Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Power supply - defecta

Vizitator llmihai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Tranzistorul este original, s-ar putea sa fie mai bun decat cel care era inainte in sursa

N-are importanta cat de original este, un tranzistor de 400V la o sursa flyback garantat pocneste in foarte scurt timp, numai VIN este minim 300V ( poate ajunge la 340V ), inversa reflectata din secundar este dictata de raportul de transformare insa este imposibil sa fie mai mica de 100V, si la asta se mai adauga si saltul generat de inductanta de scapari din traf, care chiar daca este snuberizat, totusi in absolut nici un caz nu este limitat la sub 400V in total!

N-am sa inteleg reticenta asta a ta de a face ce ti se spune, afirmatiile tale arata deficiente serioase la teorie, noi incercam sa te ghidam catre ceea ce stim ca trebuie facut, tie insa nu-ti pasa si alegi selectiv ce faci... Nici macar nu incerca sa testezi cu tranzistor de 400V acolo, minim 600V, nu este negociabil!!!

PS: Eu m-am chinuit candva sa adaptez o sursa flyback pentru mosfet de 800V, am pus si transil sa fiu sigur, si tu vrei sa testezi cu 400V... Asta ca sa intelegi de ce o sa ai un foc de artificii de toata frumusetea daca testezi cu tranzistorul ala.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cam mare tranzistorul ala si s-ar putea sa genereze alte probleme pt ca un tranzistor mai mare necesita o comanda mai puternica si este mai lent.

Legat de radiator....fa proba in sarcina sa vezi cit de tare se infierbinta. Daca este fierbinte dar poti inca sa tii mina este ok cu ce are acum , daca te frigi la deget atunci trebuie radiator mai mare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări