Vizitator dubs Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 salut,am achizitionat cat de curand 2 kituri cu 7294 pentru woofer http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=148 si am observat inca de la prima proba un zgomot de fond prea mare,pe un dif de 3W se auzea de la 1 metru,pe subwooferul de 30 cm este chiar suparator la volum mic.Probele au fost facute pe mai multe surse,deci problema sursei e scoasa din calcul.A mai avut cineva problema asta? Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Nu am probat kiturile de adelaida cu 2x7294, dar am avut un kit tot cu 2x7294 si nu am avut probleme cu el. in opinia mea, s-ar putea sa ai tuceva in sursa de alimentare sau sa nu folosesti cablu ecranat pe intrare.Verifica cu rabdare fiecare dioda a puntii, pune in paralel cu fiecare dioda cate un cond nepolarizat de 10...100nF/63..100V (bine'nteles toti 4 la fel, nu unu de 15n si altul de 100n) si de asemenea cate un cond de 33...100n pe fiecare secundar alternativ - intre extreme si punctul de nul. Pe fiecare din conzii de filtraj ( apropo minim 6800/40V) pune cate un cond (merge si ceramic) de 100n.Pentru probe, pune intrarea in scurt si zi-ne daca mai ai zgomot. (ar fi util chiar sa precizezi ce fel de zgomot: fasait pe inalte, sau brum).Ii Link spre comentariu
Vizitator dubs Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 am 4 kituri,2 simple si 2 pt woofer,toate sunt puse pe aceeasi sursa,dar brumul il au doar cele pt woofer,toate probele au fost facute cu intrarea in scurt.deja am acei condensatori pe puntea redresoare,iar filtrajele sunt de 2*20000. Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 am 4 kituri,2 simple si 2 pt woofer,toate sunt puse pe aceeasi sursa,dar brumul il au doar cele pt woofer,toate probele au fost facute cu intrarea in scurt.deja am acei condensatori pe puntea redresoare,iar filtrajele sunt de 2*20000.Ai cumva pe intrarea lor vre-un filtru? (asa ar trebui, daca zici ca sunt kituri de woofer). Daca da, acolo ar fi problema...las pe altii-mai priceputi in adelaida- sa te sfatuiasca. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 ai problema la traseul de masa, m-am lovit si eu de asa ceva Link spre comentariu
Vizitator dubs Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 au niste filtre pe intrare,2 integrate,niste tranzistori..cred ca de acolo e problema.cu masa am rezolvat-o,intrarea o pun in scurt direct pe cablaj.Ideea e ca si la prima proba,aia pe care o facem toti (cu un radiator provizoriu,alimentare mai mica...sa se vada totul simplu si frumos)..si la aia tot asa mi-a facut,dar nu am luat-o in serios pentru ca foloseam un dif mic,nu-mi dadeam seama ca pe subwoofere e deranjant.Am mai avut ceva de la adelaida,cumparat din magazin,si avea un condensator de pe cablaj (4700/63) pus invers pe partea de alimentare,dupa ce am corectat asta,s-a rezolvat si problema.La asta cu 7294 toti conzii sunt pusi bine,ceea ce ma face sa cred ca problema mea e de la filtrul ala Link spre comentariu
ovidiu grigore Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 izoleaza (separa) filtru de pe intrare si vezi daca doar cu circuitele finale apare brumul , incearca modificarea reglajelor de pe placa din filtru (semireglabilii aceia dubli) bafta! Link spre comentariu
Vizitator stere20 Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Salut, aceeasi problema o am si eu cu acest kit woofer de la adelaida. Ai reusit sa descoperi problema? La mine se manifesta ca o vibratie in difuzor ce pare ca are 50Hz, iar atunci cand opresc alimentarea transformatorului de la 220V, amplificatorul mai lucreaza cateva secunde pana la descarcarea condensatorilor timp in care brumul dispare complet. Am trimis un mail la [email protected] iar raspunsul a fost: UN AMPLIFICATOR DE WOOFER este f sensibil la filtraj alimentare pt ca frecv joase 100hz sint multplu frec retelei 50 hz utilizati pt alim fire rasucite si eventual filtre pe ferita plus unb filtraj f bun la sursa !! cond de calitate Sursa are filtraj destul de bun 4 condensatori de 4700(cate doi in paralel), am montat si in paralel cu fiecare dioda a puntii cate un cond de 1.5 nF dar fara rezultat. O sa incerc astazi sa cumpar un cablu ecranat si torsadat care sper sa rezolve brum-ul. Link spre comentariu
Vizitator dubs Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 eu folosesc la ele 4 filtraje de 10000/63(2X20000),si am si conzii aia pe punte...si tot nu scap de brumul ala. Link spre comentariu
Cobra Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 eu am acelasi kit de la adelaida si nu am nici o problema cu el Link spre comentariu
Vizitator stere20 Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Cobra, folosesti cumva un traf toroidal? Din cate am inteles eu problema pare sa fie de la cablurile de la alimentare, ale mele intr-adevar sunt destul de lungi(cam jumatate de metru) si nici nu sunt ecranate. Am gasit o poza pe net cu interiorulu unui subwoofer iar acolo cablurile de alimentare erau f scurte, groase si impletite. Link spre comentariu
Cobra Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 era traf normal cu tole E+I. Link spre comentariu
Vizitator stere20 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Am achizitionat si utilizat fire rasucite si ecranate destul de groase, am montat si filtru de ferita dar problema persista.Deoarece am considerat initial ca problema provine de la alimentare am incercat aceeasi alimentare pe un modul de amplificator cumparat tot de la adelaida AD-022 care foloseste acelasi tip de integrat TDA 7294 si nu are absolut nici cel mai mic zgomot.Deasemenea, am mai realizat un test, am alimentat wooferul cu un alt transformator de data aceasta unul de fabrica cu un alt modul de redresare-filtrare(condensatori de filtrare de 10000uF) si aceeasi problema.Zgomotul produs de woofer produce o vibratie in difuzor destul de mare(1-2 mm) si nu cred ca e un zgomot datorat cablurilor de alimentare.In urma acestor teste trag concluzia ca problema este din amplificator motiv pentru care am trimis din nou un mail la tehnic@adelaida pentru a cere detalii de garantie. Link spre comentariu
Vizitator dubs Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 eu am scos din calcul problema alimentarii demult.trebuie analizata atent partea de preamplificare/corectie. poate ca cineva o sa faca si asta ) Link spre comentariu
Vizitator stere20 Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Am gasit schema care pare a fi de la acest modul http://www.stardi.com/diy-200-watt-powe ... lter-bass/ Daca se poate uita cineva si sa ne spuna cam ce ar putea genera un astfel de zgomot... Link spre comentariu
Postări Recomandate