Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre pentru incinte Sony

dragon82

Postări Recomandate

Hai sa nu ne imbatam cu apa rece. Nici Sony si nici o alta firma nu o sa fabrice produse special pt. Romania sau pt. Bulgaria samd. Pur si simplu Sony si alte firme fac produse pentru toate buzunarele. Aceleasi pocnitori ce se gasesc la noi in supermarketuri se gasesc si in Germania, Franta, Anglia, etc. Normal ca Pt Japonia si SUA sunt facute special pt a functiona la 110V. In rest, daca vrei ti se aduce orice produs Sony la comanda numai bani sa ai.Eu pur si simplu nu cred ca Produsul XX111 marca Sony comercializat in Romania o sa fie diferit de produsul XX111 comercializat in Anglia, sau Germania. Ca exista si un produs XX112 pe care comercianti nostri nu il aduc pt ca e mai scump, asta e o alta poveste.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 152
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

65

• ahegyes

12

• CBI

12

• Th3_uN1Qu3

11

Top autori în acest subiect

nu-mi vine sa cred cat de mult s-a discutat pe tema asta,hai sa zic totusi si eu ceva ,nu ma voi referi la incinte/electronica si voi intari ce a spus cineva pe aici,nu se fabrica pt romani sau bulgari dar marfa care nu se incadreaza in standardul lor se trimite in tarile in care nu sunt pretentii mari hai sa dau un exemplu concret :am cumparat un sac de detergent de rufe produs de belgieni(nu spunem nume ,nu?) nevasta a spalat si atat,peste o luna am gasit intr-un super market acelasi produs ,fabricat de acelasi belgieni probabil doar cu eticheta de germania si fara traducere in romana sau alta limba,era din germania clar si am luat sa vedem daca e vreo diferenta intre produse si surpriza ;femeia mea a avut un org....sm casnic aproape o revelatie,un miros extraordinar si o putere de spalare mai ceva ca in reclame,nu voi spune ca asta e regula dar am discutat cu soferi de tir-uri care fac extern si mi-au confirmat ca marfa care vine catre romania e de calitate mai proasta,eu insumi am lucrat in depozit si i-mi amintesc ca pt anumite magazine trimiteam si rebuturi,asta e si romania un magazin mare cu rebuturi

Link spre comentariu

am vrut sa scriu un topic foarte lung, cu experiente anterioare, dar n-am sa scriu decat urmatoarele:

http://www.sony.co.jp

model:

boxe SS-AR2, pret aproximativ 19656 ron

boxe SS-AR1, pret aproximativ 27830 ron

amplificator stereo TA-DR1a digital optical si i.Link, 2x150w in 8 ohm, 2x300 in 4 ohm tralala

pret aproximativ 39312 ron

cd player es sa-cd SCD-DR1 pret aproximativ 39312 ron

va mai arde de comparatii? :ras: :aut:

nu e vorba de pret, in Romania nu se vor aduce niciodata, in vecii vecilor, aceste produse... punct.

Link spre comentariu

Asta e si ideea ce incerc sa o spun si eu,dar iar se intelege pe aratura.Nu exista o eticheta speciala pt Romania,ci doar produsele ce nu se incadreaza in standardul lor de calitate sau produse low cost/aceeasi gama/dar cu evidente lipsuri pt a se ajunge la un pret compatibil cu piata de desfacere.Sunt 3 clase mari si late/3 tipuri de piete de desfacere!!!Tari de categoria 1,2 si 3.In concluzie ar trebui un alt topic,ca e mult de despicat firul in patru la acest subiect,iar daca nu se mai vorbeste despre ceea ce am vrut eu sa fac(sa tunez incintele-vorba unui user)sa pun niste filtre macar la pocneala pe aceste Sony(nu imi permit deocamdata sa le schimb,dar mi-am propus sa fac rost de difuzoare Beyma-de atat am bani).Avand in vedere subiectul acestui topic si avand in vedere ca s-a vorbit mult si bine pe langa,si faptul ca e absurd ca o firma sa vanda incinte fara niste filtre oricat de ordinare ar fi,plus ca in mare nu am facut mai nimic decat dupa ureche-altfel nici nu era cum,avand in vedere lipsa documentatiei necesare pt difuzoare,cred ca nu mai are nici un rost acest topic,deci hai sa-l inchidem.Rog cei ce modereaza acest topic sa-l inchida/stearga,iar pentru alte subiecte sa deschidem altele,ca sincer s-a discutat despre orice,numai despre o solutie oricat de proasta de a face ceva oricat de simplu,bun sau rau,numai sa nu las aceste incinte fara un filtru,asa cum ar fi trebuit sa aiba.Asta era ideea,de a veni cu o solutie buna sau rea de a face ceva acestor 2 tipuri de incinte.Asa am bagat la cap unele chestii,am facut niste filtre dupa ureche(unele le aveam) si am bagat niste teste audio in ele iar ce aiesit ati citit mai sus.Rezultatele sunt multumitoare zic eu pt fiecare difuzor in parte,avand in vedere ca se acopera toata gama audio,iar fiecare difuzor isi acopera cat de cat gama,joase,joase+medii,medii+inalte,inalte.Ce sa mai zic,daca se mai poate modifica ceva astept pareri.Multumesc tuturor ce mi-au scris(nu m-am suparat pe nimeni cat sa tin in mine,am inteles acele puncte de vedere,avand in vedere ca pot fi considerat afon la unele chestii).Apreciez toate sfaturile bune sau rele,la subiect sau pe langa el.Multa bafta in aflarea perfectiunii audiofile.

Link spre comentariu

Sincer nu mi-o lua in nume de rau la ce am spus,chiar urez tuturor multa bafta in aflarea perfectiunii audiofile.Numai ca vezi ca pt asa ceva e nevoie si de bani in primul rand(ceea ce eu nu dispun momentan),ca restul se rezolva invatand din propria experienta sau invatand de la altii.E ca si cu,curele de slabire,necesita bani,bani,bani...

Link spre comentariu

completari interesante si in continuare un pic offtopic...SS-AR1 costa 27830 ron bucata, adica 55660 ron perechea, adica 556 600 000 rol, sunt facute in intregime manual, din contraplacaj de furnire de mesteacan, crescut in plantatii speciale pentru sony, in zonele reci ale insulei Hokkaido... de ce? e ceva ce n-am inteles foarte bine, legat de originea finlandeza a unui contraplacaj de foarte buna calitate din mesteacan si importanta temperaturii mediului in care creste acest copac...se spune ca granulatia lemnului acestui copac, crescut in aceste conditii, ii dau calitati acustice remaracabile si ca boxele acestea sunt considerate printre cele mai bune din lume!!!cateva date: 200w, 28-60000hz, 4?, 320x490x1080mm, greutate pe bucata 57kg. boxele se vand exclusiv in japonia si trebuie sa ai obligatoriu cetatenie japoneza, altfel nu le poti cumpara...asa ca mult succes la lucruri facute manual, astea au valoare :dade ce insist atat de tare cu asta? pentru ca am cam 20 de produse sony in posesie, din toate categoriile, stiu foarte bine ce e bun si ce nu la sony, stiu foarte bine ce ar trebui schimbat la ele si ce nu si stiu la fel de bine cine si ce este sony cu adevarat: recomand celor care nu au o relatie atat de intima cu sony sa se abtina...

Link spre comentariu

si ce este asa de interesant la boxele alea inafara de materialele din care este facuta cutia?eu vad ca s-au 'prostituat' si au imprumutat tot de la noi,europenii,difuri nordice,poate putin custom,dar arata a revelatoare de la o posta.Tinand cont ca difurile nu trec de 1600-1800E la pret de magazin,eu nu vad acele calitati acustice remarcabile,in definitiv cutia nu are cum sa 'cante' singura si nici nu este mai 'buna'(impropriu spus) decat componentele din ea(diufuri,filtre etc)Pretul este enorm pt o incinta br clasica pe 3 cai shiny din 'placaj japonez',ca si la alte brand-uri de acest tip :sparge: .Sunt sigur ca mai sunt si altii care nu 'saliveaza' dupa asa ceva ...

Link spre comentariu

nu arata a revelatoare, sunt revelatoare... Bang & Olufsen, care-s tot danezi, "imbraca" electronica de la Philips si Samsung si francezii au facut turnul Eiffel cu otel romanesc de la Resita... eu sunt producator de mobilier si folosesc feronerie austriaca de la Blum, Volkswagen si BMW folosesc anvelope Dunlop, firma de origine englezeasca, anvelope care pot fi fabricate in Japonia sau in Germania dupa caz... :nas:

Link spre comentariu

exclud dif-urile din discutie pt ca nu ma pricep la ele...dar acelasi produs al aceleiasi marci poate sa difere la calitate (statistic) pe diferire piete.la ce ma refer? ei bine sunt multe companii care produc in diverse fabrici din diverse locatii geografice. sa luam in calcul VW...nu e totuna ce se fabrica in Germania cu instalatii electrice si volane venite din Romania, caroserii din Portugalia si mai stiu eu ce de unde... cu altele fabricate in Brazilia sau Rep. Africa de Sud. Evident marca si modelul e acelasi... cele fabricate in Brazilia n-o sa se vanda in Romania... asa cum nici cele fabricate in Europa n-o sa se vanda in SUA... acelasi lucru se aplica si la marfuri cu pret/unitate mic doar ca nu imi vin exemple concludente in minte...

Link spre comentariu

asa este,dar lucrurile low cost nu se vor fabrica niciodata mai low cost decat in tara orezului,in cazul nostru de fata,si chiar daca sunt asamblate in alte locuri,componentele provin tot cam de acolo,iar calitatea si consistenta chiar nu primeaza .Specificatiile de productie sunt aceleasi,cat de jos sa mai poate cobori ,sa le faca din placaj de 3mm cu autocolant :rade:

Link spre comentariu

in link mai jos e un articol, "Sony's Best Kept Secret?", in care reprezentantul Sony declara foarte frumos, ce mesteacan, ce artar, cand ii taie, ca difuzoarele sunt de origine daneza Scan Speak si mai spune la fel de frumos ca asta e un proiect pilot de lansare a companiei Sony pe piata incintelor de hi-end, unde asa cum e evident si printre declaratiile membrilor forumului, a pierdut mult teren... ne mai intalnim peste niste ani... inceputul e extraordinar, tipic japonez...

cum se aud? nu ne putem decat imagina...

http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=115975

P.S. A se vedea si Sony Sountina

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pana la urma acest topic era despre cum ar trebui facute niste carpeli la niste incinte incomplete.Ideea era ca oricum se poate face ceva in toata privinta asta,in ciuda lipsei documentatiei necesare,asa cum este cazul,pt difuzoare,si in ciuda ideilor de NU categoric,ceea ce ma duce cu gandul la o vorba:ai incercat si nu ai reusit?Sau pana nu incerci nu stii...Nu cred de asemenea ca producatorul chiar a facut chiar tot ce se poate face cu acele difuzoare(poate la pretul lor raspunsul ar fi DA),dar implementarea unor filtre si schimbarea a ceea ce se putea in mai bine,cablurile si condensatoarele din electrolitice in MKP,si punerea unor filtre chiar si ochiometrice ar putea rezolva multe,chiar daca nu la rangul de super incinte.Perfectiunea nu exista,nu?Poate doar cultivarea urechii...Din ceea ce s-a scris aici se pot invata multe(ma refer la parerile pozitive si constructive in aflarea unei solutii pt aceasta problema,care din cate am vazut exista si pt alte modele de incinte cu mult mai scumpe decat astea,precum Jamo sau altele amintite prin tot forumul,asa ca atat celelalte marci surprinse cu lipsa unor filtre,oricare ar fi fost pretul lor in ? tot in aceeasi oala cu Sony pot intra la bataie de joc in constructie).Cam rezolvarea unor probleme de genul asta ar trebui sa rezulte din tot topicul asta,desi 3 sferturi din topic numai asta nu conclude.Dar se poate separa graul de neghina si tot se pot strange niste idei prectice bune.Oricum incintele sunt momentan filtrate cat se putea de bine in urma a ceea ce am experimentat pe ele,cu filtre din comert sau construite,ori schimbate.Asa cum am mentionat rezultatele,fiind incredibile pt unii pt ca e vorba de Sony,daca spune-am ca e vorba de o alta marca,banuiesc ca rezultatele ar fi fost crezute si raspunsurile de pe aici ar fi fost altele.Cred ca unii sufera de alergie la Sony,ceea ce explica raspunsurile lor deloc profesionale cand se spune Sony.Daca minteam si spuneam Pioneer cred ca alta era turnura acestui topic.Sau daca spune-am Magnat,etc.E ceva psihologic pana la urma.Subiectivism si prejudecati.Ceea ce vreau,e sa spun,ca totusi se poate face ceva in mai toate cazurile chiar daca nu e chiar dupa manual.Se pot obtine ceva rezultate mai bune.In cida tuturor expresiilor de NU,sau NU SE POATE.Dar iata ca cu ceva ambitie si incapatanare SE POATE.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări