Toader Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Mai detaliat intrucatva http://www.thevintageknob.org/SONY/sony ... SM9ED.html Treaba e ca ai nevoie de ceva putere la cei 86 de db, ca sa nu mai zic si de calitate, nu doar forta. Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Uau frate,chiar ca e contra oricarei alergii...Asta chiar ca inca nu am vazut-o.Ei...Totusi exista ceva...si la ei.Chiar si ca afon in domeniul lucrului practic in audio,in constructia de incinte,nu pot sa nu remarc ca ei nu sunt totusi asa de prosti.Iata cateva argumente personale,care pot parea rasuflate:-constructia atenta a cutiei,interiorului cutiei,lucru ingrijit la detaliu(ceea ce lipseste oricarei chinezarii,mai ales daca ne uitam la SAL,care sunt cu multe erori vizibile de constructie)-constructia foarte ingrijita a difuzoarelor-existenta ventilatiei bobinei,facuta nu in interiorul miezului,cu iesire prin spate,ci 4 orificii destul de mari facute in suportul metalic(probabil de aluminiu)nu stiu cum se cheama, pe care e lipita bobina,existand o camera sub suspensia din material textil unde iese aerul din ele.-membrana facuta din polimeri-calota din Kevlar HOP-ramforsarea wooferelor cu micaEu cred ca aceste mici trucuri aduc ceva consistenta la ideea ca fac si ei ceva bun.Iar ceea ce ai aratat tu,chiar ma da gata...Fain.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 da, pentru ca dadeai in ele cu asta: http://www.thevintageknob.org/SONY/sony ... /TAN1.html Specifications for the TA-N1 Power-Amplifier Gain 28dB Output Power 200W+200W (8 Ohms) 400W+400W (4 Ohms) Load Impedance 4 Ohms-16 Ohms Total Harmonic Distortion [at 10W 8 Ohms] 0.005% Damping Factor >150 Signal-to-Noise Ratio Over 115dB Frequency Response 5-300,000Hz [?0,-1dB] Input Impedance 20 kOhms (Unbalanced) 40 kOhms (Balanced) Dimensions Width 480mm Height 245mm Depth 530mm Weight 70 Kg Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Faptul ca asemenea scule au fost facute mult ca un exercitiu de stil si vandute destul de restrictiv, a contribuit intrucatva la renumele prost care-l are Sony printre audiofili.La puterea economica care e Sony, pot oricand scoate lucruri excelente, dar nu renteaza, asemenea scule fiind de nisa, mult mai rentabil fiind mass-marketul.O alta chestie care i-a dezavantajat la incinte recente, dpdv al marketingului, imaginii ptr cunoscatori, a fost copierea designului unor incinte B&W. Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Ma doare creieru'...Se pare ca totusi stiu sa construiasca de toate pt toate bugetele...Evident alea sunt pt Hard Buget.E ca si cum ti-ai lua un Hummer,dar in varianta suedeza Eagle IV..70Kg....Totusi construiesc si mass-market low-price lucruri frumos ingrijite,asa cum spune-am.Din cele 2 tipuri de incinte ce le-am tot mentionat pe acest topic doar despre SS-F6000P pot spune ca merita,celelalte SS-MF450H par facute la misto.Din piata pt toti traiesc mai toate firmele.Ceea ce am vazut mai sus sunt un rasfat in sensul bun al cuvantului,poate nu pt audiofili,ci pt clasa de sus a lumii,care vor lucruri pe masura conturilor lor bancare evident.Ramane sa ne uitam din nou la cele 3 tipuri de piata pt cele 3 tipuri de clase economice,ale celor 3 tipologii de tari,plus clasa de top pt VIP-uri,si sa tragem o concluzie referitor la pret/calitate/materiale/munca investite in rezultatul final.Dar faza cu ED(extended definition)chiar ca nu o mai inteleg.HD mai inteleg dar ED...ma depaseste...Doar nu pot face din urechea umana parabolice de unda lunga... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 sa nu uitam totusi ca ei au multe alte capitole ale industriei pe cap... nu numai incintele acustice si amplificatoarele... unii fac doar boxe bine, astia de la Sony pot face cam tot bine... adica sa poti spune: frate, eu pot sa te distrug daca vreau si daca n-am facut-o deja, in televizoare crt, in plasme, cd-playere, platane, acumulatori, camere video, aparate foto, roboti, boxe, casetofoane auto, difuzoare, dvd-uri blue ray, medii de inregistrare, laptopuri, mp3 playere, productia de muzica si film, sunt co-inventator al formatului compact-disc, al betamax-ului, am inventat notiunea de player portabil, camcorderul, videorecorderul............................................, trebuie sa insemne ceva, nu? nu credeti ca ar trebui sa plecam palaria? Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Ca tot suntem off topic, uite boxe de very-ultra-hard buget, si tot pe acolo, amplifurile pe masura http://www.higherfi.com/audio_speakers/1 Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Da,o alta vizune asupra acusticii dar si a preturilor la unele modele... Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 sonyuri dinastea da,merita numele,si sunt f multe,majoritatea din secolul trecut.Astea nu sunt proprietare sony decat cu numele,pt ca nu le mai fac cu componentele lor ca alta data.Vor doar sa arate ca inca mai pot si au resurse,un exercitiu de stil Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Intr-adevar ce era odata intr-o anumita clasa de top,tot in top sta,chiar daca unii folosesc modernul termen de Uzat moral.Care nu il intleg personal,fiind de o alta parere.Dar se pare ca ceea ce Sony face bun ramane,pt locul de bastina,exclus celorlalti.De fapt aceeasi politica dar pt Coreea o are si Samsungul si Lg-ul.Ar trebui sa ne mai mire?Monopolul calitatii ramane la ea acasa totdeauna,cat timp isi vor respecta principiile de functionare ca firma de renume in tara de baza.Ce vine din China cu sigla Sony,Samsung,Nokia etc deja consider ca e cumva ca un fel de prostitutie calitativa... Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 trebuie sa intelegem ca sunt clase difeite de pret si calitate,si sunt destinate unor piete diferite de utilizatoriNimeni nu va face avioane cu un buget de cateva sute de euro ,niste floorstanduri hi-end...,pt ca nu se poate,munca si materialele costa,mult.Un tw cum este in alea de mai sus depaseste singur pretul unor boxe usurele de market...De aceea nici nu sunt optimizate prea mult pt ca nu are rost,nu poti face din kkt bici. Link spre comentariu
dragon82 Postat Ianuarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Oricum mie mi-a ramas in cap faza tweeterul de 100 Khz!!!Cine d***u il aude?Sa sperie liliecii din zona?Ei bine ce film sau muzica merge pana intr-acolo?Eu inca nu am intalnit muzica care sa aiba mai sus de 22khz...Ce sa mai spun ca,cu alte modele ieftine,asa cum sunt si cele 2 tipuri de incinte proprii,ei afirma ca au high tweetere pt un 50 Khz pt detalii fine?Nu stiu ce sa spun,chestie comerciala sau nu,dar numeni nu aude peste 23 Khz desi unii ajung pana aici.Iar o data ce imbatranesti unii nu mai aud nici 15 Khz... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Oricum mie mi-a ramas in cap faza tweeterul de 100 Khz!!!Cine d***u il aude?Sa sperie liliecii din zona?Asta e pt "avizati", SACD, DVD-A & stuff. Ca un CD obisnuit e evident limitat la 22.05kHz din cauza ratei de esantionare de 44.1k. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 pt unii marketing,pt altii sa stie ca se poate...Toti au reclama in ei ca aia vinde,cu fel de fel de tehnologii si materiale inovatoare...ca sa justifice oarecum pretulunii zic ca sunt armonici pe acolo prin zona ultrasonica care 'se simt' si influenteaza si in banda audibila,altii zic ca e mai bine sa reproduca un spectru cat mai extins pt ca sa nu se produca fenomene gen breakup in zona audibilaSunt probleme mult mai mari de nerezolvat in banda audibila,plus ca multe amplifuri ,surse au filtre pt a nu intra in oscilatie,etc,nu mai punem la socoteala ca de ex formatul cdda este limitat putin peste 20khz cu o panta f f abrupta,si cele lossy mult mai jos.Urechea umana peste o anumita varsta nu mai bate nicicum pana la 17-18khz daramite 50khz...deja de la adolescenta incepi sa dai inapoi...Este la fel ca si la capatul inferior,toti vrem 20 hz ca stim ca de acolo e banda audibila ,dar nu toti stiu ca deja de la ~30-35hz in jos nu mai este informatie in muzica decat in cazuri f f rare,sau ai nevoie daca vrei sa provoci cutremure Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Unii vand asa ceva, supertweetere la pretul unei perchi de boxe entry.Se pare ca au efect.Dl Felixx ne poate spune mai multe despre asa ceva. http://www.positive-feedback.com/Issue1 ... weeter.htm si mai sant multi cu asa ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate