Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre pentru incinte Sony

dragon82

Postări Recomandate

Hai sa ne linistim si sa o luam mai incet.Eu nu am zis ca nu te cred ci doar ca probabil undeva s-a ivit o gresala.Chiar daca tw tau ar reproduce 21khz urechea umana nu prea mai percepe nimic acolo. Un auz foarte dezvoltat la o varsta tanara poate sa desluseasca sunete pana pe la 18-19khz. Deci in cazul tau ceva nu e in regula.Woferele. Reproducerea frecventei de 20Hz nu e chiar asa de usoara. Sa zicem ca dintr-un anumit motiv incinta ta are un tuning al bass-reflexului la o frecventa foarte joasa 13-15-20 hz si atunci e posibil sa ai ceva raspuns acolo, dar afectand foarte grav frecventele de mai sus 30 - 40 -50 hz, etc. ceea ce nu e bine, pt. ca majoritatea informatiei acustice se afla in aceasta zona. Foarte rar se ajunge sub 30hz. Ca si in cazul frecventelor inalte, frecventele de 20hz sau mai jos nu prea pot fi auzite in schimb pot fi simtite (tremuratul geamurilor, etc.)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 152
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

65

• ahegyes

12

• CBI

12

• Th3_uN1Qu3

11

Top autori în acest subiect

...mai bine nu ma bagati in seama.

asta s-a si intamplat ,in caz ca nu ti-ai dat seama.singurele limite sunt personale si trebuie sa treci peste eleAtata timp cat lucruri de duzina sunt exceptionale si mai suntem luati si in balon pe deasupra nu se poate purta o discutie("ce insemana sa va dau cu tifla???").Oricine se va uita la difurile alea,mai ales la cel de medii sau inalte il va bufni rasulFara o comparatie cu ceva de calitate si de cineva cu putina experienta toate povestirilea astea nu vor fi luate de nimeni in seama,chiar daca insisti scriind romane de cuvinte.Testele alea sunt 0 barat si nu repezinta nimic pana nu intelegi ce exact se intampla acolo.Suntem destui care au avut sony de supermarket prin posesie si nu vorbesc din amintiri.Tu ce scule ai mai avut prin posesie?Te asigur ca toti producatorii fac rabat la materiale(toate),uneori sub limitele bunului simt, si nu isi bat nici capul prea mult cu realizarea proiectului ,deoarece sunt destinate unui anumit tip de cumparatori si gama de pret.Cand vei intelege asta iti vei da sema de ce nu se poate face rahatul sa trosneascaBafta
Link spre comentariu

Hai sa o spun direct:acum chiar ca nu imi pasa daca cineva raspunde sau nu!!!Mi se rupe!Am demonstrat ceva si asta deranjeaza!DEMONSTREAZA-MI TU CBI CA SONY SUNT DIFURI PROASTE!!!ADU O DOVADA!!!DEMONSTREAZA-MI CA MARCA X E FOARTE BUNA!!!UNDE SUNT DOVEZILE IN TOATE ACESTE VORBARII SI CUVINTE?!LA O ADICA TOT,POVESTIRI SUNT SI ALE VOASTRE!!!VREO DIFERENTA?EU MACAR AM DEMONSTRAT PRACTIC CA CEVA NU E CEEA CE PARE!VA SFATUIESC PE CEI CE O TIN CA ALBUL E NEGRU,SA MAI CITITI FORUMURI TOT DE ELECTRONISTI DIN GERMANIA,SUA SI ANGLIA!DUPA CE VETI PARCURGE CATEVA(DACA STITI LIMBILE RESPECTIVE)VETI VEDEA CA LUATI APA LA BORD CU IDEILE SI TEORIILE VOASTRE DESPRE UNELE MARCI SI PRODUSE!ACOLO OAMENII AIA AU APARATURA CU CARE FAC TESTE DE LABORATOR SI NU STAU DOAR CU FORMULE PE HARTIE!CAUTATI TESTUL PT SONY SS-F6000P SI VETI VEDEA CA A LUAT 88% DIN 100% PROCENTE DE CALITATE,DUPA TOATE TESTELE FACUTE IN GERMANIA.IAR UNELE MARCI DE FIRMA AU LUAT SI 63% PT PRODUSE FOARTE SCUMPE DAR PROASTE!Plus ca am avut fel si fel de marci pe mana,am vandut asa ceva ani de zile si le-am ascultat,de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe.Cam ce vinde Sono,am avut si eu.Singurele diferente erau la bani,constructie si aspect.Sunetul era acelasi 20hz-20.000khz(pana la 35.000hz).Deci am o experienta de auditie cu ele,fiindca pana se vindeau la ascultam.Intr-adevar poate ca nu stiu atata fizica ca unii dintre cei ce scriu aici,dar nici voi nu ati ascultat ore intregi,zeci de incinte,sisteme etc,ale diferitelor marci vandute pe la noi,plus ca nu este vorba de vreun hipermarket sau ceva de genul.Iar la partea de amplificare ce aveam pt ele era incepand de la Pioneer,Toshiba,Hitachi,Denon,Sony,Panasonic etc,lista e lunga.O zi buna!

Link spre comentariu

sa stii ca te inseli foarte tare.nu trebuie sa demonstreze nimeni ca sony-urile ale sunt niste pocnitori. Chiar sunt niste pocnitori si cam atat indiferente ce ai citit tu nu stiu pe unde.In ceea ce priveste experientele de auditie, sa stii ca te inseli. Toata lista enumerata de tine (Pioneer,Toshiba,Hitachi,Denon,Sony,Panasonic etc) face in general doar pocnitori (cu exceptia modelelor de varf de la pioneer si sony care sunt facute de altii, doar sigla e pioneer si sony). Nu vreau sa dau nume de branduri ca probabil tu nu ai auzit niciodata de ele. Ceea ce e important este ca tu esti multumit cu sony (asta pana vei asculta ceva adevarat). :da

Link spre comentariu

Denon si Pioneer nu sunt chiar pocnitori. Ia spune tu de ce toti DJ'ii buni care mixeaza pe CD folosesc playere Pioneer. Nici Denon nu sunt straini la capitolul playere de DJ, si au niste amplifuri foarte bune.Chestia cu 15Hz este foarte posibila datorita fenomenului de room gain. Orice camera are varfuri (sau goluri) la anumite frecvente, de asta e nevoie de tratamente acustice intr'un studio. Se intampla ca acea camera sa aiba un varf mare de tot la 15Hz. Daca le muta in alta camera, acel varf nu va mai fi acolo.

Link spre comentariu

Hai sa o spun direct:acum chiar ca nu imi pasa daca cineva raspunde sau nu!!!Mi se rupe!Si mie mi se rupe ,asta ca tot ne luam in balon,si degeaba scrii cu majuscule ca nu se sperie nimeni ,cu atat mai putin intimida.E usor sa te iei in balon cu cineva fara sa-l cunosti

Am demonstrat ceva si asta deranjeaza!

DEMONSTREAZA-MI TU CBI CA SONY SUNT DIFURI PROASTE!!!ADU O DOVADA!!! Iti demonstrez ca difurile din exemplarele ieftine sunt proste,NU TOATE SONY.Tu asta nu intelegi ca eu nu bag la gramada toate produsele unei firma la gramada si compar x cu y la nivel de sigla.Prin simpla pipaire a unro difuri adevarate te luminai cum ar trebui sa fie contruit si prin ce teste trebuie sa treaca,tolerante,si intelegeai de ce nu sunt potrivite pt cutiile alea,de ce nu le pun filtre si cutii nerezonante si altele.Partea de medii inalte este o gluma proasta,folosind niste basici ordinare de 2$/buc care distorsioneaza la orice frecv,avand undeva la 3-5w ,dar unii aud 21khz curati...

DEMONSTREAZA-MI CA MARCA X E FOARTE BUNA!!!

UNDE SUNT DOVEZILE IN TOATE ACESTE VORBARII SI CUVINTE?!

LA O ADICA TOT,POVESTIRI SUNT SI ALE VOASTRE!!!VREO DIFERENTA?

EU MACAR AM DEMONSTRAT PRACTIC CA CEVA NU E CEEA CE PARE!Nu ai demonstrat nimic,ai incercat sa faci niste filtre(daca intre timp ai aflat cum se procedeaza) si ai scirs paginii de aberatii cu frecvente subsonice si infrasonice.AIA NU INSEAMNA demonstratie,cu atat mai putin CALITATE

VA SFATUIESC PE CEI CE O TIN CA ALBUL E NEGRU,SA MAI CITITI FORUMURI TOT DE ELECTRONISTI DIN GERMANIA,SUA SI ANGLIA!DUPA CE VETI PARCURGE CATEVA(DACA STITI LIMBILE RESPECTIVE)VETI VEDEA CA LUATI APA LA BORD CU IDEILE SI TEORIILE VOASTRE DESPRE UNELE MARCI SI PRODUSE!ACOLO OAMENII AIA AU APARATURA CU CARE FAC TESTE DE LABORATOR SI NU STAU DOAR CU FORMULE PE HARTIE!CAUTATI TESTUL PT SONY SS-F6000P SI VETI VEDEA CA A LUAT 88% DIN 100% PROCENTE DE CALITATE,DUPA TOATE TESTELE FACUTE IN GERMANIA.IAR UNELE MARCI DE FIRMA AU LUAT SI 63% PT PRODUSE FOARTE SCUMPE DAR PROASTE! SI eu te sfatuiesc sa aflii in ce conditii si ce teste exact sunt facute si de cine(ca dca sunt de revistele de profil unde fiecare isi plateste recenzia nu insemana mai nimic,POVESTI).Ceea ce din nou nu stii e ca punctele alea platite ca sa le primeasca sunt oferite la categorii diferite de pret si nu poti compara o incinta de 200E cu una de 2000E chiar daca prima ia 100% si a doua doar 60%

Plus ca am avut fel si fel de marci pe mana,am vandut asa ceva ani de zile si le-am ascultat,de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe.Cam ce vinde Sono,am avut si eu.Singurele diferente erau la bani,constructie si aspect.Sunetul era acelasi 20hz-20.000khz(pana la 35.000hz).Deci am o experienta de auditie cu ele la fraza asta ,sa citeez pe stimabilul ahegyes NO COMMENT,fiindca pana se vindeau la ascultam.Intr-adevar poate ca nu stiu atata fizica ca unii dintre cei ce scriu aici,dar nici voi nu ati ascultat ore intregi,zeci de incinte,sisteme etc,ale diferitelor marci vandute pe la noi,plus ca nu este vorba de vreun hipermarket sau ceva de genul.Iar la partea de amplificare ce aveam pt ele era incepand de la Pioneer,Toshiba,Hitachi,Denon,Sony,Panasonic etc,lista e lunga.Poate sa fie interminabila,daca toate erau de duzina cum sunt construite acum,o sigla pe o cutie goala.Cand vei trece peste greseala de a mai baga tot brandul la inaintare si a-l compara cu alte brnaduri,la randul lor gigantice si cu f multe produse scoate in atata timp,poate vei inetelege ce incercam noi sa zicem(nu,brandul sony (si altii ) nu este tot de kkt )

O zi buna!

Link spre comentariu

Denon si Pioneer nu sunt chiar pocnitori. Ia spune tu de ce toti DJ'ii buni care mixeaza pe CD folosesc playere Pioneer. Nici Denon nu sunt straini la capitolul playere de DJ, si au niste amplifuri foarte bune.

era vorba despre boxe !!!!! nu despre echipamente de DJ la care nu ma pricep si nu ma intereseaza.....room gain... e posibil, daca are o camera de vreo 100mp sau chiar mai mult...
Link spre comentariu

Denon si Pioneer nu sunt chiar pocnitori. Ia spune tu de ce toti DJ'ii buni care mixeaza pe CD folosesc playere Pioneer. Nici Denon nu sunt straini la capitolul playere de DJ, si au niste amplifuri foarte bune.Chestia cu 15Hz este foarte posibila datorita fenomenului de room gain. Orice camera are varfuri (sau goluri) la anumite frecvente, de asta e nevoie de tratamente acustice intr'un studio. Se intampla ca acea camera sa aiba un varf mare de tot la 15Hz. Daca le muta in alta camera, acel varf nu va mai fi acolo.

Uite asta e omul care cred eu ca STIE si nu vorbeste dupa ureche.Te apreciez mult,pt ca de la tine am aflat multe chestii care unii nici nu le stiu sau le ignora.Chiar am spus si la inceput si mai sus ca un produs difera de la o tara la alta,desi e acelasi model,precum SONY SS-F6000 care in alte tari au filtre iar in Romania nu au!!!Asa sunt toate produsele ce vin cu destinatia Romania,indiferent ca e Tv sau autoturism.Au lipsuri care se vad in preturi mici,dar baza produsului e aceeasi.Stiu ce vorbesc!Iar marci care nu le-am auzit,prin faptul ca nu le-am enumerat,cu siguranta ca am auzit nu numai de ele ci le-am probat:ex incinte(vad ca unii ii cred chiar prosti pe altii sau ignoranti):KEF,MAGNAT,NUBERT,HECO,MISSION,QUADRAL etc,iar la amplificare mai enumar:CREEK,MARANTZ,HARMAN etc,pe unele nici nu le mai stiu.Deci nu am avut pe mana numai poscitori ieftine,vorba vine,ci lucruri care se aduceau prin comenzi speciale,foarte scumpe,proba facandu-se de fata cu clientul.Si iarasi nimeni nu are dovezi ca Sony sunt proaste,numai vorbe,vorbe.....
Link spre comentariu

si tu chiar crezi ca sony-urile tale se pot compara cu KEF,MAGNAT,NUBERT,HECO,MISSION,QUADRAL etc. ??????daca crezi asta inseamna ca nu ai ascultat niciodata vreuna din brandurile enumerate mai sus. Daca ai fi ascultat nu ai fi scris asemea porcarii...iar chestia cu produsele downgradate specia pt. Romania e o chestie pentru creduli frustrati...

Link spre comentariu

Nu le compar!!!Frate chiar unii inteleg numai ce vor.Eu spun una,altii inteleg alta.De asta nici nu pricepeti ce am tot spus pana acu.Sau nu vreti sa pricepeti(unii!!!).Cand paharul e prea plin,nu mai e loc si de altceva....Frate tu esti varza.Am ani de zile de lucrat cu produsele aduse pt Romania si comenzile speciale aduse cu factura pe alte tari.Diferenta e enorma intre produsele cu factura de ex pt UK si cu produsele pr Romania.Iar diferenta e vizibila uneori si la aspect.TU nu stii ce vorbesti,cand spui asta.(Vezi articolul de acum cativa ani,in care patronul de la Altex recunoaste acest lucru.)PS:Camera in care am instalate incintele are 20mp.

Link spre comentariu

si tu chiar crezi ca sony-urile tale se pot compara cu KEF,MAGNAT,NUBERT,HECO,MISSION,QUADRAL etc. ??????daca crezi asta inseamna ca nu ai ascultat niciodata vreuna din brandurile enumerate mai sus. Daca ai fi ascultat nu ai fi scris asemea porcarii...iar chestia cu produsele downgradate specia pt. Romania e o chestie pentru creduli frustrati...

eu zic sa dai mai in urma, am acolo un comentariu despre toata povestea asta...nu se cheama downgrade special pt. romania(FRUSTRÁ, frustrez, vb. I. Tranz. A lipsi pe cineva (în special statul sau o institu?ie a lui) de un drept sau de un bun; a p?gubi; p.ext. a în?ela. ? Din fr. frustrer, lat. frustrari.)Romania, precum si alte tari din zona dansei sunt incadrate in categoria a 3-a de consumatori, adicatalea vai de steaua noastra.Rezultatul este ca daca ai sa intri tu pe http://www.sony.co.jp, ai sa vezi acolo niste boxe SONY care se varza cu carne la pet pe alea pe care le-ai enumerat tu mai sus si ai sa ai surpriza ca NU SE ADUC IN ROMANIA(decat daca te urci tu in avion, le aduci singur, platesti vama si rezolvi problema cu 110v)!!! asta mi s-a raspuns de catre sony USA si Sony JP la niste cereri ale mele, cu parere de rau...Romania nu este o piata serioasa pt. astfel de produse, pentru ca suntem, cum se spune, trogloditi... La noi merge asta cu sisteme audio-video la vrac, in carfur si-n cora... acolo unde iesi sa socializezi, sa te mondenizezi, sa te vaza vecinu' ca ai si tu bani(de credit bancar) de plajma...Cand o sa incepem sa avem o identitate a noastra, un bun simt al nostru, o sa apreciem muzica adevarata, o sa avem o educatie aleasa, niste valori preluate din familie, pian in casa, o sa intelegem ce inseamna calitatea vietii si ce inseamna sa lasi copiilor mostenire bunuri spirituale si materiale dobandite cu greu si prin munca cinstita si aici vorbesc de o majoritate, nu de cazuri izolate, poate atunci n-or sa ne mai priveasca astia ca pe un popor de tigani(a se vedea top gear seria 14 episodul 1) si o sa ajungem si noi la nivelul D, UK, JP, IT, USA, etc.scuze de off-topic si repet, nu mai comparati vaca cu stampila primariei...tura viitoare cand mai iesi in afara granitelor minunatei Romanii, nu trebuie sa faci altceva decat sa intri la dansii in vest intr-un magazin... de orice... si de salam daca vrei... ai sa intelegi diferenta instantaneu... nu zic de UK, ca ai sa ai o depresie foarte adanca, incearca macar IT...pana atunci, dewa mata suguni ne!
Link spre comentariu

Ceva de genul spune-am si eu.Numai ca nu m-am explicat poate asa de bine,ca eram nervos :bataie .Foarte bine pus punctul pe I si foarte bine completat.Chiar am avut ocazia ca tot am starnit treaba asta cu diferentele de calitate/pret dintre tarile de categoria 1,2 sau 3 ,cazul Romaniei sa vad si niste diferente enorme la un model de telefon Samsung(nu numai la audio-video),acum cativa ani,avand 3 telefoane acelasi model dar aduse din 3 tari diferite:unul importat pt Romania,unul importat pt Italia si unul importat pt Israel.Diferentele erau ca si la incinte,atat ca aspect cat si la puterea acumulatorilor!!! cat si la meniul telefonului.Cel mai complet era cel pt Italia,apoi cel pt Israel si cel mai incomplet si mai slab,binenteles era cel pt Romania!!!Mai repet,nu sunt fan Sony chiar deloc,nu sustin ca sunt cele mai the best produse si ca nu s-a facut economie la materiale la ele asa cum am avut surpriza sa constat dupa ce le-am desfacut,dar nici alte marci de firma in audio aduse in Romania nu sunt mai departe la capitolul asta,chiar daca scrie nu stiu ce brand pe ele(am vazut treaba asta ani de zile cu ochii mei).Tot China scrie pe ambalaje indiferent ca e MAGNAT,DENON etc(asta in mare parte-mai scrie si Taiwan,Malaesya etc).Atata timp cat nu scrie tara de baza a firmei degeaba scrie NASA pe ele!!!Si tot asa conteaza destinatia pt care au fost facturate sau comandate!!!Pt ca incintele Sony ce le-am luat(ca de atat am avut bani atunci) sa fie Ok ar trebui facturate pt Japonia si sa scrie ca sunt produse si ambalate in Japonia.Si sa nu scrie de ex pe difuzoare Maide in Malaesya,pe carcasele din fata din plastic Made in Germany si pe cutii,Made in Hungary(asa cum scrie pe ale mele).Ca o paranteza,cine a cumparat produse de la Electrobazar(acum Choicebrand) marca Morphy Richards din UK?Sunt produse refurbished dar o adevarata mina de aur(calitate-calitate-calitate!!!)si nu se comercializeaza in supermarketuri nici in Uk,nu se exporta deloc,ci se vand doar in tara de origine.La noi ajung doar facturate ca refurbished,clasa 1.Clasa 2 sau 3 pleaca spre Africa si alte zone asemanatoare.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca dragon82 e unul dintre sfatuitorii din magazinele de "specialitate"? Asa s-ar clarifica mult lucrurile.Eu am ascultat boxele alea Sony si e jale... pur si simplu se aud urat pentru urechea mea, cu toate ca n-am ascultat prea multe boxe cu pretentii pana acum

Link spre comentariu

Nu sunt sfatuitor dim magazine de specialitate,dar am lucrat in domeniul magazinelor de specialitate audio-video.Cand spun de diferentele de calitate in functie de tara pt care sunt facute spun din experienta,plus ca eu zic ca e un subiect cunoscut si cred ca rasuflat printre cei ce stiu si cunosc.Nu e o noutate.Iar referitor la incintele Sony cred ca avem aici un dialog al surzilor.Nu mai repet ce am spus deja de n ori.Pai cum D***U sa se auda bine cand nu au filtre!!!!!!!!!!!!!!!!Mai repet si pt altii????Citeste cineva tot ce se scrie pe aici sau se citeste doar ce ii convine la fiecare?Care e subiectul acestui forum?DDDDAAAA filtre pt aceste Sony!!!!!!AHA,inteleg subiectul.....

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări