dragon82 Postat Noiembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Aha,caci citisem undeva ca MKT sunt recomandate pt woofere si subwoofere iar MKP sunt recomandate pt tweetere si midrange.Iar tot acolo se spunea ca,calitatic sunt mai bune MKP-urile.Deci pana una alta pot schimba acei condensatori electrolitici cu astia,cu aceleasi valori.Dar cum ramane cu acel asa zis dif de 8cm de midrange care are condensator de 2,7uF.In cazul in care midrange-ul e de fapt tweeter,asa cum imi spunea Viobio,atunci in ce gama de frecvente duce acel 2,7uF.Ca am inteles ca pentru midrange un condensator ar trebui sa aiba cam 20uF. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Xc=1/(2xPIxFxC) , unde : Xc- reactanta capacitiva in ohmi, PI=3,1415928, F-frecventa in Hz, C-capacitatea condensatorului in F (aici atentie ca sa scrii bine submultiplii !). Condensatorul serie cu difuzorul se va comporta ca o rezistenta in serie cu difuzorul, dar cu valoarea rezistentei variabila cu frecventa semnalului. Calculeaza la diferite frecvente ce reactanta va avea condensatorul, ia in considerare divizorul format din Xc si impedanta difuzorului respectiv, vezi din nivelul total al semnalului aplicat cit anume va fi transmis tweterului si vei afla curba de raspuns a filtrului respectiv - poti trasa un grafic. E simplu ! Vei vedea rolul condensatorului in circuit si vei mai invata ceva util ! Asa vei vedea in ce "gama de frecvente" va "duce" acel condensator. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 2, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Fratilor,am cautat azi prin oras la cele 2 magazine de specialitate,condensatoare MKP si MKT si nu mare mi-a fost uimirea ca nu am gasit valorile ce le caut ca sa schimb condensatorii electrolitici.De 1uF nu au deloc de o bucata de vreme si de 2,7uF nu au deloc.Aveau doar cel mai mic de 2,2uF si in rest peste 3uF,inclusiv 3uF si nu m-as risca in loc de 2,7uF sa pun de 3uF pe acele midrange-uri.Iar pentru tweetere nici macar de 1,2uF nu aveau.Nimic intre 1 si 2,2uF,cica nu prea se cauta!!!Stiti vreun site pe net care vinde asa ceva,dar marfa de calitate?Offtopic:ca sa nu incurc subiectul cu filtrele,am mai deschis un topic despre difuzoare Beyma.Cine poate sa ma ajute in legatura cu ele Please Help!!!Macar incerc sa expun problema cu aceste 2 modele de incinte Sony,din 2 unghiuri:montarea de filtre adecvate si/sau schimbarea difuzoarelor.Merci pt rabdare si ajutor!!! Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Conectezi doua condensatoare de 2,2uF in serie si obtii unul de 1,1uF si daca pui de 3uF in loc de 2,7uF nu cred ca e un capat de lume - mai mult, poti masura cu un capacimetru valoarea celor de 3uF si s-ar putea sa gasesti chiar de 2,7uF. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Merci,chiar la treaba asta ma gandeam si eu,sa le pun 2 si 2.Chiar azi trec din nou pe la magazin.Si fac o proba! Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Am cautat azi iarasi condensatoare si nu am gasit NIMIC nici din valorile astealalte.Nu mai stiu unde sa caut.Am gasit pe net,ceea ce s-ar potrivi ca valoare dar sunt de genul Clasa X2 MKP si nu stiu cat de buni sunt in aplicatiile audio,adica daca sunt mai buni sau mai prosti decat un MKP normal...? Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 teoretic sunt mai buni cei din clasa X2. practic, in aplicatia de fata, nu conteaza. Link spre comentariu
sonydaniel Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Sfat practic:Nu modifica nimic si folosestele cu incredere.Boxele sunt create si gandite pt buget mic.A interveni in schema inseamna sa-i strici caracteristica boxei si doar printr-un noroc chior vei nimeri sa se auda cum iti place tie.Daca cumva se va intampla sa se arda un difuzor in urma experimentelor si nu numai,(daca ai garantie)vei merge la service si nu le vor primi dect contracost pt ca au fost desfacut(te asigur ca asta se va intampla).Un difuzor(bas) ca ala de pe 450h e peste 50 euro fara taxe si fara ados comercial.Dupa mine cunoscand modele de boxe de combina si de amplificator,pt. ca pt asta sunt create boxele despre care s-a discutat,m-i se par printre cele mai slabe de la sony,fiind sub parametrii de putere si raspuns din cartea tehnica dar pt un utilizator decent fiind foarte bune...eu avand boxe facute din difuzoare de ss-mf400h in incinta mf500h si lucreza decent,dar recunosc ca le-am nimerit pt ca asta e loterie(fara filtre,pt ca nu sunt necesare la asemenea difuzoare)... Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Sfat practic:Nu modifica nimic si folosestele cu incredere.Boxele sunt create si gandite pt buget mic.A interveni in schema inseamna sa-i strici caracteristica boxei si doar printr-un noroc chior vei nimeri sa se auda cum iti place tie.Daca cumva se va intampla sa se arda un difuzor in urma experimentelor si nu numai,(daca ai garantie)vei merge la service si nu le vor primi dect contracost pt ca au fost desfacut(te asigur ca asta se va intampla).Un difuzor(bas) ca ala de pe 450h e peste 50 euro fara taxe si fara ados comercial.Dupa mine cunoscand modele de boxe de combina si de amplificator,pt. ca pt asta sunt create boxele despre care s-a discutat,m-i se par printre cele mai slabe de la sony,fiind sub parametrii de putere si raspuns din cartea tehnica dar pt un utilizator decent fiind foarte bune...eu avand boxe facute din difuzoare de ss-mf400h in incinta mf500h si lucreza decent,dar recunosc ca le-am nimerit pt ca asta e loterie(fara filtre,pt ca nu sunt necesare la asemenea difuzoare)...Oricum am spus de la inceputul acestui topic ca nu discut despre cat sunt de bune sau nu.Ar fi bine sa citesti inceputul.Daca ai fi citit ceva din tot ce s-a scris recomandarile principale au fost schimbarea cablurilor si a condensatorilor electrolitici cu altii mai buni.Asa am facut,cel putin cu cablurile,si schimbarea s-a observat foarte bine.Condensatorii urmeaza sa ii schimb,cum am mentionat.In final as fi curios cum definesti un lucru,in cazul de fata incintele,bun sau prost?E pe undeva un grafic al lucrurilor proaste sau bune?Nu cred ca cineva poate fi obiectiv cand spune despre ceva ca e bun sau prost.Nu cred ca de exemplu ieftin=prost,sau Sony=prost,sau daca nu e cutare marca=prost.Sunt curios cum intelegi si cum descrii ce e prost din aceste incinte Sony.E vreo dovada ca sunt proaste,sau bune.Care e acea dovada?Asa cum am mai spus eu nu cred in numele nici unui brand,de multe ori unii isi vand sigla si numele la o valoare de mii de ? puse pe produse la fel de normale ca si unele ieftine,numai ca sunt facute pentru snobii cu bani care pun botul la toate specificatiile.Asa cum zici ca aceste Sony nu au parametrii indicati,tot asa si o alta marca scumpa poate nu are parametrii specificati.Nu reprezinta niciodata o garantie numele brandului si pretul,calitatea lor.Tocmai de asta unii nu se mai obosesc sa verifice,pt ca se merge pe multa reclama de incredere.Din cate stiu eu viteza sunetului e aceeasi chiar daca vine dintr-o incinta Sony sau dintr-o incinta Canton.Iar frecventa pe care o percepe urechea e aceeasi,indiferent de marca si pret!Apoi nu e o garantie ca daca se folosesc componente si elemente(gen aur,cristal,etc)pentru crearea unui difuzor,ca acel difuzor suna mai bine ca unul facut cu carton sau polimeri.Totul e un marketing pentru,repet,snobi cu bani,impresionati de aspect si descrieri.Am lucrat,repet,in domeniul vanzarilor si stiu ce se intampla cu brendurile de pret mare.De fapt acolo avem noi in Romania adaosuri de peste 300% la acel produs.Sunt satul sa mai demonstrez asta.Produse care la raft sunt foarte scumpe,purtand un brand anume,au aceste adaosuri.Diferenta se vede deseori si la preturile Romanie vs preturile din Uk sau alta tara.Eu iti cer sa demonstrezi ca aceste Sony sunt proaste,chiar sunt curios ce poate fi prost(ma incapatanez sa vad o dovada).E simplu in general sa spun fara sa ma complic PROST sau BUN!Eu cred ca toti suntem in cautarea Acelui CEVA,dar fie ca nu stim sa il vedem ca e total diferit decat ne asteptam si orbecaim dupa aparente,fie acel CEVA in fiecare lucru de fapt nu exista,fiind toate lucrurile la fel in fapt,doar imaginea fiind diferita si modul de receptare.In curand voi schimba si acei condensatori electrolitici cu unii MKP si e imposibil sa nu se simta din nou o alta diferenta in calitatea sunetului,pe aceste difuzoare si incinte,proaste si ieftine.Fara suparare,pentru cele de mai sus. Link spre comentariu
sonydaniel Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Nu vreau polemica si scandal,asta in primul rand.Cred ca esti mai mult filozof decat cunoscator in domeniul electronicii.Nu contest ca fiind vanzator ai avut contact cu multe boxe si difuzoare amplifuri...etc,dar eu am in carca cam 7 ani de service sony,ceea ce imi da dreptul de a da cu parerea despre diverse aparate ale brandului si nu numai.Din constatarile mele mf450h sunt niste boxe slabute si repet sunt boxe pt buget redus,adica la banii pe care ii dai isi fac treaba cu varf si indesat,dar tot slabe raman comparativ cu alte produse similare de dinainte de anii 1995-2000.de asemenea credema ca mi-au trecut prin mana destule boxe si chiar construite acasa care suna mai bine sau hai sa zicem decent,folosesc asa ceva(construit de mine).In rest este perfect adevarat la noi adaosul este enorm,posibil calitatea scazuta (europa de est) si modelele si diversitatea difera....P.S. Nu sunt rau intentionat si dupa cum am spus in postul anterior ,folosesc difuzoare sony ,am amplificator sony digital de care sunt incantat si alte produse cum ar fi lcd,ap. foto....dar nu sunt un fan al marcii,ci incerc sa cumpar ce cred ca se potriveste cu cerintele mele la raportul calitate pret pe care mi-l permit! Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Nici eu nu sunt fan,dar cand vine vorba despre ceva,un produs in cazul de fata,imi place sa despic firu'n patru pentru a vedea toate avantajele si dezavantajele.Te cred ca ai experienta in service,nu am ridicat in slavi marca Sony(nu sunt chiar deloc fan Sony),sincer fiind si singurele produse din brand ce le am.Asa o fi despre difuri ca sunt slabe(nu inteleg la ce te referi),sunt fel si fel de firme ce produc produse mai scumpe sau mai ieftine,mai bune sau mai slabe,dar cand vine vorba de a spune asta trebuie sa ai un sablon de comparare valid,sa-i spunem,experimental testat,nu dupa ureche.Pot spune ca nu imi plac mesterii care fac sau spun dupa ureche(nu ma refer la tine!).Deci stii cum e(nu e filozofie-iar despre domeniul audio-video cunosc mai multe decat un amator,fiind genul de om care nu se multumeste cu teorii si hartii intregi de date,ci cu practica in sine,unde adesea teoriile nu tin),la orice lucru trebuie descoperit potentialul maxim in randamentul din categoria din care face parte.Sincer iti spun,o sa caut si linkul,ca am gasit undeva un test de laborator pentru modelul SS-F6000 din Germania,in care incintele le-au incadrat dupa tipul si clasa incintei,nu dupa pret!,cand au facut testul audio,iar rezultatul a fost de 88% din toate punctele si criteriile testate(pacat ca nu am salvat testul-dar o sa il caut).De aceea ma mira ca romanii sunt atat inversunati asupra marcii Sony cand vine vorba de audio!La fel toate rewiew-urile gasite pe net sunt pozitive si doar cateva negative.Parerea mea e ca ceva nu e clar in parerile romanilor,doamne fereste nu am nimic cu tara noastra,dar asa cum spune-am si la inceput suntem prea calici si fudui ca sa fim obiectivi in general cand vine vorba de lucruri scumpe sau ieftine.Tot asa,ca si tine cumpar ce cred ca mi se potriveste gusturilor mele si ma orientez asupra raporturilor de calitate pret,mai ales avand si experienta,dar cateodata poate ca se intampla-asa cum a fost si cu aceste incinte-sa cumpar ceva la repezeala ne-avand timp sa caut ceva mai bun,sa-i spunem.Recunosc ca in practica,nu ma refer numai la audio,alte firme isi au primul loc in topul calitatii cand vine vorba de acel randament de care vorbeam,randament pe care alte marci,in aceleasi conditii nu le dau,facand comparatia dupa clasa si tipul categoriei produsului,si nu dupa pret care adesea e inselator 100%.Dar subiectul referitor la adaugarea unor filtre sau schimbarea difuzoarelor(poate cu Beyma?)ramane deschis pt mine pana nu epuizez toate variantele teoretice si practice de care dispun pentru un rezultat mai mult decat cel actual. Link spre comentariu
sonydaniel Postat Noiembrie 5, 2009 Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Dupa cum am spus ,raport calitate pret e ok. La un pret situat intre 450-600lei o pereche de astfel de boxe... nici ca puteau fi mai bune.In schimb sony produce si lucruri bune la preturi evident mari.Acolo e calitatea!!Tara noastra e sensibila la pret iar pe calitate nu se pune accentul.E clar ca majoritatea vor asculta manele la un volum mult mai mare decat decent si pe amliful lui bunicu care e legat la calculator si toate date la blana....ce iese?Iti spun eu ,FUM.De aici inseamna ca boxele sunt proaste ,nu sunt protejate si asa mai departe.Eu am plecat de la premisa ca sony a facut aceste incinte cu difuzoare specializate cu filtre simpliste(cond si nimic mai mult ,dar sunt de calitate) cat mai ieftine(si eu am ramas masca cand am desfacut prima boxa sony,nimic in interior)si difuzoare bas de banda larga ,de altfel destul de rezistente,care functoneaza decent dar cam atat.Calitatea a scazut de la mf 400 la mf 450 foarte mult,iar schimband in colo si in coace ce au facut ei nu o sa obti mare lucru.Eu iti urez bafta in demersurile tale!! Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2009 Dupa cum am spus ,raport calitate pret e ok. La un pret situat intre 450-600lei o pereche de astfel de boxe... nici ca puteau fi mai bune.In schimb sony produce si lucruri bune la preturi evident mari.Acolo e calitatea!!Tara noastra e sensibila la pret iar pe calitate nu se pune accentul.E clar ca majoritatea vor asculta manele la un volum mult mai mare decat decent si pe amliful lui bunicu care e legat la calculator si toate date la blana....ce iese?Iti spun eu ,FUM.De aici inseamna ca boxele sunt proaste ,nu sunt protejate si asa mai departe.Eu am plecat de la premisa ca sony a facut aceste incinte cu difuzoare specializate cu filtre simpliste(cond si nimic mai mult ,dar sunt de calitate) cat mai ieftine(si eu am ramas masca cand am desfacut prima boxa sony,nimic in interior)si difuzoare bas de banda larga ,de altfel destul de rezistente,care functoneaza decent dar cam atat.Calitatea a scazut de la mf 400 la mf 450 foarte mult,iar schimband in colo si in coace ce au facut ei nu o sa obti mare lucru.Eu iti urez bafta in demersurile tale!!Sunt de acord in tot ce ai scris.Sa nu mi-o iei in nume de rau ce am spus,caci nu am vrut sa sune agresiv.Merci pt urari! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 1. s-a uitat cineva de curiozitate pana acum pe http://www.sony.co.jp ? sunt acolo boxe care NU se pot comanda in Romania! am verificat personal la sediu... si care costa 20.000 RON si inca unele care sunt 32.000 RON 2. un alt exemplu: ta-e1, ta-n1, scd-1, ss-m9ed; care dupa aprecierea mea sunt dincolo de orice comentariu... sony e o masina de facut bani, foarte multi bani... si au capacitatea fara probleme, la simpla flexare a unui muschiulet marunt, de a demola pur si simplu pretinsele firme de produse HI-END... dar nu au avut niciodata pretentia ca sunt o firma "de nisa", cel putin in tarile ex. troglodite. nu cred ca au interesul asta d.p.d.v al strategiei de marketing, vanzari, etc. tot ceea ce este acolo este facut sa satisfaca o categorie clar definita de clienti, este facut f. bine in categoria aia de pret, considerandu-se un profit anume si este facut sa se vanda ca la "balamuc". orice incercare de a vinde o boxa sony cu 20 000 euro va fi sortita esecului, nu pt. ca nu-s capabili s-o faca, ci pt. ca nu este firesc sa dai atat pe un sony... asta-i piata. pe un B&O poate... a vazut cineva pana acum un BeoLab 5 in Carrefour? sony sunt garla... de ce? in Romanica sunt 930.000 de persoane care nu-si vor permite niciodata o astfel de boxa(traiesc in conditii de saracie extrema, adica nu-si permit detergent de rufe), cateva milioane care vor trebui sa faca credit bancar s-o cumpere, alte cateva milioane care o vor face cu usurinta si vor considera asta o alegere potrivita pt. ei... probabil numaram pe degete posesorii de BeoLab 5 de la noi din tara... probabil 0 posesori de boxe mai scumpe de 20 000 euro bucata in Romania! hai sa nu mai comparam vaca cu stampila primariei... Link spre comentariu
Postări Recomandate