Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 M'am oprit din citit acel articol in momentul in care am vazut raspunsul in frecventa, care incepe la 12kHz. Acu oare daca erau taiate la 18 sau 20kHz mai era impactul acelor supertweetere atat de "fenomenal"? Cat despre claritatea basului mentionata, ea are intr'adevar de'a face cu tweeterele, pentru ca atacul unei tobe se extinde peste 10kHz.Personal m'am jucat cu piezo'uri taiate la 14k. Si chiar suna foarte frumos. Tinand cont de pretul unui piezo, eu zic ca merita incercat. Pe de alta parte, inaltele prea puternice sunt daunatoare urechii, si consider ca aceste supertweetere (mai ales piezo) isi au rolul doar in melodii care duc lipsa de inalte. Mi'au tiuit urechile o saptamana dupa ce am dat o sinusoida de 15k in tweeterele respective. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 adevarul e ca trebuie sa fii audiofil inrait si cu dare de mana si putin credul,cel putin eu asa vad situatia Daca dupa ce il iau apare problema ,da merge domne,ca eu nu-l aud,o fi defect ,cel ptuin si in linku ala era pusa intrebareatehnologii duse la limita,eu personal cred ca nu e nevoie de asa daca ai un tw de calitate care urca putin peste 20khz si fara fenomen nedoriteSunt multe persoane care sunt deranjate de frecv ultrasonice la un nivel mare,la fel ca si de cele infrasonice Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Mai e o chestie - majoritatea redactorilor care testeaza asemenea produse, par sa aiba mult mai multi bani, si mult mai multe cunostinte de literatura, decat din domeniul tehnic. E adevarat ca muzica e greu de descris in cuvinte, insa daca ar fi publicat macar un grafic de SPL si punctele de crossover ale fiecarui difuzor, ar mai fi ce ar mai fi.Sa nu uitam ca oamenii care cred in asa ceva sunt aceiasi care spun ca un test "double blind" (ABX) nu este edificator... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 uite si aici de ce: http://www.enjoythemusic.com/Magazine/e ... murata.htm Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 The Uniq, ma gandesc ca banuiesti de unde au redactorii aia bani mai multi si de ce?Iar literatura de aia e literatura, sa ne arate realitatea mai frumoasa decat e in cazul hi-fi-ului in general.Cred ca redactorii sant de fapt alesi dintre romancieri sau poeti.Am o droaie de reviste gen HI-FI Plus, etc.Sa vedeti ce frumos povestesc oamenii, ti-e mai mare dragul sa-i citesti. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Intre timp incintele Sony SSF-6000P au "suferit" un ultim upgrade.Am cautat sa fac rost de niste filtre de la alte incinte,sa evit filtrele din comert.Am gasit niste filtre de la niste incinte pe 3 cai EuroSound.La recomandarea lui CBI am filtrat mid-wooferul cu bass.Oricum incintele au ramas cu toate cele 4 difuzoare initiale.Revin cu niste poze azi,doar ca acum ies sa caut ceva pasla pt antifonerea interioara a incintelor. Ceva poze cu exteriorul "upgradat" si el. http://img251.imageshack.us/i/img5525a.jpg/ http://img607.imageshack.us/i/img5526.jpg/ http://img440.imageshack.us/i/img5527b.jpg/ Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Am revenit cu ceva poze cu cele 3 filtre din incinta:unul pt inalte,unul pt medii si joase(cele 2 filtre fiind de la EuroSound) si un filtru pt mid-bass(cel prins de incinta cu condensator albastru).Valorile filtrului cu 3 cai(format din 2 bucati)ar fi cam asa(dupa datele ce le-am primit la el) 100W RMS,250Hz,6500Hz,14.000Hz....Stiu ca totul e dupa ureche,dar macar filtrul a apartinut tot unor incinte si nu a fost cumparat de la magazin.Filtrul pe 3 cai l-am cumparat cu tot cu capacul ala de plastic cu conectori. Stiu iarasi ca un filtru pus aiurea poate aduce rezultate dezastruoase...dar 1-incintele sunt filtrate fata de momentul cumpararii cand erau goale si 2-suna mult mai bine decat experimentele mele!!! http://img178.imageshack.us/i/img5531g.jpg/ http://img708.imageshack.us/i/img5532pb.jpg/ http://img602.imageshack.us/i/img5533.jpg/ http://img829.imageshack.us/i/img5534j.jpg/ Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 2-suna mult mai bine decat experimentele mele!!!adica te-ai agitat aici, si ne-ai injurat pe toti cei care am incercat sa iti spunem ca nu e bine ce faci, iar acum sa zici ca tu ai facut tampenii???? bravo !!! tine-o tot asa........ poate pana la urma o sa asculti si tu o pereche de boxe bune ca sa iti dai seama ca pocnitorile are sony nu merita efortul sa le faci filtre si sa te agiti pe aici cu ele. Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 In primul rand vezi ca ultima mea postare a mea pe acest subiect a fost in iarna trecuta,la inceputul anului...de atunci si pana acum incintele au suferit multe experimente si "mutatii"...am mai postat despre acest subiect si pe alte topicuri deschise de altii...Dar,acum am modificat incintele cu niste filtre gata de la alte incinte pt ca am scapat la niste bani chiar cand am gasit aceste filtre...Am tot cautat componente pt filtre,si am gasit foarte greu sau deloc...asa ca pt a mai scuti din cautarea componentelor si pt a inceta cu testele am ajuns la cea mai simpla metoda:filtre gata facute.In al doilea rand nu-mi aduc aminte sa te fi injurat...si apoi esti cumva purtatorul de cuvant al forumului?In al treilea rand am inteles ce a vrut fiecare ce a vrut sa spuna.De curand,pe un alt topic am mai discutat un pic cu CBI,de unde am mai bagat la cap niste idei...iar de la discutia cu CBI mi-au cazut in mana aceste filtre.Era normal ca un filtru gata conceput sa faca incintele mai "perfecte" daca termenul nu e prea...prea...prea...mult!Si apoi filtrele au stat pe alte incinte,nu sunt luate aiurea din comert;filtre made in china,de care va feriti toti.Pana una alta,dupa atatea luni am reusit sa fac ceva STABIL!!!Aici e faza.Filtrele raman.Gata cu testele,cu componente schimbate,condensatori,bobine etc..Si apoi care e problema ca ma agit cu aceste Sony...macar am facut ceva cu ele practic,fata de unii care fac doar teorie despre ele.Eu cred ca e o diferenta enorma in a face ceva si intre a vorbi;apoi eu le ascult cum se aud acum iar voi nu,deci pot spune ceva despre cum se aud.Nu vorbesc din teorie.Tot asa ca si cu o masina(sau cu o femeie):degeaba te invarti in jurul ei si o admiri,si vorbesti despre ea etc,daca nu te urci la volanul ei(daca nu o f__i)si o conduci atunci degeaba...Ce zici?Valabil? Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 pt a inceta cu testele am ajuns la cea mai simpla metoda:filtre gata facute. si cea mai proasta metoda In al doilea rand nu-mi aduc aminte sa te fi injurat...si apoi esti cumva purtatorul de cuvant al forumului? da, sunt, pt. ca de obicei faci acuzatii generale.......vezi chiar postul de mai sus. Si apoi filtrele au stat pe alte incinte,nu sunt luate aiurea din comert;filtre made in china,de care va feriti toti. Made in China sau luate de pe alte incinte, e acelasi lucru, crede-ma. Si apoi care e problema ca ma agit cu aceste Sony...macar am facut ceva cu ele practic,fata de unii care fac doar teorie despre ele. care sunt acei unii???? ca numai tu te agiti ca sifonu pe tema asta. Eu cred ca e o diferenta enorma in a face ceva si intre a vorbi;apoi eu le ascult cum se aud acum iar voi nu,deci pot spune ceva despre cum se aud. Ce ai facut tu??? ca nu am inteles prea bine. Ai luat un filtru de pe alte boxe si le-ai bagat in sony???? asta este marea ta realizare???? vaiiiiii, esti jalnic. Apoi, crezi ca cineva este curios cum se aud???? eu nu sunt, mai ales dupa ce chiar tu ai spus ca ai auzit frecvente de 20hz reproduse de pocnitorile alea jalnice. Dupa cum am scris si mai sus, poate o sa asculti odata o pereche de boxe bune si ai sa-ti dai seama ce jalnic esti cand de agiti aici cu pocnitorile alea. ps: acuma hai fii rau, sa vad ce poti !!!! Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Acum ce ai,nu poti dormi noaptea din cauza a ce am facut eu?Inca nu inteleg la ce te-ai bagat in seama dupa atata timp?Crezi ca raman impresionat din faptul ca te dai rotund si faci galagie pe aici,si indrepti degetul spre altii... ca sunt mai prosti ca tine?Cred ca te bucuri cand gasesti vreun prost mai prost ca tine Amuzant!Oricum nu pot sa ma cobor la nivelul tau.Nu pot raspunde provocarii tale de gradinita cu cat pot fi de rau doar sa-ti fac hatarul si orgoliul...In general cel mai destept cedeaza...Discutiile despre un filtru de-a gata erau fara sens si evidente din ceea ce spusesem ...dar nu te-ai putut abtine nu-i asa? Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Asta e tot ce poti???? dupa atata galagie!!!! sunt dezamagit!!! Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Burn the FLAMER !Reveniti la subiect va rog.@ahegyes Daca omului ii place sa se complice lasa-l, asa e sansa sa mai descopere si el ceva ( dragon nu te simti atacat aici ca nu ai de ce ) Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Nu ma simt atacat...deloc,poate doar pupat undeva fara rost si fara motiv.Remintesc subiectul:filtre!Ma mir ca nu s-a aruncat sa critice careva felul in care arata filtrele sau ce pocnitori de incinte au fost acelea de unde au fost scoase filtrele. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Ei vezi, mai sus te incorzi ca tu nu ai injurat pe nimeni, dar asta ce e: .... poate doar pupat undeva fara rost si fara motiveu iti recomand sa lasi mai moale caterinca, mai pune mana si fa si tu ceva, demonstreaza ca stii ce faci si ce vorbesti si atunci nu o sa se mai lege nimeni de tine, dar daca tie iti umbla numai gura, si scoti pe ea numai porcarii.......nici macar nu ai observat ca nu esti bagat in seama, m-am gasit doar eu sa te iau in suturi si sa ma supun tirului tau de abjectii.Ma mir ca nu s-a aruncat sa critice careva felul in care arata filtrele sau ce pocnitori de incinte au fost acelea de unde au fost scoase filtrele.Daca tot ai adus vorba, sa stii ca nici filtrele alea nu sunt ultimul strigat in hi-fi, ba chiar sunt foarte low-fi. Link spre comentariu
Postări Recomandate