spinach Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Unitatea mea a inceput sa scirtie , in mod tipic ; adica a devenit mofturoasa la discuri , acceseaza greu. Este "Super Multi Drive GMA-4082N" , adica asa scrie pe ea . In soft se numeste "HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N". Nu stiu care sint posibilitatile in astfel de cazuri , respectiv daca trebuie schimbata toata unitatea sau se poate schimba doar capul laser ? Dca trebuie schimbata unitatea , cum sa fac sa gasesc un similar ca dimensiune si functie . Link spre comentariu
indy666 Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 E posibil problema sa nu fie de la capul laser, poate e de la motoras, sau de la sistemul de misca capul laser. Eu zic sa nu te avanti sa cumperi un cap laser pana nu esti sigur ca de acolo este defectul. Mai uitate si la legatura intre placa de baza si dvd-rw (magistrala). O alta chestie ar fi sa ai windowsu varza (plin de virusi). Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Asa am sa fac . Dar totusi nu m-am lamurit daca pentru asa ceva , se practica schimbare de cap , adica mai precis daca constructiv se poate [ar trebui sa aibe o mufa in care intra pamblica] si daca exista capete pentru ele , tinind cont de dimensiunea redusa . Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 Daca ai noroc e doar murdara lentila si te scapa o curatare.Daca nu schimbi unitatea, si astea de laptop sint cam standard, difera doar mici detalii la "capac" (unele au o margine cu o taietura, unele sint cu forme ciudate care se integreaza cu laptop-ul), mergi cu ea in mina la vreo firma de computere si vezi de una la fel. Link spre comentariu
spinach Postat Octombrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Lentila [fata superioara] este curata . Prisma cred ca nu am acces sa o sterg .Unitate se pere ca este in tara , dar marca Samsung . Nu ma grabesc sa cumpar pentru ca pe linga faptul ca cei de la Samsung nu ii agreez , actuala unitate inca da semne bune . Nu prea reusesc sa o desfac si sa studiez daca se poate scimba capul , daca sint capete pentru ea , daca mecanismul de miscare cap este OK . Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 vezi dac? exist? vre-un firmware mai nou, uneori se rezolv? a?a... Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 adica un driver nou ? trebuie sa fie special pentru HP ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 E mai mult decat un driver firmware-ul. Este softul DIN unitate. Trebuie sa fie pe site-ul producatorului si este FIX pt modelul respectiv. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 HL-DT-ST = Hitachi-LG Data Storage. Am un teanc de 1 metru inaltime de d'astea defecte, ce'i drept sunt unitati de PC nu de laptop, si doar vreo 30% au fost ale mele. La toate se duce laserul. Poti sa ajustezi un pic potentiometrii de pe capul laser ca sa maresti puterea laserului (cu grija si cu aparatul de masura, altfel chiar ca nu o sa mai citeasca nimic), poti sa scazi valoarea la cel de CD pana la 400 ohmi, iar la cel de la DVD cel mult 900. Mai jos si se arde laserul aproape instant. Ca sa iti dai seama care cu care e, cel de DVD este intotdeauna cel cu rezistenta mai mare.O sa mai mearga cateva luni dupa ce ii cresti puterea, dupa aia chiar va trebui inlocuit. Cu un update de firmware poti cel mult sa'l strici de tot, altceva nu vei realiza pe LG'uri. Si sa stii ca unitatile Samsung nu sunt chiar atat de proaste. Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 1.In definitiv ce se uzeaza ? scade intensitatea emitatorului laser ? scade sensibilitatea receptorului ? se volatilizeza oglinda de pe prisma ? 2. Cum sint facute capetele duble ? 2 emitatoare si un receptor ? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Da, uzura vine de la scaderea intensitatii diodei laser. Iar capetele duble daca tin eu bine minte au dublu tot in afara de lentila si prisme, deci au si 2 receptori. Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2009 Am inteles ; deci cel mai bine si sanator ar fi schimbare unitate . Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Dupa ce am cautat , am constata ca nu sint momentan in tara unitati pe paralel . Asa ca m-am hotarit sa umblu la semireglabili de la emitatoare laser ; am reusit sa o desfac si sa ajung la ei , dar am canstata dupa ce ca sint extraordinar de mici , ca nu stiu de fapt ce sa fac ; astfel : -nu am putut sa imi dau seama care este pentru cd si care este pentru DVD -imi este neclar ce sa masor la ei pentru a determina rezistenta care trebuie sa o modific .poate imidati idei ; momentan nu am miscat nimic . Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 19, 2009 Partajează Postat Noiembrie 19, 2009 Stiu ca sunt mici, tocmai asta e partea distractiva. Folosesti o surubelnita de ceasornicarie. Parca am mai zis odata cum se determina care cu care e, dar mai zic odata. Semireglabilii au 3 picioare, pe o parte 2 pe o parte unul singur. Masori intre cel singur (sau direct de pe cursor ca nu se supara) si unul din ceilalti doi. Una din masuratori ar trebui sa dea 0, cealalta va da o valoare in jur de 1-2kOhm. Semireglabilul configurat pentru o rezistenta mai mare este cel de la DVD.Scazi cate 100 ohm din fiecare si vezi cum merge. Daca tot face figuri mai scazi. Atentie sa nu ajungi sub 400 ohm CD, 900 ohm DVD. Link spre comentariu
spinach Postat Noiembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2009 Sa inteleg ca semireglabili sint pe post de rezistente variabile . Ok . Am masurat si se pare ca nu prea iese acesta varianta . Am studiat un alt cap [mai mare , mai vechi] si semireglabilul era cu trei conexiuni ; este posibil sa fie cu trei conecsiuni sau am masurat eu prost ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum