Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau sa fac un subwoofer

Vizitator nostradamus36

Postări Recomandate

Vizitator nostradamus36

am reusit sa o termin pana la urma ,iam facut 2 porturi de 46x205mm iam pus si vatelina inauntru pe cei 3 pereti dar cand am mers sai fac proba am constatat ca am o prpblema la mufele RCA din statie un contact imperfect .am desfacut statia si surpriza 2 rezistente arse si 2 finali carbonizati nu se mai cunoaste nimic ce scrie pe ei ,cei de langa ei sunt IRFZ44N asa banuiesc ca or fi si aia carbonizati insa nu sunt sigur .Ce as putea sa fac si ce sa cumpar sa o repar ,ms mult pentru eventualele rasp. :jytuiyu[attachment=1]S6305741.JPG[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

4

• Jimmy

3

• radue

1

• CBI

1

Top autori în acest subiect

uita-te unde erau legati cei 2 tranzistori carbonizati. daca sunt tot pe partea de alimentare, sunt tot IRFZ44. e foarte posibil sa fie un convertor half-bridge cu cate 2 IRFZ in paralel. eventual poti sa-i inlocuiesti cu BUZ11.

Link spre comentariu
Vizitator nostradamus36

uita-te unde erau legati cei 2 tranzistori carbonizati. daca sunt tot pe partea de alimentare, sunt tot IRFZ44. e foarte posibil sa fie un convertor half-bridge cu cate 2 IRFZ in paralel. eventual poti sa-i inlocuiesti cu BUZ11.

da sunt pe partea cu alimentarea am fost azi si am luat 2rezistente de 100 si si 2 IRFZ44n si iam inlocuit si merge brici o am siacuma in casa ii fac probe toata treaba ma costat 15,20 lei plus munca mea :101 ms mult si inca o treaba cine poate sa imi zica cat scoate am masurato astazi si imi scoate 22,5 vcurent alternativ cu potentiometrul pozitionat le 200V~ si in punte 43V~ tot asa cu potentiometrul de la multimetru la 200V~ ms mult pentru tot ajutorul :da
Link spre comentariu

daca tensiunile sunt masurate corect, inseamna 125W/4Ohmi pe canal sau 230W/8Ohmi in punte, sau daca rezista finalii si sursa de alimentare, 450W/4Ohmi in punte.totusi, ce semnal i-ai dat la intrare cand ai facut masuratorile? si ce sarcina i-ai pus?

Link spre comentariu
Vizitator nostradamus36

daca tensiunile sunt masurate corect, inseamna 125W/4Ohmi pe canal sau 230W/8Ohmi in punte, sau daca rezista finalii si sursa de alimentare, 450W/4Ohmi in punte.totusi, ce semnal i-ai dat la intrare cand ai facut masuratorile? si ce sarcina i-ai pus?

semnal iam dat de la calculator din winamp la maxim statia toate reglajele la maxim sarcina nu iam pus nimik la masuratori nimic am pus direct multimetrul pe iesiri
Link spre comentariu

masuratoarea nu-i prea corecta. trebuia sa legi o rezistenta pe post de sarcina, sa injectezi semnal sinusoidal la intrare, si sa lasi reglajele de pe statie in pozitia de mijloc, inafar de volum. mai mult ca sigur ai dus statia in limitare (clipping) cand ai facut testul.daca aveai si un rezistor pe iesire, aveai tensiune mai mica si obtineai niste rezultate mai apropiate de realitate.EDIT: ai grija ca semnalul sinusoidal care il injectezi pe intrare sa nu aiba frecventa mai mare de 300-400Hz, pt ca daca folosesti un aparat de masura digital, peste 400Hz o sa ai erori mari de masurare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări