317.JPG[/attachment]
Link spre comentariu

LM723 este de generatie veche si de curent f. mic, dar cu el poti jongla multe configuratii .LM317 este o idee mai nou, de 1.5A max, dar limitat in optiuni - ma refer la configurarea curentului de iesire.Tu decizi de care este in stare sa te apuci.Ca sa nu ai oscilatii, incearca sa pui cate un condensator de cativa pF si unul de nF pe iesire.In schema cu Lm723, proiectia o faci tu, cu un traductor de curent (rezistenta f. mica) pe pinii CS - CC (parca), citind tensiunea de pe rezistenta cu un tranzistor ordinar care comanda in baza tranzistorul final (tranzistorul serie regulator).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări