Vizitator MihaiR Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Sal..am gasit o schema pt un asa numit blitz cu LED-uri(inca nu merge) cu 40 de leduri.Fiecare set de cate 20 de leduri se conecteaza la cate un tranzistor 2N 3053 respectiv 2N 2905.Problema care o am este ca nu clipeste decat un set de leduri.Am cautat datasheet-urile pt ambii tranzistori.Unul e PNP celalalt NPN,dar am un dubiu conexiunea pinilor ar tb sa fie inversa.Nu cred ca sunt identici in Emitor si Colector.Desi am pus ambele variante schimband Emitor-ul si Colector-ul tot nu se aprinde decat un set de leduri..care sa fie problema?am atasat jos schema Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 se aprinde decat un set de leduri.Care dintre ele? Link spre comentariu
vio2007 Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Atentie la modul de conectare al ledului din baza tranzistorului 2N2905 ! Link spre comentariu
pavy Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 O schema care sa faca doar ca in pozitia 2 are cineva? http://www.youtube.com/watch?v=GIJDFF2N2YE Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Incercati schema asta. cele 2 led-uri se aprind alternativ una dupa alta. viteza e dat de potentiometru de 100K. Link spre comentariu
pavy Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Asta nu e un licurici??? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum