Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor magnetic Callaway V-Gate

deliquenme

Postări Recomandate

Salutare, de curand am devenit obsedat cu acest motor, din pacate nu am nici de unde nici resursele necesare pentru a face o replica la o scara mai mare a acestui motor.

Daca vizionati cel de-al doilea clip cu sunet o sa auziti cum baiatul din imagine loveste statorul de rotor, din asta am inteles ca motorul nu va fi afectat de o cama pusa chiar in dreptul portii, reducand frictiunea prin punerea statorului pe rulmenti, asta ar face acest motor sa se invarta permanent, iar cu niste magneti permanenti cu o forta de 100-200Kg cred ca va scoate cateva zeci de KW daca nu mai mult, i-am trimis un mesaj baiatului care experimenteaza si l-am rugat sa puna o sarcina pe axul motorului si mi-a raspuns cu incredere ca acel motor va duce un alternator in sarcina fara probeleme daca nu chiar doua, ma gandesc ca astfel un motor cu magneti mai puternici ar putea inlocui motorul pe benzina dintr-un generator de 10Kw, mai mult decat necesarul pentru o casa incalzita electric, iar 10 astfel de motoare pe un singur ax ar trebui teoretic sa aiba putera sa furnizeze energie unui intreg bloc/complex, astept parerile voastre.

Daca mai este cineva interesat sa se alature acestui proiect sa trimita mesaj privat, am facut o schita informativa care arata cum va actiona cama statorul pentru a-l departa suficient cat sa treaca peste "poarta".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• deliquenme

18

• Depanatoru

10

• mișa

9

• EmyRulz

4

Top autori în acest subiect

Iesi din obsesie, nu te supara, nu merge nicicum, nici acesta, nici altul...Nu vezi ca folosesti energia muschilor mainii? Ce te mai complici cu :smt069 magnetul din mana - mai direct este sa dai vant la rotor direct cu mana, sau cu piciorul, ca la roata olarului!Filmuletul al doilea te-a incantat mai mult pentru ca rotorul parea ca nu se mai opreste, ca a trebuit oprit cu mana, ca prea se invartea... Dar asta pentru ca l-a facut masiv si are inertie mare, tinde sa-si conserve momentul cinetic, la fel ca giroscopul din torpile, sau ca titirezul nepotului. Chiar facusera in anii'70, in California parca, autobuze cu volant: la capat de cursa conectau volantul la un motor electric stationar, obtineau o turatie mare, decuplau de la motorul electric si apoi cuplau rotile - si mergea o cursa. Mai dificil era luarea curbelor, de fapt era imposibil, din cauza efectului giroscopic de pastrare a axei de rotatie.Nu mai pomeni de kilowati din nimic sau din mai putin, ca e rusine, parem fara cultura generala.

Link spre comentariu

Iesi din obsesie, nu te supara, nu merge nicicum, nici acesta, nici altul...Nu vezi ca folosesti energia muschilor mainii? Ce te mai complici cu :smt069 magnetul din mana - mai direct este sa dai vant la rotor direct cu mana, sau cu piciorul, ca la roata olarului!Filmuletul al doilea te-a incantat mai mult pentru ca rotorul parea ca nu se mai opreste, ca a trebuit oprit cu mana, ca prea se invartea... Dar asta pentru ca l-a facut masiv si are inertie mare, tinde sa-si conserve momentul cinetic, la fel ca giroscopul din torpile, sau ca titirezul nepotului. Chiar facusera in anii'70, in California parca, autobuze cu volant: la capat de cursa conectau volantul la un motor electric stationar, obtineau o turatie mare, decuplau de la motorul electric si apoi cuplau rotile - si mergea o cursa. Mai dificil era luarea curbelor, de fapt era imposibil, din cauza efectului giroscopic de pastrare a axei de rotatie.Nu mai pomeni de kilowati din nimic sau din mai putin, ca e rusine, parem fara cultura generala.

Nu te supara, dar daca acea "roata" se invarte din forta muschilor :nas: eu sunt Papa de la Roma, iar daca nu ai inteles conceptul, probabil este spre binele tau, gandeste macar un pic, imagineaza-ti un actuator (care cu un acumulator de 7,4V/2800mA lucreaza in pulsuri circa 16 ore, testat) care sa inlocuiasca forta muschilor, si inertia creata de ceva asa masiv sa invarta un alternator care sa produca curent electric de ajuns cat sa tina 10 becuri economice, un PC si un televizor...in acelasi timp sa incarce alti 4 acumulatori de 7,4V/2800mA, am dat acest exemplu pentru ca am vazut ca nu iti poti imagina cama desenata in schema de mai jos. Ce mai conteaza de ce se invarte asa tare, inertie, forte magnetice, magie, atat timp cat se invarte, forta muschilor este folosita pentru a departa Statorul care daca este prea aproape in dreptul portii, va opri motorul, poti observa acest lucru in primul videoclip, acum inteleg de ce nu are toata lumea acces la astfel de tehnlogie, nu pricep...Puteai sa faci un comentariu negativ, dar sa insinuezi ca acea roata ciudata este invartita de forta muschilor :rade: , oricum...m-ai distrat. Merci.
Link spre comentariu

Din moment ce nu e alimentat cu curent e clar ca se invarte din cauza miscarii cu mana a magnetului . Iara viseaza unii la perpetuum mobile ? :rade:

De ce spalati cu fizica pe jos, ia matale o roata fara magneti, si misca mana is sus si in jos si vezi daca accelereaza, ai sa fii surprins cand o sa observi ca acea roata nu se va misca deloc, dar sa se mai si invarta, iar daca nu intelegi principiul am sa il explic, este o deviatie a sinei magnetice a lui Haward Johnson, singura problema a acestui concept este ca in locul in care incepe si se termina V-ul exista un camp magentic care opreste rotorul sau statorul, pentru a combate acest lucru este nevoie de: a-Departarea statorului b-Ecranarea campului magnetic (cautati pe youtube magnetic shielding) c-Folosirea unei forte externe care sa impinga rotorul pana in momentul trecerii portii de stator In cazul in care nici acum nu ai inteles conceptul (totusi tind sa cred ca nu mi-am pierdut timpul degeaba) incearca experimentul cu roata fara magenti. Partea cu ecranarea magnetica nu o voi testa deoarece un ecran magnetic va fi mult prea gros, cama cred ca este cea mai buna solutie, nefiind nevoie de intretinere si neavand componente electrice/electronice care sa necesite schimbarea bateriilor, nu are ce sa se arda/strice (cu exceptia rulmentului si a magnetilor dupa ~1300 de ani). In cazul in care nu stiti, exista generatoare care au un exces de putere mult mai mare decat puterea necesare pentru punerea lor in functiune, unul din ele este Mini Romag (acelasi concept folosit de Magniwork), cat despre perpetuum mobile, avem unul in tara, cautati "Pila lui Carpan" sau "Vasile Carpan". Nu intram in detalii in ceea ce priveste conceptele mai complicate, pentru ca dupa cum observ voi sunteti incapabili sa intelegeti ceva extrem de simplu.
Link spre comentariu

Salutare, de curand am devenit obsedat cu acest motor, din pacate nu am nici de unde nici resursele necesare pentru a face o replica la o scara mai mare a acestui motor.

Daca vizionati cel de-al doilea clip cu sunet o sa auziti cum baiatul din imagine loveste statorul de rotor, din asta am inteles ca motorul nu va fi afectat de o cama pusa chiar in dreptul portii, reducand frictiunea prin punerea statorului pe rulmenti, asta ar face acest motor sa se invarta permanent, iar cu niste magneti permanenti cu o forta de 100-200Kg cred ca va scoate cateva zeci de KW daca nu mai mult, i-am trimis un mesaj baiatului care experimenteaza si l-am rugat sa puna o sarcina pe axul motorului si mi-a raspuns cu incredere ca acel motor va duce un alternator in sarcina fara probeleme daca nu chiar doua, ma gandesc ca astfel un motor cu magneti mai puternici ar putea inlocui motorul pe benzina dintr-un generator de 10Kw, mai mult decat necesarul pentru o casa incalzita electric, iar 10 astfel de motoare pe un singur ax ar trebui teoretic sa aiba putera sa furnizeze energie unui intreg bloc/complex, astept parerile voastre.Daca mai este cineva interesat sa se alature acestui proiect sa trimita mesaj privat, am facut o schita informativa care arata cum va actiona cama statorul pentru a-l departa suficient cat sa treaca peste "poarta".
Nu inteleg de ce "inventatorul" a avut nevoie de ideea dv. de a cupla o sarcina la minunea aia.
Link spre comentariu

Daca ar fi sa ne luam dupa ce scrie pe net sau in nustiu ce ziare si reviste obscure, avem sute de inventatori de perpetuum mobile in tara :rade:

Probabil, dar luandu-ne dupa sceptici nu am ajuns nicaieri pana acum, in plus generatorul perendev este demonstrat ca functioneaza si este scos la vanzare, generatorul lui Paul Baumann este in functiune de cativa ani in Elvetia, si multe alte inventii care nu sunt doar proiecte pe hartie, motorul pe aer il gasiti in franta, este pus in aplicatie si doua companii de taxi il folosesc, si sa cine stie cate alte proiecte si inventii care ne-au fost ascunse.Mini Romag-ul este cea mai buna dovada ca Free Energy nu este un mit, si nimeni nu incalca legile fizicii, legea termodinamicii spune ca energia nu poate fi creata sau distrusa ci doar transformata, exact asta fac si generatorul perendev si magniwork si mini romag si Callaway V-gate, transforma energia magnetica in energie mecanica care apoi este transformata in energie electrica.Si daca nu ar fi functionale de ce oare youtube a scos toate proiectele cu schemele pentru Mini Romag si videoclipurile care il arata in functiune, de asemena au scos un videoclip in care cineva a facut un motor V-Gate functional (nu stiu cum si ce a folosit pentru a anula "poarta" pentru ca nu am apucat sa vad videoclipul dar titlul era "Working V-Gate") deja deviem de la subiect, iar perpetuum mobile din Romania daca nu era functional de ce era tinut secret? Pentur ca nu ai voie sa il vezi, sa il analizezi...De ce?
Link spre comentariu

Normal ca e tinut secret. Daca ar fi dat publicitatii toti si-ar da seama ca e o sarlatanie, inclusiv tu.

Si asta e posibil, insa Callway V-Gate am reusit intr-un final sa reproduc, si cu succes, insa cu magneti mici, am sa fac un video si o sa il postez, problema la magnetii mici este ca, cu toate ca trec de cama, motorul incetineste cand loveste cama, dar totusi se invarte singur si continuu, de aceea vreau sa reproduc motorul la scara mare, cu magneti puternici, magnetii cu care am testat nu sunt capabili sa tina nici 200 de grame, iar statorul l-am pus fix nu pe rulmeti si frictiunea este foarte mare. Dar cel putin dovedeste ca nu sunt nebun nici eu, nici cel care l-a inventat si nici cei care il reproduc. Cu toate ca nu aveam nici o indoiala ca acest motor este capabil sa se autosustina, sunt fericit ca am si cum sa demonstrz acest lucru, cu toate ca reproducerea mea nu prea este utila in nici o aplicatie neavand puterea sa invarta mai nimic decat pe el insasi, tin sa mentionez ca nu am folosit nici rulmeti pentru ca nu am avut, este pur si simplu asezat in niste gauri, alta dovada puterea unei replici la scara mare poate genera energie fara probleme, probabil daca aveam rulmeti pana si replica mea reusea sa invarta un dinam micut in sarcina.
Link spre comentariu

Pai...nu ai demonstrat nimic. Ca sa te convingi, cumpara-ti de aici http://www.supermagnete.de/rum/index.ph ... 3godCnJ2Mg niste magneti adevarati. Vei gasi magneti cu care ridici mai mult de 100Kg. Daca nici cu aia nu se automentine miscarea poate gasesti magneti cu care ridici 1000Kg.

:ras: (Vezi sa nu te accidentezi. Magnetii puternici sunt periculosi, iti pot rupe degetele. Asta nu e o gluma, eu am asa ceva)

Link spre comentariu

Pai...nu ai demonstrat nimic. Ca sa te convingi, cumpara-ti de aici http://www.supermagnete.de/rum/index.ph ... 3godCnJ2Mg niste magneti adevarati. Vei gasi magneti cu care ridici mai mult de 100Kg. Daca nici cu aia nu se automentine miscarea poate gasesti magneti cu care ridici 1000Kg. :ras: (Vezi sa nu te accidentezi. Magnetii puternici sunt periculosi, iti pot rupe degetele. Asta nu e o gluma, eu am asa ceva)

Posibil sa nu stii sa citesti, am scris mai sus ca replica in miniatura facuta de mine se "automentine" cu toate ca nu are statorul pus pe rulmenti si nici axul ceea ce inseamna ca si axul cat si statorul actioneaza ca o frana, cu toate astea se invarte, la viteza mica, este adevarat, dar se invarte, cunosc siteul, dar cum am spus in primul post nu am resursele necesare sa cumpar magnetii necesari proiectului de unul singur, iar daca tot ai magneti la dispizitie de ce nu incerci modelul sa te autoconvingi ca functioneaza, daca faceai asta inainte sa postezi cred ca scriai cu totul altceva, oricum nu vreau sa conving pe nimeni, vreau doar ajutorul celor care stiu deja despre ce este vorba, care stiu ce implica, si care inteleg conceptul.
Link spre comentariu

http://ro.wikipedia.org/wiki/Perpetuum_mobileTrebuie reamintit pentru cine nu cunoaste principiile de baza ale fizicii :rade:

Tocmai de aceea nu am insinuat ca V-Gate este un perpetuum mobile, deoarece acest dispozitiv/motor transforma energia, astfel nu incalca legile termodinamicii si nici nu violeaza ireversibilitatea fenomenelor :rade:, iar acest dispozitiv nu poate rula la infinit deoarece magnetii se vor diminua in timp, iar dupa o perioada isi vor pierde proprietatile. Cu alte cuvinte nu este un perpetuum mobile neavand caracteristicile necesare de a î?i men?ine o mi?care ciclic? "permanent?". Iar incerc sa va explic niste principii despre care comentati dar nu le intelegeti.
Link spre comentariu

Nu te supara, dar daca acea "roata" se invarte din forta muschilor eu sunt Papa de la Roma...

Pai atunci hotaraste-te , daca transforma energia = energia muschilor mainii transformata in miscare de rotatie a acelui "subansamblu" prin intermediul magnetilor , atunci ce e cu prostia pe care ai scris-o mai sus ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări