Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SubtitleWorkshop....probleme....

Vizitator remursulmare

Postări Recomandate

Vizitator remursulmare

Am o mare problema.... Am taiat un film in doua cu Boilsoft Video Splitter ,in paranteza fiind spus e un programel bun,dar cu subtitrarea am dat-o in bara.....Am taiat subul cu SubtitleWorkshop si nu se potriveste de fel.....mi-am batut capul cateva ore shi ....nik.... prima parte merge bine pana aproape de sfarsit ,iar a doua parte nu mai se potriveste subul deloc subul....nu stiu ce sa mai fac...daca stiti alte programe care merg mai bine...va rog respectuos sa-mi dai o mana de ajutor...Va multumesc anticipoat... :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Solu?ia este s? abordezi problema gospod?re?te, la mîn?.

O s? presupun cîteva lucruri, mai înainte. Prima presupunere este c? filmul pe care l-ai t?iat avea subtitrarea func?ional? ?i sincronizat? de la cap la coad?. A doua este c? t?ierea filmului ai f?cut-o f?r? s? duplici vreun frame (adic? dac? pui cap la cap ambele filme ?i le redai f?r? pauz? între ele, rezult? exact acela?i num?r de frame-uri ca filmul original).

Mai întîi, ia un program care-?i poate raporta cîte frame-uri ai într-un film. Eu utilizez pentru asta VirtualDub. Mai ales, facilitatea acestuia de a putea derula imagine cu imagine atît înainte cît ?i înapoi. Ca o parantez?, programul este excelent ?i pentru t?ierea filmelor, de fapt e extrem de puternic ?i po?i face aproape orice cu el, dac? ?tii cum...

Determin? cîte frame-uri are prima bucat?, utilizînd butonul Go to end al lui VD. Sau, ?i mai bine, din File -> File Information, al doilea cîmp de sus (Length). Noteaz? num?rul.

Apoi fie folose?ti un progr?mel numit Subtitle Synchronizer fie folose?ti un Excel ca s? î?i faci treaba. Metoda cu Word ?i Excel e mai laborioas?, dar m?car n-ai nevoie de programe suplimentare care s?-?i nenoroceasc? fi?ierul, din neaten?ie.

Încarci subtitrarea ca text în Excel. Dac? formatul este deja MicroDVD Sub, e ok, vei avea ceva în genul:

{x}{y}dialog
unde x ?i y sînt numere care specific? frame-ul de start ?i cel de stop al liniei de dialog. Ai nevoie s? faci din asta trei coloane, în prima ?i a doua coloan? s? existe numerele x ?i y, iar în a treia linia de dialog corespunz?toare. Po?i face asta utilizînd wizard-ul de import care ?i-l va oferi Excel-ul la înc?rcarea subtitr?rii, specificînd ca delimitator de coloane semnul "}" (f?r? ghilimele). Ap?sînd Finish vei importa subtitrarea sub forma unui tabel Excel cu 3 coloane. Momentan, coloanele A ?i B nu vor con?ine numerele în format utilizabil, pentru c? mai exist? înc? simbolul "{" pe care va trebui s?-l sco?i printr-un replace (CTRL-H, înlocuie?ti "{" cu nimic). Dup? Replace, datele din primele dou? coloane vor fi recunoscute drept numere, putînd fi incluse în opera?ii matematice.

?tiind cîte frame-uri are jum?tatea 1 a filmului, ?i avînd subtitrarea corect? importat? în Excel, în coloana a patra scrii urm?toarea formul?:

="{"&A1-10000&"}{"&B1-10000&"}"&C1

unde 10000 reprezint? num?rul de frame-uri din prima jum?tate a filmului (po?i face copy-paste direct de aici ?i s? înlocuie?ti valoarea 10000 cu valoarea corect?). Umpli cu formula coloana a patra (selectezi întreaga coloan? ?i dai Fill Down sau CTRL-D) ?i cau?i loca?ia de unde numerele dintre acolade devin pozitive. Selectezi de acolo pîn? cînd se termin? replicile, dai copy, deschizi un Notepad ?i dai paste, apoi salvezi fi?ierul astfel rezultat cu numele buc??ii a doua, extensia .sub ?i întregul nume între ghilimele (astfel încît s? nu adauge extensia .txt, comportament implicit la Notepad). Prima bucat? de subtitrare poate s? r?mîn? a?a, oricum nu vor fi afi?ate replicile de dup? terminarea primei jum?t??i de film.

De?i am explicat mult, metoda e simpl? ?i evident?, ?i nu utilizeaz? programe speciale. La o adic?, num?rul de frame-uri îl po?i ob?ine cu orice alt program care-?i poate spune ceva informa?ii mai detaliate despre film (de exemplu, gspot, sau AviDeMux, sau altele), dar am preferat s?-?i spun de Virtual Dub pentru c? e un utilitar pe care nu pot s?-l laud îndeajuns. ?i e foarte-foarte util, din mai multe puncte de vedere, cel mai important pentru mine fiind cel c? po?i ÎNV??A ceva din el, pentru c? nu-?i ascunde ceea ce face sub o interfa?? care s?-?i ia ochii ?i s? te distrag? de la scopul final.

Link spre comentariu
Vizitator remursulmare

Bogdane.....ce-mi spui tu ...e super...dar cred ca ceva timp dureaza......Sa-ti spun de ce vreau sa tai filmul in doua......Am un tv portabil cu intrare de USB -Vortex-asta e marca lui- si filmele nu de vad cu subtitrare toate....Atentie...!!!! ce am observat eu....CAnd filmul are mai mult de 500-600 se subtitrari.... nu mai vede subtitrarea toata....De exemplu.Filmul - ''9'' se vede toata subtitrarea !!!! pentru ca nu sunt multe ...cam 600....Am reusit sa tai alt film cu 900 de subtitrari iar cu workshop subul... shi iar nu am reusit...Ce mi-ai explicat tu e bun... dar eu nu prea am timp sa fac ceea ce ai zis tu. Asa cu workshop mergea mai repede.....dar nu ma pricep eu...trebue sa aiba vreo buba...nu fac eu ceva bine...cred.poate incerci si tu ,te rog...M-am invatat cu el shi nu prea vreau sa renunt ...Multumesc...!!!

Link spre comentariu

900 de subtitr?ri???poate linii în subtitrare, ?i atunci e altceva...po?i încerca o treab? ciob?neasc?: deschizi subul cu notepad, ?i te ui?i dac? sunt linii goale.pentru tine sunt goale, dar din câte-mi dau seama, playerul le "num?r?" (pesemne n-are destul ram ?i pentru subtitr?ri mai mari).?tergi liniile goale, salvezi, de preferat cu alt nume, sau în alt folder, apoi faci o vizionare de prob?...dac? nu merge cu notepad (?sta e limitat la fi?iere cu m?rime maxim? de 64 de kb), instaleaz? notepad++... e free, ?i nu are restric?ii de-astea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări