Vizitator viobio Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 dragon 82,esti capabil psihic sa suporti o parerea mai la 'obiect' fara sa te superi ,sau crezi ca poti sa intelegi ca nu se poate face din kkt bici sa faca plici?ce zici?(este o intrebare retorica)pana una alta cat timp mai primesti recomandari de 'imbunatatiri' sa-ti aglomerezi capul ,pt ca in realitate lucrurile stau mai prost(de aceea ti-a si fost recomandat sa le lasi asa)un manual de fizica de liceu este binevenit,te va ajuta pe viitor sa intelegi mai bine ce vrei sa faci,notiuni elementare,astfel mereu o sa ai intrebari banale la care nu poti sa-ti dai raspunsuriSincer nu stiu ce varsta ai,dar probabil inca nu stii ca nu se poate invata meseria contructiei incintelor audio asa ceva in cateva fraze pe un forumSchimbarile pe care trebuie sa le aduci pt a suna mai bine implica ceva banuti si cunostinte,iar rezultatele sunt discutabile.Atat timp cat iti place cum suna,insemana ca le poti lasa linistit asa pt ca inca nu ai nevoie de mai mult momentan,ori nu ai ascultat ceva bun,ori nu conteaza.In definitvi nu toti percepem muzica la fel si nu toti ne nastem 'audiofili' si ne multumim si cu mai putinApropo,difurile SAL(unele) sunt mai bune ca ce exista in aceste sony,chiar se pot folosi niste tw de la ei in locul celor de la sony.In rest,cu specificatiile alea poti sa te stergi linistit undeva,ca mai mult de atat nu valoreaza Acele condensatoare bipolare sunt puse pt a nu se arde(intr-o anumita masura) difurile alea de medii-inalte,daca se pot numi asa ,si nu indeplinesc rolul de a obtine niste delimitari intre punctele de taiere.Doi la mana,nu se poate pune problema de incinte pe 2 cai jumate,acest tip de incinte presupune niste bobine,chiar mari as putea spune,si ambele pe sectiunea de joase.Difurile acelea sunt legate in paralel,cu filtru...mecanic(adica nimic).La aceste sonyuri chestia aia de 8cm este pe post de inalte,iar supertw este o abureala,nici nu simti daca il decuplezi,are sensibilitatea f mica pt a se face simtit(nu din cauza frecv la care lucreaza)Am modificat mai demult asa ceva si doar cutia si diful/-rile de bas sunt utilizabile din tot ansamblu ala in cazul unui 'upgrade',dar e de ..muncaDaca chiar vrei sa zici ca ai facut ceva,schimba condensatorii aia cu ceva nepolarizat si cu minim 100v,si adauga niste vatelina subtire pe peretii interiori,ca suna cam cutios.Urmatorul pas implica adaugarea unui tw in locul plasticului ala demonatabil,dar asat cu alta ocazie,poate intre timp vezi realitatea si le lasi asa,(altui proprietar )Sunt forumurile pline de astfel de discutii dupa cum ai vazut,nu inteleg de ce nu ai putut trage o concluzie despre acest subiect,pt ca nu este prea mult de zisuserul a pus si el o intrebarenu cred ca vrea sa le modifice'doua cai si jumatate' a fost folosit pentru a fi pe intelesul lui dragonasa da felicitari pt ton (nici gind de ironie) Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 initial ,fiind multumit de ele,a vrut si parerea userilor de pe acest forum,ulterior dupa ce le-a desfacut,cred ca l-a apucat 'microbul' si macinarea sufleteasca de a mai imbunatati ceva,vazand ce e in ele.Prea multe nu se pot face fara modificari majore,care nu stiu cat de bine vor fi vazute in cazul unei revanzari,nu toti stiu ce a fost schimbat si daca a meritat .Din acest motiv nu se pot face nici mari imbunatatiri Acum cu siguranta nu cred ca le vor mai fi aduse modificari radicale :)Nu prea intervin in discutii ca acestea pt ca...(desi am zis ca o sa incerc sa scriu mai relaxat),dar cred ca ajungeam la multe pagini pt o nimica toata si trebuia sa se termine cumva drama :101Pe scurt:punctul lor slab sunt mediile-inaltele,acest tip de boxe de supermarket nu prezinta chestii gen limitatoare,abureala tipica celor de la service,difurile de medii-inalte au undeva la max 5w,si nu prea se simte cand nu mai pot si isi dau duhul.Nu ai ce le face.Tw se arde de obicei primul pt ca este de slaba calitate si/sau prost implementat.In mod normal excursia woferului ar trebui sa fie limita incintei,in cadrul unui program muzical fara distorsiuni exagerate,bineintelesDaca vrei protectie si mai mare pt ele,poti adauga cate o bobina imediat dupa fiecare condensator pt a mari panta filtrului,dar cu riscul de a mai strica sunetul(maresti gaura pe medii-inalte in zona de filtrare).Wfrul/rele folosite nu au nimic special ,sunt difuri obisnuite(comune),si prezinta problemele clasice peste ~1khz(nu trebuie sa le cunosti neaparat).Acestea abia urca pana la ~3khz(zona de inalte inferioare) ,peste refuzand sa mai scoata sunete placute.Pt a schimba ceva radical in sunet,de aici ar trebui un tw mai bun care sa preia in continuare in locul celor 2 care sunt acum,dar modifcari radicale sunt absolut necesare.Orice imbunatatire are plusuri si minusuri,stabilesti varianta care consideri mai potrivitaPareri despre sunetul reprodus de ele nu cred ca mai are rost sa ceri,o idee cred ca deja ti-ai facut,pt ca nu e prea mult de spus,si poti isca si discutii neplacuteSper ca s-a mai luminat situatiaSucces Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Acuma mai intreb inca o chestie lagat tot de filtre.Cum e mai avantajos ca un filtru sa sune bine in difuzoare,sa aiba mai multi decibeli per octava sau mai putini(ca am vazut filtre cu 6,8,12,18db/oct) si cum e si cu frecventa filtrelor,care e mai avantajoasa la khz(ex am vazut filtre cu 4,5khz,7khz,2,5khz etc)?Sau depinde pt care frecvente aceste caracteristici,adica low-bass,mid-bass,medii sau inalte.De exemplu un filtru de bass cati decibeli per octava ca sa sune foarte jos,si ce frecventa?Apoi pentru medii cati decibeli per octava si iarasi frecventa?Si tot asa si pt inalte,chiar pt ultra-inalte aceeasi poveste... Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Mai vreau sa stiu care e treaba cu frecventele audio,ca am citit destule dar treaba cu hz si cu khz ma da gata,cand vine vorba de frecventele in incinte.Cum se calculeaza un hz sau khz per watt?Sau invers?Nu mai caut acu dar,care e gama audio,de la bass la inalte pe care o poate emite o incinta?De la cat hz sau khz incepe si se termina denumirea oficiala da joase,de la cat la cat sunt incadrate mediile si de la cat la cat sunt incadrate inaltele,cel putin in variantele oficiale? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 confuzii mari de termeni dle dragon,nu se pot primi raspunsuri la asemenea intrebaridin nou,va recomand intelegerea cat de cat a domeniului,macar notiuni de baza(fizica de clasa primara,liceu),se poate utiliza si google pt comoditatemie mi-a ramas in minte o fraza unui user de aici de pe forum si anume "stiinta nu vine in 'pastile' ",asa ca daca doriti sa realizati macar ceva marunt,oricat de nesemnificativ,putina bunavointa trebuie sa aveti daca va pasioneaza domeniul,ca pe un forum nu va va invata nimeni ce e aia hertzi,frecvente.Tocmai din acest motiv aprecierile asupra unor lucruri nu pot fi luate in serios de cineva care mai are cat de cat putina experinta nu fac misto si nici nu e de rasbafta Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2009 OFFTOPIC:Nu stiu care e problema ta...Suferi de un complex de superioritate?Nu cred ca te-ai nascut invatat,asa ca lasa loc si la altii sa invete,cel putin din indrumari...Ai impresia ca sunt absurd?Mai intai caut sa aflu niste pareri,opinii,explicatii.Multe chestii se invata despicand firul in patru si discutand,dialogand cu pers care vad o problema din alte puncte de vedere,mai multe unghiuri...Crezi ca detii adevarul universal?Termenii sunt multi,am citit destul(nu te crede numai tu atotstiutor!)dar caut sa le gasesc o ordine,atat in teorie si in practica.Cunosc cate ceva din domeniu,asa ca nu sunt chiar ce crezi tu,in schimb nu mi-am batut capul.Acu a venit momentul,asa a fost sa fie,sa ma confrunt cu ceva practic.Avand in vedere ca nu am mai mesterit incinte si boxe,de aia cer pareri si idei.Nu ai rabdare cu cei ce nu stiu si intreaba?Atunci de ce te mai deranjezi sa raspunzi?In general in orice,nu e deajuns sa stii doar teorie,caci practica pune bazele acesteia,asa ca apelez la cei ce stiu practica si nu teorie.Nu am nevoie de soareci de biblioteca care nu au vazut,ci doar au citit.Pana si un profesor a fost odata elev.Poate ca nu stiu fizica...Te incurca cu ceva?Crezi ca teoria e superioara fara practica?Daca crezi ca stii totul,iar tu esti buricul pamantului si poate ca dispui de ceva parai sa-ti iei scule de firma(nu si de calitate),atunci nu vad ce te cobori la nivelul unuia ca mine,cu buget redus si fara cunostinte prea largi in materie de prectica si teorie fizica(asa cum crezi tu).In general chiar si sunetul e trecut prin filtrele personale de intelegere si acceptare,asa ca chiar si cel mai ordinar lucru poate fi si superb pentru altii.Deci poate ca incintele mele ieftine sunt proaste pt altii,pt tine,dar te intreb ce intelegi tu prin proaste?(numele marcii,pretul produsului?).Totul e subiectiv si tine nu numai de marca si pret,constructie si alte chestii ci si de factorul uman.Asa cum spuneam romanii sunt in general prea lipsiti de multe dar orgoliosi si atotstiutori,complacandu-se in superioritate.Eu unul nu cred in marca sau brand.Am avut deseori ocazia sa constat ca exista si chestii ieftine si mult de calitate decat cele scumpe si de branduri.Eu numesc astea fitele saraciei,la propriu si la figurat.In cazul subiectului ce l-am deschis am intrebat mai multe si nu am dat cu parul si nu consider ca a nu sti e o rusine si ar trebui sa nu stiu niciodata.Daca nu intrebi si nu cauti atunci cum sa afli?Ei bine si care e problema ca intreb ce unora li se pare deja plictisitor,ca am niste incinte ieftine ce nu sunt tocmai complete?Pana una alta suna bine dar avand in vedere ca am constatat multe lacune la ele am vrut sa stiu daca pot sa le aplic o imbunatatire!!!E ceva grav?Inca mai caut solutii si raspunsuri.Atunci cand pui o intrebare,apar altele...Deci cine vrea imi raspunde si are rabdare,cine nu,si are altele de spus,de a face psihologie pt prosti,il rog sa caute forumurile legate de dureri de cap!!!Merci mult celor ce au avut rabdare si timp pana acu sa-mi raspunda,in special lui Viobio...dar si celorlalti!Iar daca aveti impresia ca pun intrebari prostesti nu raspunde-ti,va rog,si nu luati in serios daca aveti experienta asa cum are si CBI si nu va pierde-ti timpul...Eu cred ca nu stii sa raspunzi la intrebarile unui prost ca mine,ce te pune-n cur cu astfel de intrebari.Deci mai am multe de aflat...si va fi cine sa-mi raspunda... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 OFFTOPIC:Nu stiu care e problema ta...Suferi de un complex de superioritate?Nu cred ca te-ai nascut invatat,asa ca lasa loc si la altii sa invete,cel putin din indrumari...Ai impresia ca sunt absurd?Mai intai caut sa aflu niste pareri,opinii,explicatii.Multe chestii se invata despicand firul in patru si discutand,dialogand cu pers care vad o problema din alte puncte de vedere,mai multe unghiuri...Crezi ca detii adevarul universal?Termenii sunt multi,am citit destul(nu te crede numai tu atotstiutor!)dar caut sa le gasesc o ordine,atat in teorie si in practica.Cunosc cate ceva din domeniu,asa ca nu sunt chiar ce crezi tu,in schimb nu mi-am batut capul.Acu a venit momentul,asa a fost sa fie,sa ma confrunt cu ceva practic.Avand in vedere ca nu am mai mesterit incinte si boxe,de aia cer pareri si idei.Nu ai rabdare cu cei ce nu stiu si intreaba?Atunci de ce te mai deranjezi sa raspunzi?In general in orice,nu e deajuns sa stii doar teorie,caci practica pune bazele acesteia,asa ca apelez la cei ce stiu practica si nu teorie.Nu am nevoie de soareci de biblioteca care nu au vazut,ci doar au citit.Pana si un profesor a fost odata elev.Poate ca nu stiu fizica...Te incurca cu ceva?Crezi ca teoria e superioara fara practica?Daca crezi ca stii totul,iar tu esti buricul pamantului si poate ca dispui de ceva parai sa-ti iei scule de firma(nu si de calitate),atunci nu vad ce te cobori la nivelul unuia ca mine,cu buget redus si fara cunostinte prea largi in materie de prectica si teorie fizica(asa cum crezi tu).In general chiar si sunetul e trecut prin filtrele personale de intelegere si acceptare,asa ca chiar si cel mai ordinar lucru poate fi si superb pentru altii.Deci poate ca incintele mele ieftine sunt proaste pt altii,pt tine,dar te intreb ce intelegi tu prin proaste?(numele marcii,pretul produsului?).Totul e subiectiv si tine nu numai de marca si pret,constructie si alte chestii ci si de factorul uman.Asa cum spuneam romanii sunt in general prea lipsiti de multe dar orgoliosi si atotstiutori,complacandu-se in superioritate.Eu unul nu cred in marca sau brand.Am avut deseori ocazia sa constat ca exista si chestii ieftine si mult de calitate decat cele scumpe si de branduri.Eu numesc astea fitele saraciei,la propriu si la figurat.In cazul subiectului ce l-am deschis am intrebat mai multe si nu am dat cu parul si nu consider ca a nu sti e o rusine si ar trebui sa nu stiu niciodata.Daca nu intrebi si nu cauti atunci cum sa afli?Ei bine si care e problema ca intreb ce unora li se pare deja plictisitor,ca am niste incinte ieftine ce nu sunt tocmai complete?Pana una alta suna bine dar avand in vedere ca am constatat multe lacune la ele am vrut sa stiu daca pot sa le aplic o imbunatatire!!!E ceva grav?Inca mai caut solutii si raspunsuri.Atunci cand pui o intrebare,apar altele...Deci cine vrea imi raspunde si are rabdare,cine nu,si are altele de spus,de a face psihologie pt prosti,il rog sa caute forumurile legate de dureri de cap!!!Merci mult celor ce au avut rabdare si timp pana acu sa-mi raspunda,in special lui Viobio...dar si celorlalti!Iar daca aveti impresia ca pun intrebari prostesti nu raspunde-ti,va rog,si nu luati in serios daca aveti experienta asa cum are si CBI si nu va pierde-ti timpul...Eu cred ca nu stii sa raspunzi la intrebarile unui prost ca mine,ce te pune-n cur cu astfel de intrebari.Deci mai am multe de aflat...si va fi cine sa-mi raspunda...nu te enerva!nimeni nu este nascut invatat!ai nr meu de telefon ,putem vorbi oricind ! Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 si replica de rigoare...no comment asteptam useri dispusi sa explice ce e aia frecventa si hertz si etc unui 'pasionat' ,intr-un topic despre niste boxemie unul mie lehamite sa dicut in astfel de conditii si cu asta am incheiat.De acum inainte raspunsuri f f scurte si superficiale,ca asa e mai binept tabla inmultirii exista wikipedia,sau sectiunea dedicata Link spre comentariu
AlpHso Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Dragon nu o lua in nume de rau dar CBI nu ti-a zis cu rautate. Hertii si khz nu au nici o legatura cu watii si nu cred ca e nimeni dispus sa-ti explice aceste chestii elementare. Ca sa-ti faci o idee Hz e unitatea de masura pt frecventa si ca fapt divers culoarea lumini e data tot de frecventa ei dar in domeniul audio avem intre 20-20 000 hz de obicei. Khz, Mhz, Ghz sunt multipli adica 1khz=1000 hz, 1Ghz=1000Khz=1000000hz si asa mai departe.Oricum sunt prea multe de explicat de aceea te sfatuiesc sa inveti mai intai elementele de baza precum octava,dB, wat, ohm,frecventa, inductanta,lungime de unda. Sper ca nu o sa ma injuri, dar adevarul e ca sunt prea multe de explicat si mai bine te documentezi inainte de a face ceva.Daca totusi vrei sa faci ceva pe bajbaite repet ceea ce s-a zis mai sus: pune niste condesatori nepolarizati, ceva de genu mkp, mkt, stiroflex in locul alora bipolari si lipeste putin material fonoabsorbant pe peretii incintelor, iar daca te tine buzunaru si vrei cu adevarat sa le imbunatatesti schimba difuzoarele de inalte cu ceva mai bun. Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 O explciatie relativ succinta:50Hz e frecventa la care membrana se plimba in fata si in spate de 50 de ori intr-o secunda. 1000 Hz e frecventa la care memebrana se plimba in fata si apoi in spate de 1000 de ori pe secunda.In domeniul audio se folosesc ca si multipli Hz ( 1 Hz reprezinta o miscare repaus->fata->spate->repaus in timpul de o scunda ) si kHz ( 1 kHz=1000 Hz ).Rezistenta banuiesc ca sti ce reprezinta. Impednata: variatia rezistentei in functie de frecveta: de ex la 50 hz difuzorul are o rezistena de 7 ohmi, dar la 1 kHz poate sa o aiba si de 20 ohmi.Octava:interfalul de frecvente dintre frecventa de baza ( sa zicem F ) si dublul ei ( 2*F). Spectul audio pe care il auzim se considera a avea 10 octave: 15,31.5, 63, 125, 250,500,1000,2000,4000,8000,16000.dB (deciBell ) este o notiune relativ abstracta care are rolul pentru a evidentai diferenta intre 2 masuratori ale aceleaiasi unitati de masura. Ca si exemplu luam aici nivelul sonor al boxelor la 1W. Se considera a fi 90 dB => diferenta intre nivelul sonor al boxelor si nivelul sonor minim perceput de ureche este de 90 dB. La fel se poate folosi ca sa compari cat este nivelul boxelor la 2 W fata de 1 W ( 3 dB ) sau la 2 W fata de nivelul sonor minim perceput de ureche ( 93 dB ). Este o marime care variaza logaritmic ( pentru mai multe detalii foloseste wikipedia sau o carte de fizica un pic mai avansata ), de aceea diferenta dintre 1 si 10 e aceeasi cu aceea dintre 10 si 100 sau 100 si 1000.Pentru alte explicatii cauta pe net ca mi-e lene sa scriu acuma mai multe. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Ok merci,deci se poate discuta.Nu am cerut filozofii.Stiu multe din chestiile leagte de audio-video,dar ce nu stiu e cum se aplica cand vine vorba de practica.De asta ma agit!Sunt satul de wikipedia si de cautat pe net teorii.Notiunile de baza le cunosc,evident,desi poate nu am reusit sa ma exprim destul de clar ce caut;in general practica ne omoara,este o vorba.Ceea ce am tot cerut eu e punerea teoriilor in practica,in cazul meu la aceste incinte.Bun.In cazul in care as vrea sa schimb(teoretic vorbind deocamdata)tweeterul ala de 2.5 de asa zise nano-fine,cu ce marca as putea sa-l schimb,la un pret decent maxim 100 lei buc.banuiesc ca asa zisul difuzor de medii de 8cm il las la loc.Si apropo va avea nevoie de filtru totusi?Nu doar de un amarat de condensator...Ce puteri in w sa aiba si cati ohmi,avand in vedere ca despre toate difuzoarele din incinte nu stiu mai nimic?Ci doar puterea maxima de intrare(musical power?)de 150W si 75W RMS(nominal power) pentru SS-MF450H si 180W(musical power?) si 90W(nominal power) pentru SS-F6000,ambele cu Rated Impedance 8 ohmi.Deocamdata fac teorie,inainte de a face ceva,daca voi face.Ce marci de filtre?Am vazut ca pe piata predomina cele de la SAL si ceva alte marci(scumpe cei drept) si unele no-name. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Intre timp,am reusit sa desfac si SS-F6000 ca sa-i schimb cablurile.Am intalnit aceeasi treaba ca si la SS-MF450H.Adica tweeterul de2.5cm avea un condensator de 1,2mf si 100V,iar acel dif de 8cm de asa zise medii avea un condensator de 2,7mf si 100V.Cele 2 woofere nu au nici un condensator,fiind legate fiecare la placuta cu conectori!!!Iata si niste poze cu toate,inclusiv cu cablurile ce le-am pus comparativ cu ceea ce aveau. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Iarasi poze Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2009 alte poze Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Intre timp,am reusit sa desfac si SS-F6000 ca sa-i schimb cablurile.Am intalnit aceeasi treaba ca si la SS-MF450H.Adica tweeterul de2.5cm avea un condensator de 1,2mf si 100V,iar acel dif de 8cm de asa zise medii avea un condensator de 2,7mf si 100V.Cele 2 woofere nu au nici un condensator,fiind legate fiecare la placuta cu conectori!!!Iata si niste poze cu toate,inclusiv cu cablurile ce le-am pus comparativ cu ceea ce aveau.obisnuestete cu idea ca acele difuzoare de"medii" sunt de inalteun dif de medii are montat un condensator de 22..12 microFsfatul meu este sa le lasi asa cum au fost cumparatedaca le modifici ,cind le asculti sa nu ai surprize neplacute! Link spre comentariu
Postări Recomandate