sesebe Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Alt tranzistor nu am, asa ca il folosesc pe asta pana se arde. Tranzistorul este original, s-ar putea sa fie mai bun decat cel care era inainte in sursa OK, decizia ta, dar sa stii ca atunci cind se va arde va trebui sa schimbi iar mai toate componentele din primar. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Tranzistorul este original, s-ar putea sa fie mai bun decat cel care era inainte in sursa N-are importanta cat de original este, un tranzistor de 400V la o sursa flyback garantat pocneste in foarte scurt timp, numai VIN este minim 300V ( poate ajunge la 340V ), inversa reflectata din secundar este dictata de raportul de transformare insa este imposibil sa fie mai mica de 100V, si la asta se mai adauga si saltul generat de inductanta de scapari din traf, care chiar daca este snuberizat, totusi in absolut nici un caz nu este limitat la sub 400V in total! N-am sa inteleg reticenta asta a ta de a face ce ti se spune, afirmatiile tale arata deficiente serioase la teorie, noi incercam sa te ghidam catre ceea ce stim ca trebuie facut, tie insa nu-ti pasa si alegi selectiv ce faci... Nici macar nu incerca sa testezi cu tranzistor de 400V acolo, minim 600V, nu este negociabil!!! PS: Eu m-am chinuit candva sa adaptez o sursa flyback pentru mosfet de 800V, am pus si transil sa fiu sigur, si tu vrei sa testezi cu 400V... Asta ca sa intelegi de ce o sa ai un foc de artificii de toata frumusetea daca testezi cu tranzistorul ala. Link spre comentariu
iosate Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 a pocnit tranzistorul si pe langa si alte componente. Voi schimba iar toate piesele, dar o sa iau un 2n60 ca sa fie in regula. L-am pus pe ala doar ca nu aveam altceva. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 minim 600V, nu este negociabil!!! Ce mama masii este incert din fraza aia? Dar la asta?: un tranzistor de 400V la o sursa flyback garantat pocneste Sau ai impresia ca am facut 11k de postari activand la bodega sau cum? Pe viitor sa asculti de ce ti se spune! Link spre comentariu
iosate Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Chiar am avut artificii! Postez cand o sa gasesc piesele pe masura. Mersi de sfaturi!Altul nu am avut! Nu va suparati! Link spre comentariu
lutza2 Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Eu am pus buz90 exact intr-o sursa din aia si merge fara probleme. A fost mai usor de gasit si la 600V. Link spre comentariu
iosate Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Mersi, cand o sa ajung pe Lizeanu caut sa vad ce gasesc mai usor. Dar bc557 si 547 sunt ok in locul la S9014 si 15, sau caut aceiasi? Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Vezi ca poti gasi tranzistori care se potrivesc acolo in surse ATX la sursa secundara de standby (daca nu-i chiar aia crapata). Ar merge cam orice au pus aia acolo daca este transistor MOS (mai sint si cu bipolari dar si cu integrate care arata ca tranzistorii). Link spre comentariu
iosate Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 (editat) Acum ca e ceva zapada, am reusit sa repar sursa, am schimbat tot inclusiv tranzistorul cu 12N60, sper ca rezista. Ce parere aveti de radiator? Oare trebuie unul mai mare cum era desenat pe cablaj? Editat Ianuarie 11, 2017 de iosate Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Cam mare tranzistorul ala si s-ar putea sa genereze alte probleme pt ca un tranzistor mai mare necesita o comanda mai puternica si este mai lent. Legat de radiator....fa proba in sarcina sa vezi cit de tare se infierbinta. Daca este fierbinte dar poti inca sa tii mina este ok cu ce are acum , daca te frigi la deget atunci trebuie radiator mai mare. Link spre comentariu
iosate Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 salut. Revin cu o problema. In sarcina linia de 11.80V scade la 9.70V iar cea de 5.20V la 4.60V. Ce poate fi? Este tranzistorul de vina? Sesebe cred ca ai avut dreptate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum