soptea Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Folositi ,de care , e util ?E printre putinele aparate pe care le mai am pe wishlist Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 personal, nu folosesc a?a ceva, pur ?i simplu pentru c? nu se mai folosesc în mod curent rezisten?e de valori foarte mari, mai ales c? orice aparat de m?sur? recent poate m?sura destul de precis pân? la 10-20 mega, ?i dac? e vorba de m?surat prize de p?mânt... chiar ?i când lucram la radio o f?ceam din an în pa?te, ba chiar mai rar!!!...dac? în schimb "faci colec?ie" de aparate de m?sur?, asta e altceva. Link spre comentariu
soptea Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Meggerul face parte din categoria aparatelor de care te folosesti rar ,dar cand iti trebuie iti trebuie.O caracteristica care mi se pare importanta este faptul ca tensiunea care este furnizata la bornele lui este de ordinul a sute de volti ,fata de maxim 4 volti la un multimetru digital .Am un grup de test de vreo 20 de condensatori defecti ,cu rezistenta mai mica sau mai mare si doar 1 sau 2 nu pot fi depistati cu ohmetru ,ceea ce ma face sa reafirm ca rar ,dar iti trebuie . O varianta mai simpla de megger ar fi un voltmetru inseriat cu o sursa de 300-500 volti si de componenta suspecta .Indicatia voltmetrului este proportionala cu valoarea rezistentei componentei testate .Se pot verifica curentii inversi la diode ,se pot deschide diodele split din trafo linii,etc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum