mojnost Postat Mai 2, 2006 Partajează Postat Mai 2, 2006 m-ar interesa si pe mine EM800 sau chiar si EM-84 ! are cineva de vanzare ?Vezi la vanzari, am postat eu niste ochi magici. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 O idee pt a obtine tensiunea aia de -0...-20V din semnalul audio...Ma gandeam ca s-ar putea folosi un etaj inversor cu ceva operational si apoi un amplificator in tensiune...ar merge? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 Am gasit pe net schema din attachment.Dupa parerea mea solutia este supereleganta, o poti atasa la orice amplificator si mai are un avantaj:Transformatorul daca este de calitate slaba se comporta ca un filtru trece-jos ceea ce este convenabil.Eu am folosit transformatoare recuperate din incarcatoarele telefoanelor mobile,cele mai bune sunt alea turcesti care la taraba costa 5 lei bucata,se desfac usor spre deosebire de alea originale.Nu uita sa cumperi doua identice si fi atent sa nu cumperi incarcatoare cu sursa in comutatie !! ... Trafo are raportul 1:5 adica trebuie sa scoata cam 4oV in secundar asa ca trebuie rebobinat secundarul folosind sirma de 0,15-0.2mm, mai subtire se rupe usor,mai groasa nu incape.Eu am demontat doua, rebobinat folosind sirma recuperata de la un releu, montat la loc in mai putin de o ora. Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 dar nu o sa-mi afecteze cu nimic montarea unui traf pe semnalul audio?practic se modifica impedanta de iesire a amplificatorului Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 Garantat nu o sa sesizezi nimic! Impedanta transformatorului este data de impedanta de sarcina supra raportul de transformare,in cazul nostru este de 10K/5=2Kohm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum