Kosmin Postat Ianuarie 1, 2006 Partajează Postat Ianuarie 1, 2006 Salutare si un an nou mai bun decat cel care a trecut :yawinkle:In legatura cu tuburile magic eye cine vrea sa vada cum lumineaza(sunt .gif-uri pt fiecare tub in parte) click aiciClick aici pt a vedea cum lumineaza tubul EM800 Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Ianuarie 15, 2006 Partajează Postat Ianuarie 15, 2006 m-ar interesa si pe mine EM800 sau chiar si EM-84 ! are cineva de vanzare ? Link spre comentariu
dalu Postat Ianuarie 16, 2006 Partajează Postat Ianuarie 16, 2006 PS: Ai tuburi Nixie? Eu ma chinuiesc sa gasesc 4 tuburi sa-mi fac un ceas.Te mai intereseaza tuburi NIXIE ? Link spre comentariu
RealAlex Postat Ianuarie 17, 2006 Partajează Postat Ianuarie 17, 2006 nici sa nu te gandesti Link spre comentariu
dalu Postat Ianuarie 18, 2006 Partajează Postat Ianuarie 18, 2006 :smt003 :smt003 .................noi muncim , nu gandim.............vorba unor clasici in viata :supz: :supz: :smt003 :weedman: :smt003 :tongue3: :bere: Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 6, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Alta schema pe care o propun, cu indicator EM-84: Stima, ALEKS Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 I-am facut eu cablaj in eagle :yawinkle: Dar nu stiu ce are vumetrul asta ca la mine si la volum mic si la volum mare lampa sta toata aprinsa :smt017 :smt017 Mentionez ca alimentat cu 210Vcc (atat scoate sursa) si 6Vcc stabilizat...pt filamenteDin datasheet am inteles ca poate primi pe g1 pana la -20V si eu daca ii dau maxim (cu tot cu amplificare prin 6J1P) -3V Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 eu am un EM80 e echivalent pin la pin cu EM84? Link spre comentariu
amper Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 I-am facut eu cablaj in eagle :yawinkle: Dar nu stiu ce are vumetrul asta ca la mine si la volum mic si la volum mare lampa sta toata aprinsa :smt017 :smt017 Mentionez ca alimentat cu 210Vcc (atat scoate sursa) si 6Vcc stabilizat...pt filamenteDin datasheet am inteles ca poate primi pe g1 pana la -20V si eu daca ii dau maxim (cu tot cu amplificare prin 6J1P) -3VDin cate stiu e -20 sau 22 V deci tensiune negativa. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Dupa cum imi amintesc, negativarea grilei se face cu o rezistenta montata in catod, si una mare (megaohmi) intre grila si masa. Astfel catodul este mai pozitiv decat masa (exact cu produsul dintre curentul anodic si rezistenta) iar grila va avea potentialul masei, adica 0, ca nu ai curent de grila. In paralel cu rez. din catod se monta un cond. de vreo 10 micro, astfel incat audiofrecv. sa nu treaca prin rezistenta, ca altfel iti cam plimba punctul de functionare al lampii pe unde vrea el. Nota: asta imi amintesc din fizica de a XI-a (de acum 20 de ani :supz: ). Nu sunt electronist de meserie. Daca gresesc, va rog sa ma corectati. Bafta!P.S. Asta era valabil pentru triode ca amplificator, dar mi se pare logic ca negativarea sa se faca la fel si la ochi magic. Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 Ma refeream la negativarea lui 6J1P.Dar presupun ca se procedeaza cum s-a specificat mai sus. Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 6, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2006 La 6J1P, se pune in catod un rezistor de 2k2 si in paralel cu el, un condensator de 10uF / 63V. Asta este pentru stabilizarea PSF-ului (punct static de functionare), cu alte cuvinte reduce brum-ul. Eu nu am desenat schema asa deoarece a functionat optim, experimental fara rezistor si condensator in catodul lui 6J1P, pentru EM84 nu-mi amintesc sa fi vazut stabilizare din aceasta. adrian_pintea, EM80 nu este echivalent pin la pin cu EM84. EM84 e echivalent pin la pin cu EM800 si atat. yo9hrb, informatiile furnizate sunt corecte din cate imi amintesc si eu. Stima, ALEKS Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 ma refeream la negativarea lui 6J1Pdar banuiesc (virgula) ca se procedeaza cum s-a specificat mai susExact. De fapt de am spus este din lectia "trioda ca amplificator". Daca ai datasheet-ul lui 6j1p, se pot calcula f. usor toate valorile de piese. Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 11, 2006 Partajează Postat Aprilie 11, 2006 Si in grila EMul-ui trebuie o rezistenta de negativare si la catod spre masa la fel trebe o rezistenta... Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 12, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2006 E un montaj experimental, functioneaza ce-i drept, teoretic trebuie stabilizarea PSF-ului in catodul lui EM84, eventual si un condensator de 22uF in paralel cu rezistorul si rezistor de 1M intre grila EM84 si masa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum