Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptorul cu detector de galena...

feri.visky

Postări Recomandate

Buna seara stimate domn

Multumesc pentru informatii.

Termin detectorul si-i pun un cristal de care am eu. O sa vedem daca merge.

Cu stima,

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
La 24.10.2009 la 23:04, feri.visky a spus:

In Romania s-au fabricat doua radioreceptoare cu galena. [Galena= cristal de (bi)sulfura de plumb si nu casca!]

Un aparat la Radio Popular (dupa un model rusesc!) si unul la Coperativa Radio Progres...

Ce documentatii aveti in domeniu...???

Documentații avem cum că cutia era făcută din ebonită și  nu aveau condensator variabil și postul se regla din miezul feromagnetic. Și nu orice tip de galenă era potrivit pentru detecție  , numai galena argintie erau cele mai bune datorită argintului în cantitate foarte mică 

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Pentru cei foarte interesati si foarte seriosi in achizitionarea unui astfel de "tub electronic semiconductor cu galena", le recomand sa se grabeasca, deoarece preturile sunt in crestere vertiginoasa.

Cu numai 500 Euro puteti deveni fericitul posesor al acestei minunate piese, aflata acum in Italia:   https://www.ebay.com/itm/detektorempfanger-RED-STAR-PRECISION-DETEKTOR-CRYSTAL-RADIO-1920s-BADEN-1920s/192667569469?hash=item2cdbe1cd3d:g:i6wAAOSwKytZIbF9

Image 1 - Detector-Receiver-Red-Star-Precision-Detector-CRYSTAL-RADIO-1920-039-s-Baden-1920s

Iar la noi, ca la nimenea, cu cca 7.700 lei=>1.500 Euro, puteti deveni si mai fericiti:

https://www.okazii.ro/vechi-detector-de-cristal-vintage-point-contact-diode-1918-a192305259?icid=CS44.P.VZ.SimilareAltiVanzatori&ibid=pp_expirat[192305259]

07224a89557dd774e2034c54654b504c-281212-1000_1000

Gata, imi deschid o fabrica de galene. Voi introduce si o inovatie, va fi automat, controlat cu microprocesor-computer.

Editat de mafalda
Link spre comentariu
Acum 2 ore, mafalda a spus:

1.500 Euro, puteti deveni si mai fericiti:

Cu banii astia inchiriez o luna un strung cu strungarul aferent, si fac detectoare cu galena pana se umple lada. Pe urma vinde-le tu cu 1500 Euro/bc. As da si bonus cateva, daca se gasesc cumparatori seriosi, care decarteaza banutul.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Cu banii astia inchiriez o luna un strung cu strungarul aferent, si fac detectoare cu galena pana se umple lada. Pe urma vinde-le tu cu 1500 Euro/bc. As da si bonus cateva, daca se gasesc cumparatori seriosi, care decarteaza banutul.

Am strung :)

Link spre comentariu

Da, dar trebuie să-i dai şi aspectul ,,vintage,, nu e chiar aşa de simplu....sunt convins că sunt şi din ăştia care sunt în stare să replice un detector cu galenă, dîndu-i un aspect identic cu cele de epocă, atunci când ştie că există fraieri (pardon colecţionari) care se aruncă la preţurile alea nesimţite...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări