Vizitator nostradamus36 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 am si eu o mare dilema ,detin un dif SONY XS-L102P5S si as vrea sa ii fac incinta [subwoofer] nu cunosc dimensiunile respective ms mult pentru eventualele raspunsuri Link spre comentariu
Vizitator kidx Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 O sa postez niste parametrii pe care i-am gasit pe un forum strain.Nu garantez corectitudinea.dar oricum incerc sa te ajut Rog un coleg care detine un program de simulat incinte sa te ajute,daca se poate.Fs (Hz) 26.6Qts 0.41Qes 0.43Qms 8.4Vas (l) 52.5Vas (piedi cubici) 1.85Mms (g) 132.3Lvc (mH) 1.1Xmax (mm) 6.2Xmax (inch) 0.2BL 12.7 Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Ochiometric o cutie inchisa cam de 30-40 L. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Uite si parametrii completi: http://www.sony.lv/product/ica-subwoofe ... lspecs#tab Daca lucrati cu WinISD aveti grija ce parametri introduceti si in ce ordine, altfel o sa va injure. Din cate am simulat eu, se preteaza mult mai frumos la incinta bass-reflex, 40l, acordata jos, la 23Hz, insa lungimea portului va fi o problema. Insa eu unul chiar mi'as bate capul sa indoi niste teava de PVC pentru asa ceva, graficul ala chiar iese frumos. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 raportul calculat pt EBP este cam 62,deci ar putea functiona bine si in brastfel ca o cutie br de 40-45L este f ok,cu un acord la 33-35(nu 23).Din pacate pt a acorda asa jos este nevoie de un port cam lung pt a incapea in cutie,asa ca ori se contruieste o fanta pe laturile cutiei,ori 2 porturi mai mici.In 45 de litrii se poate folosi un tub de 75mm si lung de 200mm,ar trebuie sa incapa la fix.F3 in apropierea a 35hz,f f bine.Numai sa fie apropiati parametrii de realitate Link spre comentariu
Vizitator nostradamus36 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 chiar nustiu ce sa fac am mers astazi si am vazut niste subwoofere dar surpriza erau majoritatea mici si inchise Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Daca vorbim de subwoofere facute dupa ureche, normal ca o sa fie mici si inchise. Sunetul va fi la fel de mic si inchis. Asta daca nu vorbim de subwoofere auto, unde e cu totul alta mancare de peste. In masini intra in ecuatie ceea ce se numeste "cabin gain" pentru ca practic ai o cutie mica adica subwooferul, inauntrul unei alte cutii mai mari, si de obicei inchise (masina). Cu castigul la frecvente joase pe care il are o masina, e usor sa faci o cutie mica sa sune decent.Apropo, am inversat eu cifrele cand am scris 23. Ca altfel chiar stateai ceva sa indoi tubul ala. Link spre comentariu
Vizitator nostradamus36 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 poate veni cineva cu o schita un proiect ceva ca eu chiar sunt in plop si plopul in cosmos ms mult ,ceva dimensiuni corecte ,nu vreau sa fac ceva naspa si dupa ochi asa la plesneala Link spre comentariu
Vizitator nostradamus36 Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 nimeni ,chiar nimik ? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Pai ai toate detaliile date... Volumul in centimetri cubi se afla cu L x L x H, ca sa obtii volumul in litri imparti la 1000. Astea sunt formule de scoala generala... Diametrul si lungimea portului ti le'a dat CBI, ce mai astepti? Singura regula cu portul este ca trebuie plasat la minim un diametru (adica aici la 75mm) de orice perete, sau de difuzor, altfel nu va functiona corect. Link spre comentariu
Vizitator nostradamus36 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 am o incinta de aprox 37 litri cilindrica ,oare ii buna ? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 E buna. Pentru acord la 33Hz pune'i un tub de 10cm diametru si 53cm lungime, daca zici ca incinta e cilindrica cred ca o sa incapa dintr'o bucata. Link spre comentariu
Vizitator nostradamus36 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 pai are 55 toata cum sa bag de 53 Link spre comentariu
Vizitator nostradamus36 Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 am facut o incinta inchisa de 480x350x250 mm dar nu imi place cum suna vreau sa o fac bas reflex su cu con ,nustiu daca con este corect. poate cineva sa imi zica ce dimensiune imi trebuie , lungime si latime chiar si contra cost ms mult Link spre comentariu
BF37 Postat Noiembrie 14, 2009 Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Am simulat si eu difuzorul asta si mise pare putin prea bun graficul....dar nu in 40l ci in cutia pe care o are deja - aprox 29 l( Br 2x 40mm lung de 180mm ). Incearca sa-i pui Br indicat de mine mai sus si fa o proba...Sant foarte curios daca suna chiar asa de bine , dupa cum indica graficul ( mi s pare prea frumos sa fie adevarat !!! ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum