Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor incinte bass reflex

Vizitator dbogdann

Postări Recomandate

Vizitator dbogdann

buna ziua,am si eu rugamintea sa ma ajutati cu niste scheme de incinte pentru urmatoarele difuri:1. Doua difuzoare subwoofer Pioneer TS-W 201 23cm 250w(diametru total =23cm, diametru gauri=21cm)Putere 100w rms/250w max la 4 ohmiPioneer TS-W201Diametru in membrana:185mm Diametru total:227mm Inaltime:106mm putere normala:100w RMS Ohm:4 Fs (Hz):54 Vas (l):18 Qts:0,6 2. Doua tweetere Ring radiator Monacor HT-95PA Diametru (inch): 97Putere maxima (W): 60Putere garantata (W): 60Raspuns in frecveta (Hz): fx-20000Sensibilitate (dB): 101Impedanta (Ohm): 4Descriere suplimentara: Impedance (Z) 4? Resonant frequency (fs) 2.2kHz Max. frequency range fx-20kHz Rec. crossov. frequ. (fmax.) (12dB/oct.) 5kHz Music power 60WMAX Power rating (P) 30WRMS SPL (1W/1m) 101dB Radiation angle (vert./hor.) 45°/45° Voice coil diameter 25.4mm Magnet diameter 70mm Mounting cutout ? 72mm Mounting depth 45mm Dimensions ? 97mm Weight 0.55kg 3. Doua filtre SAL 2cai auto 200w 4ohm HV 621, sarcin? maxim? 200 W, frecven?? de încruci?are: 2.500 Hz,gradient de t?iere: 6 dB/octav?, fi?e de conectare aurite.Mentionez ca sunt novice in domeniu dar intentionez sa construiesc singur incintele (auditii home, camera max 20mp)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• baga

1

• BF37

1

• chorchy

1

Top autori în acest subiect

Fiind un difuzor de subbass ( TS-W 201 ) , vei avea neaparata nevoie de un mid-bass sau o medie mai mare, care sa reproduca bine si curat vocea. Am o pereche de boxe construite cu difuzoare din aceeasi serie cu al tau si pot spune ca au un bass impresionant in doar 23L ( Br ), cu acordaj la 38 Hz ( diam. 45 , lung de 100mm ). Eu zic sa faci o incinta de proba si sa experimentezi , caci prametrii TS ai acestui difuzor nu cred ca-i vei gasii ....Spor la treaba !

Link spre comentariu
Vizitator dbogdann

multumesc pentru sfaturi, insa eu sunt ingrozit la gandul ca trebuie sa fie pe trei cai! ar trebui deci sa caut difuri de medii. filtrele SAL sunt in regula? pentru ca probabil o sa cumpar si filtrele pe 3 cai; nu m-as incumeta sa le fac eu, chiar daca sunt multe scheme pe net.

Link spre comentariu

o incinta de vreo 25 de litri cu acordaj undeva la 40 de Hz e buna,am facut o mica simulare in bass box.avand in vedere ca e mic ca diametru sa nu te astepti sa coboare liniar pana la 30Hz,asa ca o incinta excesiv de mare nu-si are rostul.tweeterul ala e foarte sensibil(101dB:|:|)nu stiu daca are rost sa il folosesti,poate doar cu atenuare.esti sigur ca vrei sa folosesti difuzoarele alea de bas?mie mi se par cam inutile,nu au nici medie,dar nici foarte jos nu coboara.

Link spre comentariu

Mare atentie ce filtre cumperi.Am observat ca unele din comert au valori aiurea la piese,au condensatoare polarizate,bobine pe bas cu rezistenta inacceptabil de mare(sarma prea subtire si multa),sunt "bune" si pe 4 si pe 8 ohmi,mai ales astea pe 3 cai.Imi pare rau ca nu pot sa-ti recomand ceva filtre bune.Nu sunt asa de greu de facut,Iesi mai ieftin.E usor sa bobinezi pe ceva niste sarma si sa pui apoi bobinele si condensatorii pe un cablaj de "test",exista calculatoare online de valori pentru componente,informatii pe forum.Tie iti trebuie si atenuare pe tweeter,asa ceva nu prea gasesti la filtrele din comert.Daca nu vrei sa le faci tu,mai bine apelezi la userii de pe forum care se ocupa cu asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări