Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme identificare lampi


centeulacent

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • kripton

    4

  • +_Florin_+

    3

  • centeulacent

    2

  • Kosmin

    1

Top autori în acest subiect

Am aflat pana la urma sunt PFL200. Multumesc frumos !Daca nu este cu suparare la ce se pot folosi aceste tuburi ? Din cate stiu eu au fost procesoare (daca gresesc corectati-ma) video in tv-uri.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu erau amplificatoare video, cel putin pentoda de putere din PFL 200 era sigur final video la tv-urile "total tuburi", iar la hibride se folosea tranzistorul BF459.Sincroprocesorul sau separatorul de impulsuri - cum se chema la etajele cu tuburi - este altceva. Este etajul de unde se extrag impulsurile de sincronizare linii si cadre din semnalul video-complex. Impulsurile acestea merg la oscilatoarele de linii si respectiv de cadre, pt a le comanda frecventa corecta de lucru (sincronizarea).La cadre fiecare impuls comanda direct oscilatorul, iar la linii comanda nu se face direct, ci prin intermediul unui comparator de faza...Lampa asta e destul de rara, se gasea foarte greu inca de pe vremea lui "impuscatu' " cand inca mai erau multe tv-uri cu tuburi.Din cate stiu una din pentode are panta variabila, asa ca nu prea ai ce face cu ea in audio. In radiofrecventa poti face multe, cred ca un radioamator are ce face cu ea. :da

Link spre comentariu

Da, este asa cum zice < florin > tubul lucreaza in sistemele tv ca final video , pentoda de putere.Cealalta pentoda ( F ) din componenta acestui tub este montata in reglajul automat al amplificarii ca tub de comanda al tensiunii de RAA .in asa zisul ''circuit poarta ".

Link spre comentariu

Apropo de finale video, singurul tv care il am cu alt tub final este "Grigorescu" care are in aceasta functie 12BY7A sau echivalentul EL180, de asemenea lampi rare in ziua de azi.Am avut in copilarie un tv Opera care avea in loc de PFL200 un surogat al acestuia cu tranzistoare, adica o placuta imprimata montata pe un soclu care se infigea direct in locul lampii originale.

Link spre comentariu

salut,A mai fost un tub foarte uzitat in aceasta aplicatie ( final video +RAA ) chiar in televizoarele romanesti "dacia" , ''miraj'' , ''venus''( unele variante ) . Este PCL 84 , un tub foarte reusit oentru aceasta aplicatie, foarte fiabil comparativ cu PFL 200 . Am efectuat inlocuirea de nenumarate ori , prin inlocuirea soclului decadic cu unul noval si adaptarea electrica adecvata , circuitul de alimentare a grilei ecran dela pentoda ( F ) a tubului PFL 200 , nu se conecta .

Link spre comentariu

Imi aduc aminte de PFLei 200,si de acea modificare,se gaseau destul de greu si in disperare de cauza,trebuia sa faci din rahat bici...urate vremuri,toate televizoarele se reparau in preajma sarbatorilor,ca pana... si dupa... nu era chiar asa de grav,mai statea omul si fara :rade:

Link spre comentariu

Salut,Echivalentul rusesc al tubuluu Pcl 84 ,( dar cu 6V la filament ) este 6F4P .Si cu acestea se inlocuia tubul PFL200 , in acelasi mod dar se complica putin modul de alimentare pentru filamente , fiind necesara si marirea rezistentei serie pentru filamentele celorlalte tuburi,cel de 6 V se alimenta separat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări