Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptorul cu detector de galena...

feri.visky

Postări Recomandate

Ai citit postările din link-ul dat de mine ? se specifică la un moment dat raportul celor două substanțe și procedeul de obținere.Sulful se răzuie de pe acele benzi de hârtie.

Link spre comentariu

Cred ca un asemenea detector ar putea fi construit de supravituitorii eventuali al unui de-al treilea razboi mondial, apoi tuburi, semiconductori, microprocesoare si tot asa , ciclic... glumesc, detectorul ar putea fi construit din amestecul plumb/ sulf aprins intr-o eprubeta, proportia nu o mai tin minte, au trecut cam 50 de ani decind am facut asa ceva...

Link spre comentariu

Cred ca un asemenea detector ar putea fi construit de supravituitorii eventuali al unui de-al treilea razboi mondial, apoi tuburi, semiconductori, microprocesoare si tot asa , ciclic... glumesc, detectorul ar putea fi construit din amestecul plumb/ sulf aprins intr-o eprubeta, proportia nu o mai tin minte, au trecut cam 50 de ani decind am facut asa ceva...

Dar ati incercat cu o bucata de carbune (cocs)?

Link spre comentariu

Nu, nu am incercat, literatura tehnica din acei ani nu oferea variante, dogmele tehnice erau respectate din mai multe motive probabil greu de inteles astazi dar cumva functionau...

Link spre comentariu

Citez din postarea mai veche a d-lui Fery :  3 grame de floare de sulf+20 grame pilitura de plumb, se amesteca bine intr-o ebrubeta apoi se incalzeste la aragaz incet pana se topeste sulful. Apoi incalzim mai puternic pana cand se declanseaza reactia si se formeaza o flacara albastra puternica. Atentie la ochi, la maini etc. In acest moment intrerupem incalzirea reactia continuindu-se de la sine. Lasam sa se raceasca apoi... spargem ebrubeta si am obtinut galena (bisulfura de plumb... cred).

Link spre comentariu

Multumesc din nou ,nu vreau sa fiu sacaitor ,dar mai este o problema ,nu am eprubeta .De unde a-si putea sa o procur ,sau ceva ce ar putea sa o inlocuiasca ?

Link spre comentariu

Eprubeta e din sticla termorezistenta.

Fiindca tot e de spart , ia o fiola si vezi ce iese, nu`i mare paguba daca se sparge si stii de riscul asta.

Iti iei masuri de protectie si vezi ce iese.

Grig

Link spre comentariu

Eprubeta este suflată din sticlă termorezistentă și marele ei avantaj este faptul că e lungă și subțire, te protejează la stropire când se produc reacții exoterme puternice

Link spre comentariu

Eu vroiam sa incerc cu un tub de metal ,insa credeam ca si el va lua parte la reactie daca il foloseam .Chiar nu stiam ca eprubetele sunt termorezistente ,ca de stiut stiam ca sticla incalzita local se sparge

Link spre comentariu

Aluminiul e inert . Fffff . putin reactiv ... si oxidul inerent protejeaza reactia externa , care nu e foarte agresiva ...

Oricum , s - ar putea incerca . Sulful si plumbul se pot gasi ( relativ ) usor . Nu costa o avere ... Nu la primul colt de strada , dar un pasionat se va descurca !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări