dragon82 Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Salutare la toata lumea!Vin cu un subiect cei drept cam hulit pe forumurile din Romania,desi dupa citirea a zeci de forumuri din afara tarii noastre nu mai stiu ce sa cred.Romanii vin cu niste idei,strainii vin cu alte idei contrare!!! Avand un buget redus am cumparat o pereche de incinte Sony(va rog nu strambati din nas doar la auzul de sony si incinte) model SS F-6000 si o alta pereche SS-MF450H.In general imi cumpar ceea ce imi place contrar oricaror opinii si dupa buget.In general opiniile si parerile sunt subiective daca nu sunt insotite si de niste probe si teste de laborator.Parerea mea!Nu am vrut sa am niste incinte care sa urle tare si prost.Ci un sunet decent pt filme si muzica.Le-am conectat la un receiver Panasonic SA-HE40.Toate bune nu aveam ce sa zic,pana am inceput sa citesc tot mai mult despre ele,sau despre parerea unora despre ele.Romanii au o parere foarte proasta(sincer asa am fost tot timpul saraci si fudui,unde ceea ce e ''de firma'' conteaza mai mult decat ceea ce e de calitate).Contrar strainii au o cu totul alta idee despre ambele tipuri de incinte,cei drept ieftine dupa parerea lor la cum arata si la care le sunt parametrii!Acum sincer fie ca e Sony,fie ca e Magnat,fie ca e JBL sau oricare alta firma care produce produse de serie mai toate sunt facute in China sau in alta parte!In ziua de azi nici chiar cu chinezii nu ti-e rusine avand in vedere asaltul economic in general,dar si inovatiilor in electronica,ieftin si bun.In general asa cum se amintea mai peste tot pretul e facut de brand si nu de calitatea produsului.Numele costa si nu calitatea.Asta o spun profesionistii in vanzari.Chiar am lucrat in vanzari si stiu ce anume face pretul.Bun.Incintele suna bine nu am ce sa spun.Diferentele de sunet,calitate apar cand compari mp3 cu FLAC,WMA si CDA.E normal sa sune altfel,deci nu discut problema.Problema apare in parerile romanilor despre incinte.Poate ca Sony nu e tocmai o incinta super dar nici SAL.Romanii am observat ca fac observatii si pareri audiofile pe baza mp3 si a unor genuri de muzica hip-hop autohtone si manele(nu am nimic cu aceste genuri) date la maxim de sar usile din tocuri(cantitate vs calitate pt romani).Calitate excrecabila a sunetului in aceste genuri deci cad din discutie cand vine vorba de pareri,mai ales cand sunt si mp3.In schimb strainii,au alte pareri chiar daca incintele li se par ieftine,dar ei testeaza formate audio FLAC,WMA,HDCD,CDA,SACD,formate audio la care sincer romanii dau din umeri.Genurile de muzica testate de ei JAZZ,CLASSIC,CHILL OUT,LOUNGE,HI-LO etc.Deci opinii straine vs opinii autohtone Nu stiu ce sa mai zic...Sincer eu nu ascult prea multa muzica romaneasca indiferent de gen,nu prea ascult mp3,ci tocmai ceea ce asculta si strainii,adica niste genuri mai calme si la un format audio superior mp3,nefiind un mare fan al lor.Asa cum spuneam nu am gasit nimic rau in calitatea sunetului incintelor,chiar imi place cum suna,dar am gasit eu insumi o problema tehnica la ele.Ce am facut...Curios din fire,am desfacut incintele si SURPRIZA nici unul din modelele de incinta nu au filtre audio in ele pentru separarea frecventelor,ci un singur condenasator la tweeter de 100v si 1,2mf(nu am avut altfel cum sa scriu).WHOW!!!! am zis cand am vazut ca nu au filtre.Chiar asta m-a dat peste cap indiferent de cat de bine suna ele.Nu mai spun ca nu sunt izolate fonic in interior ci au un petic de pasla pe peretele din spate in zona iesirii basului reflex si in zona conectorilor care sunt din aia prin infiletare!!!Nu mai spun ca difuzoarele sunt legate aiurea de la unul la altul,o gramada de fire puse talmes balmes.Iar frecventa lor specificata e de 40hz-50.000hz si 50hz-50.000hz.Bun dupa toata aceasta filozofie intrebarea mea e daca pot sa pun ceva filtre pe ele,fara sa le distrug calitatea sunetului cu niste filtre proaste,sau incompatibile.Pt filtre trebuie de stiut niste caracteristici ale difuzoarelor,ceea ce nu am de unde sa le stiu,ca nici nu scrie pe ele nimic,in afara de o serie si unde sunt facute:Malayesia!!!Acum nu vreau sa le arunc,nu vreau sa discut la cat de proaste sau bune sunt ele,sau la cat de bune sunt alte marci si branduri.Ceea ce vreau eu e sa aduc o imbunatatire la ele,sa le pun filtre asa cum e normal!!!zSincer nu am mai intalnit incinte fara filtre.Macar atat sa le fac!Dar nici nu vreau sa arunc banii pe filtre si sa se auda mai prost ca inainte!!!Prefer sa la las asa daca as sti ca se vor aude mai prost!Deci astept pareri si raspunsuri,poate se poate face ceva in legatura cu filtrele.Am pus problema la doua unitati de service Sony din tara si am primit 2 raspunsuri diferite:1:incintele au nevoie de filtre si 2:incintele au probabil difuzoare cu limitatoare de frecventa(nu stiu ce inseamna),fiind construite pt anumite frecvente anume,neavand nevoie de filtre.Cea de-a doua varianta am primit-o si de la un prieten electronist,desi spunea ca e posibil sa aiba nevoie de filtre in cazul in care au fost facute la repezeala si ieftin.Astept sfaturi si recomandari!Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 parerea meapoti rigidiza cutiaschimba firele cu unele mai groasecondensatorul de pe inalta ,se poate monta pe un cablaj imprimat ,acest ansamblu se monteaza apoi rigid pe un perete al cutieiorice filtru poate schimba in rau sunetul finaldaca Sony a ales aceasta vatianta de separare a frecventelor inseamna ca este varianta cea mai buna pentru aceasta incintadaca esti multumit de sunet lasale asapentru bas-medii,in incintele ieftine ,se foloseste un difuzor de banda larga!pentru inalte un tweter cu un condensator,trebuie avuta grija cu dozarea puterii ,in general acest difuzor se arde cel mai repedede difuzoare cu acel limitator nu am auzit Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Ca sa completez,incintele SS F-6000 au 4 cai si iata caracteristicile lor asa cum apar la prezentare:? 2.5cm Nano-Fine Tweeter extends high-end frequency response (40Hz ? 50kHz) for a dramatic improvement in overall sound detail ? 8cm Midrange and 16cm Mid Bass drivers incorporate Kevlar HOP (Highly Oriented Polyolefin) technology for increased power handling and sound quality ? 16cm Mica-Reinforced Cellular Woofer for incredible sound sensitivity and thumping low ends ? Max Input Power: 180 Watts ? Bass Reflex for enhanced reproduction of lower frequencies ? Magnetically Shielded for distortion free integration with your TVIncintele SS-MF450H au 3 cai si au caracteristicile urmatoare:Frecven?e crossover (Hz) 2000 / 5000Tip incint? - Bass-Reflex DaDe podea DaEcranat? magnetic DaBox? pasiv? DaPutere maxim? de intrare DIN (W) 150.0Putere nominal? de intrare (W) 75.0Interval de frecven?? nominal (Hz) 50 - 50.000Sensibilitate SPL (dB/W/m) 88.0Difuzoare: Difuzor bas (nr. unit??i) 1.0Difuzoare: Diametru difuzor bas (cm) 16.0Difuzoare: Tip difuzor bas ConDifuzoare: Difuzor medii (nr. unit??i) 1.0Difuzoare: Diametru difuzor medii (cm) 8.0Difuzoare: Tweeter (nr. unit??i) 1.0Difuzoare: Diametru tweeter (cm) 2.5Difuzoare: Tip tweeter Balanced DomeTip Fa?? Intrare / Ie?ireIntrare (Cantitate) 1.0Intrare: SS-Terminal Da Specifica?ii generaleAdâncime (mm) 255.0În?l?ime(mm) 850.0Greutate (kg) 10.2L??ime (mm) 220.0 Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Difuzorul de medii este legat in paralel cu alea de bas?Nu imi vine sa cred ca nu au pus macar un condensator pe el.Eu zic sa pui un condensator de cateva zeci de microfarazi in serie cu difuzorul de medii.Nu are cu ce sa influenteze in rau sunetul,si mai opreste din frecventele joase care intra in difuzorul de medii.Alte modificari nu prea se merita sa faci,numai eventual o bobina in paralel cu inalta. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Intre timp la recomandarile tale Viobio,am facut urmatoarele modificari cel putin pt perechea SS-MF450H(astea au suruburi de metal pe cand SSF-6000 au suruburi de plastic!!! si nu le pot scoate pt ca se farma capul tip inbus!!!-remarc ca am reusit la SSF-6000 sa-i vad interiorul prin spate scotand placuta cu conectori si cu o oglinda!!!-la SS-MF450H am scos initial wooferul si tot cu oglinda m-am uitat la interior!):-am demontat placuta cu conectori dezlipind firele(foarte subtiri!!!)-am demontat wooferul de 16cm-am demontat diful de medii de 8cm(nu stiu cum sa-l numesc altfel) si tweeterul nano fine care erau ambele lipite de panoul din plastic ce tine de estetic,acesta fiind prins de incinta,si nu difurileInitial observasem doar un singur condensator la tweeter dar acu am gasit si unul pe medii,valentele de pe ambele fiind foarte mici la unitatea de masura.-referitor la ce spune-am ca firele sunt ala-n-dala,iata ce am gasit mai in amanunt-wooferul e legat direct la placuta cu conectori,deci fara nici un filtru!!!-cel de medii e legat de asemenea la aceeasi placuta prin cabluri separate avand pe unul din ele un condensator-tweeterul e legat prin alte cabluri de cel de medii + la + si - la -,avand si acesta pe unul din fire un condensator-am schimbat toate firele cu altele mult mai groase,ce am avut prin casa(ei bine nu chiar orice-adica incintele le am conectate la receiverul Panasonic prin cabluri groase Bandrige Profigold Bass-Flex Speaker Cable),deci am schimbat acele cabluri subtiri din incinta cu aceste cabluri foarte groase ecranate.E bine sau nu,asa le voi lasa.-am inchis incintele si gataCe am remarcat intre timp ce am mesterit la ele:-sasiul wooferului e din plastic-firele ce duc de la contactele wooferului la bobina sunt la fel de groase ca cele de la Bendrige,ma refer la grosimea litelor de cupru ce duc la bobina(sa nu uit sa mentionez ca cablul Bandrige e format din lite invartite in jurul unui miez mai gros tot din cupru).-diful de medii(care e ciudat prin constructie,8cm,membrana dintr-un plastic gros,iar sasiul e din metal,din spate cand e privit e complet inchis,parca e o antena parabolica-nu am alta descriere-pacat ca nu am facut niste poze,dar am sa fac cand voi deschide cealalta pereche)Am facut apoi un test sa vad daca nu am defectat ceva,in special tweeterele care sunt asa sensibile la manevrare si lipire.Totul ok desi nu am cum sa spun daca e vreo diferenta in sunet,pt ca pe astea le folosesc pt surround.Poate voi vedea cand desfac celelalte.Mai intai trebuie sa gasesc niste suruburi sa inlocuiesc pe cele de plastic care se vor distruge la deschidere.Astept din nou pareri! Link spre comentariu
alexutu Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 un mare ganditor zicea sa nu repari ceva care functioneaza. cat or fi ele de simpliste facute sau impresia asupra lor fiind asta nu cred ca ar trebui umblat la ele. ATENTIE: ele nu sunt facute ca si boxe pt sunet stereo si de aceea probabil nu sunt f bine diferentiate prin filtre mai puternice. adevarul ca in ziua de azi nu se mai gasesc boxe asa cum le stiam cu totii odata cu filtre solide si frecvente diferentiate. dk vreti boxe adevarate ( sau clsice) puteti opta pt o pereche sh sau puteti opta sa va faceti singuri. cat despre boxe raman la aceeasi conluzie(mai ales ca ati spus ca suna bine) NU REPARA CE NU E STRICAT. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Ok sunt de acord,uneori nu poti face din cxxxt bici sa plesneasca!Da macar stiu ca acele cabluri sunt cu mult mai bune decat cele ce le aveau pana acum,sau cel putin asa cred,din ceea ce am mai citit despre Bandrige.Ok sunt de acord ca sunt si alte cabluri mult mai bune si mai scumpe!Nu sunt absurd,ca si in cazul calitatii incintelor la banii astia.Referitor la ce am observat la ambele incinte prin directa ascultare cu urechea in dreptul fiecarui difuzor.La SSF-6000,tweeterul scoate sunete foarte inalte,cel de medii scoate tot un fel de inalte(avand in vedere constructia identica ca la SS-MF450H asa cum am descris-o mai sus),wooferul de mid-bass(?) scoate destul bass mediu si cred ceva medii,iar celalalt woofer pentru si mai joase din descrierea lui(?) scoate intr-adevar numai joase ceva mai infundate,poate si el cu ceva medii.Nu pot face o deosebire prea mare in ceea ce inseamna medii si joase,sincer.La modelul SS-MF450H aceasi treaba cu tweeterul si cel pt medii,iar wooferul scoate numai si numai joase infundate.Acum sunt curios daca voi gasi ceva condensatoare si in SSF-6000?Stiu sigur ca wooferul de foarte joase nu are,dar nu stiu in special cel de mid-bass pt ca nu vad bine.Oricum diferentiere in frecvente se observa pt fiecare difuzor in parte.Dar e culmea,auzi,fara filtre.Inca sper ca voi lamuri problema dupa ce voi obtine ceva raspunsuri,referitor la tot ce am scris despre ele.Inca un lucru referitor la difuzoare.Asa cum descriam wooferul de la SS-MF450H are sasiul din plastic.Wooferele de la SS-F6000 le au din metal.Pe spate mai au aplicat un alt magnet,ceea ce cred ca e ecranarea magnetica.Magnetii bobinelor nu sunt chiar mari,desi diametrul bobinei pare mediu ca marime.Nu stiu daca are vreo importanta.Membrana la toate wooferele e dintr-un fel de plastic sau polimer cum gasisem undeva scris.Cel de-al doilea woofer de la SS-F6000 are aplicat pe membrana de plastic ceva ce seamana cu o hartie foarte aspra.Numai niste ciudatenii,sincer...Iata si ceva poze: Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 un mare ganditor zicea sa nu repari ceva care functioneaza. cat or fi ele de simpliste facute sau impresia asupra lor fiind asta nu cred ca ar trebui umblat la ele. Nu vrea sa le repare,le "tuneaza" .Daca nu aveau condensator pe medii,era grav,chiar trebuia unul neaparat... ATENTIE: ele nu sunt facute ca si boxe pt sunet stereo Atunci pentru ce sunt facute? -diful de medii(care e ciudat prin constructie,8cm,membrana dintr-un plastic gros,iar sasiul e din metal,din spate cand e privit e complet inchis,parca e o antena parabolica-nu am alta descriere- Asa trebuie sa fie intro boxa "normala",nu e ciudat,are spatele inchis ca sa nu fie "miscat"de ala de bas. Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Ok unele s-au lamurit mai sunt inca multe.Merci pt sfaturi si lamuriri pana acu.Atat lamuriri despre constructia lor cat si pt ceea ce am facut yo cu schimbarea de cabluri(daca e valabila manevra facuta).Bun dar oare acele condensatoare sunt de ceva,sau totusi trebuie filtre?Acu intreb si yo ca prostu,ca nu-s lamurit(mea culpa),la ce folosesc condensatoarele.Iar intr-un filtru la ce foloseste bobina,cu sau fara miez metalic sau de ferita?Si ce rol are din nou un condensator intr-un filtru cand e in circuit?Am observat ca sunt 2 tipuri de condensatoare pe filtre,unele cilindrice si altele dreptunghiulare.Din ceea ce am mai citit cele dreptunghiulare(nu stiu cum se numesc)ar fi mult mai valabile la caliatate dar si durata de viata.Daca as vrea sa pun pt bass in SS-F6000 pe wooferul de low-bass un filtru,am niste filtre cu un condensator enorm din ala cilindric si o bobina de asemenea enorma cu sarma groasa.Nu-l am la indemana pt a putea citi ce scrie pe condensator.Conteaza ohmii difuzorului cand se monteaza un filtru?Ca nu stiu nici cat are fiecare difuzor si nici cat are acel filtru.Iar un filtru se poate arde,sau deteriora printr-un voltaj mai mare,decibeli si ohmi?Dupa descrierea caracteristicilor incintelor,ohmi si wati,pot sa ma ghidez sa caut ceva filtre totusi?Ar trebui neaparat izolate incintele complet?Am izolat odata un subwoofer ce nu era izolat si dintr-un bass profund si foarte jos,fara oscilatii la volum mare,iar dupa izolare se auzea un bass pocnit cu oscilatii la volum mare,ca intr-o cutie de lemn sparta !!!Oricum sunt deschis sa fac orice altceva decat acele condensatoare simple. Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 .Ok sunt de acord ca sunt si alte cabluri mult mai bune si mai scumpe!Orice cablu este bun daca este suficient de gros.Eu cred ca faza cu cablurile scumpe e "vrajeala".Oricum diferentiere in frecvente se observa pt fiecare difuzor in parte.Dar e culmea,auzi,fara filtre. E normal,un tweeter nu poate scoate bas,un difuzor mai mare nu prea scoate sunete inalte,cu cat e mai mare ,cu atat scoate mai putine inalte.Si condensatorul e un fel de filtru(trece sus,cu 6db/oct).Bobina difuzoarelor are o inductanta care opreste frecventele inalte....Filtrele alea mai complexe sunt facute din condensatoare si bobine(inductante)... wooferul de la SS-MF450H are sasiul din plastic Asta inseamna ca producatorul a dorit sa-l coste cat mai putin difuzorul,fiindca plasticul e mai ieftin ca tabla.Dar principala treaba a sasiului e sa sustina piesele difuzorului,si daca e tare plasticul cred ca e ok. Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Ok unele s-au lamurit mai sunt inca multe.Merci pt sfaturi si lamuriri pana acu. Cu placere. Bun dar oare acele condensatoare sunt de ceva,sau totusi trebuie filtre?Acu intreb si yo ca prostu,ca nu-s lamurit(mea culpa),la ce folosesc condensatoarele.Iar intr-un filtru la ce foloseste bobina,cu sau fara miez metalic sau de ferita?Si ce rol are din nou un condensator intr-un filtru cand e in circuit?Am observat ca sunt 2 tipuri de condensatoare pe filtre,unele cilindrice si altele dreptunghiulare.Din ceea ce am mai citit cele dreptunghiulare(nu stiu cum se numesc)ar fi mult mai valabile la caliatate dar si durata de viata.Daca as vrea sa pun pt bass in SS-F6000 pe wooferul de low-bass un filtru,am niste filtre cu un condensator enorm din ala cilindric si o bobina de asemenea enorma cu sarma groasa.Nu-l am la indemana pt a putea citi ce scrie pe condensator.Conteaza ohmii difuzorului cand se monteaza un filtru?Ca nu stiu nici cat are fiecare difuzor si nici cat are acel filtru.Iar un filtru se poate arde,sau deteriora printr-un voltaj mai mare,decibeli si ohmi? Dupa descrierea caracteristicilor incintelor,ohmi si wati,pot sa ma ghidez sa caut ceva filtre totusi? Cauta pe forum subiecte despre filtre si vei gasi raspunsuri la intrebarile acestea.Eu zic ca nu are rost sa mai aduci alte modificari la filtre. Ar trebui neaparat izolate incintele complet?Am izolat odata un subwoofer ce nu era izolat si dintr-un bass profund si foarte jos,fara oscilatii la volum mare,iar dupa izolare se auzea un bass pocnit cu oscilatii la volum mare,ca intr-o cutie de lemn sparta !!! Nu trebuie izolata complet,mai ales la bassreflex.Ideea e ca sa nu fie reflectate sunetele de peretii incintei prin tub sau inapoi in difuzor.Daca e acoperit peretele din spate,cred ca e ok.La subwooferul ala,poate nu ai mai inchis bine cutia si scapa aer,nu ar trebui sa fie diferenta asa de mare la sunet. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Ok unele s-au lamurit mai sunt inca multe.Merci pt sfaturi si lamuriri pana acu.Atat lamuriri despre constructia lor cat si pt ceea ce am facut yo cu schimbarea de cabluri(daca e valabila manevra facuta).Bun dar oare acele condensatoare sunt de ceva,sau totusi trebuie filtre?Acu intreb si yo ca prostu,ca nu-s lamurit(mea culpa),la ce folosesc condensatoarele.Iar intr-un filtru la ce foloseste bobina,cu sau fara miez metalic sau de ferita?Si ce rol are din nou un condensator intr-un filtru cand e in circuit?Am observat ca sunt 2 tipuri de condensatoare pe filtre,unele cilindrice si altele dreptunghiulare.Din ceea ce am mai citit cele dreptunghiulare(nu stiu cum se numesc)ar fi mult mai valabile la caliatate dar si durata de viata.Daca as vrea sa pun pt bass in SS-F6000 pe wooferul de low-bass un filtru,am niste filtre cu un condensator enorm din ala cilindric si o bobina de asemenea enorma cu sarma groasa.Nu-l am la indemana pt a putea citi ce scrie pe condensator.Conteaza ohmii difuzorului cand se monteaza un filtru?Ca nu stiu nici cat are fiecare difuzor si nici cat are acel filtru.Iar un filtru se poate arde,sau deteriora printr-un voltaj mai mare,decibeli si ohmi?Dupa descrierea caracteristicilor incintelor,ohmi si wati,pot sa ma ghidez sa caut ceva filtre totusi?Ar trebui neaparat izolate incintele complet?Am izolat odata un subwoofer ce nu era izolat si dintr-un bass profund si foarte jos,fara oscilatii la volum mare,iar dupa izolare se auzea un bass pocnit cu oscilatii la volum mare,ca intr-o cutie de lemn sparta !!!Oricum sunt deschis sa fac orice altceva decat acele condensatoare simple.SS MF 450H dupa cum ai descris conectarea aceste boxe sunt pe doua cai jumatatedifuzorul de 8cm este de inalte,cel conectat in serie cu 1,5mcroF,eu am pus pe schema medii/inalte ,dar sunt de inaltein acel difuzor care are in serie 1,5microF (de 8 cm) nu ajung frecvente mai joase de aproximativ 3300....4000hzcel mic ,care are conectat alt condensator (nu ai spus valoarea?)este de ultrainalte,peste 7,5...9ooohzpun si schema filtrului dupa descrierea tacei de la sony cam maninca c..a :jytuiyucelelalte tot doua cai jumatate suntacelea au difuzoarele de diametru mare,conectate in paralelcel mijlociu este de inaltecel mic este de ultrainaltemulte firme folosesc aceasta configuratieproblema este la descrieri,cei care le vind daca vad difuzoare de trei diametre diferite cred ca sunt pe trei caiTOTUL ESTE MARKETING!nu te enerva sau stresalasa incintele asadaca urechii tale place ce aude !ce mai conteaza??? Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Acel condensator despre care am dat detalii e pus la tweeterul(de nano fine?)pe SS-F6000.Schema e buna pt SS-MF450H dar iata astea sunt condensatoarele:-pt tweeter 1mf,100v-pt cel de medii 2,7mf,100v-wooferul nu are numic! Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 dragon 82,esti capabil psihic sa suporti o parerea mai la 'obiect' fara sa te superi ,sau crezi ca poti sa intelegi ca nu se poate face din kkt bici sa faca plici?ce zici?(este o intrebare retorica)pana una alta cat timp mai primesti recomandari de 'imbunatatiri' sa-ti aglomerezi capul ,pt ca in realitate lucrurile stau mai prost(de aceea ti-a si fost recomandat sa le lasi asa)un manual de fizica de liceu este binevenit,te va ajuta pe viitor sa intelegi mai bine ce vrei sa faci,notiuni elementare,astfel mereu o sa ai intrebari banale la care nu poti sa-ti dai raspunsuriSincer nu stiu ce varsta ai,dar probabil inca nu stii ca nu se poate invata meseria contructiei incintelor audio asa ceva in cateva fraze pe un forumSchimbarile pe care trebuie sa le aduci pt a suna mai bine implica ceva banuti si cunostinte,iar rezultatele sunt discutabile.Atat timp cat iti place cum suna,insemana ca le poti lasa linistit asa pt ca inca nu ai nevoie de mai mult momentan,ori nu ai ascultat ceva bun,ori nu conteaza.In definitvi nu toti percepem muzica la fel si nu toti ne nastem 'audiofili' si ne multumim si cu mai putinApropo,difurile SAL(unele) sunt mai bune ca ce exista in aceste sony,chiar se pot folosi niste tw de la ei in locul celor de la sony.In rest,cu specificatiile alea poti sa te stergi linistit undeva,ca mai mult de atat nu valoreaza Acele condensatoare bipolare sunt puse pt a nu se arde(intr-o anumita masura) difurile alea de medii-inalte,daca se pot numi asa ,si nu indeplinesc rolul de a obtine niste delimitari intre punctele de taiere.Doi la mana,nu se poate pune problema de incinte pe 2 cai jumate,acest tip de incinte presupune niste bobine,chiar mari as putea spune,si ambele pe sectiunea de joase.Difurile acelea sunt legate in paralel,cu filtru...mecanic(adica nimic).La aceste sonyuri chestia aia de 8cm este pe post de inalte,iar supertw este o abureala,nici nu simti daca il decuplezi,are sensibilitatea f mica pt a se face simtit(nu din cauza frecv la care lucreaza)Am modificat mai demult asa ceva si doar cutia si diful/-rile de bas sunt utilizabile din tot ansamblu ala in cazul unui 'upgrade',dar e de ..muncaDaca chiar vrei sa zici ca ai facut ceva,schimba condensatorii aia cu ceva nepolarizat si cu minim 100v,si adauga niste vatelina subtire pe peretii interiori,ca suna cam cutios.Urmatorul pas implica adaugarea unui tw in locul plasticului ala demonatabil,dar asat cu alta ocazie,poate intre timp vezi realitatea si le lasi asa,(altui proprietar )Sunt forumurile pline de astfel de discutii dupa cum ai vazut,nu inteleg de ce nu ai putut trage o concluzie despre acest subiect,pt ca nu este prea mult de zis Link spre comentariu
dragon82 Postat Octombrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Uite asta e schita exacta dupa cum sunt conectate la SS-MF450H(sorry pt aspect e facuta tremuret in paint-chestiile alea negre sunt filtrele) Link spre comentariu
Postări Recomandate