Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceva "culoare" cu tuburi

ALEKS

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

9

• adrian_pintea

3

• Kosmin

3

• norad

2

Top autori în acest subiect

O idee pt a obtine tensiunea aia de -0...-20V din semnalul audio...Ma gandeam ca s-ar putea folosi un etaj inversor cu ceva operational si apoi un amplificator in tensiune...ar merge?

Link spre comentariu

Am gasit pe net schema din attachment.Dupa parerea mea solutia este supereleganta, o poti atasa la orice amplificator si mai are un avantaj:Transformatorul daca este de calitate slaba se comporta ca un filtru trece-jos ceea ce este convenabil.Eu am folosit transformatoare recuperate din incarcatoarele telefoanelor mobile,cele mai bune sunt alea turcesti care la taraba costa 5 lei bucata,se desfac usor spre deosebire de alea originale.Nu uita sa cumperi doua identice si fi atent sa nu cumperi incarcatoare cu sursa in comutatie !! ... Trafo are raportul 1:5 adica trebuie sa scoata cam 4oV in secundar asa ca trebuie rebobinat secundarul folosind sirma de 0,15-0.2mm, mai subtire se rupe usor,mai groasa nu incape.Eu am demontat doua, rebobinat folosind sirma recuperata de la un releu, montat la loc in mai putin de o ora.

Link spre comentariu

Garantat nu o sa sesizezi nimic! Impedanta transformatorului este data de impedanta de sarcina supra raportul de transformare,in cazul nostru este de 10K/5=2Kohm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări