Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptorul cu detector de galena...

feri.visky

Postări Recomandate

In Romania s-au fabricat doua radioreceptoare cu galena. [Galena= cristal de (bi)sulfura de plumb si nu casca!]

Un aparat la Radio Popular (dupa un model rusesc!) si unul la Coperativa Radio Progres...

Ce documentatii aveti in domeniu...???

Link spre comentariu

In Romania s-au fabricat doua radioreceptoare cu galena. [Galena= cristal de (bi)sulfura de plumb si nu casca!]

Un aparat la Radio Popular (dupa un model rusesc!) si unul la Coperativa Radio Progres...

Ce documentatii aveti in domeniu...???

Din pacate , documentatie nu am . Am vrut doar sa va spun ca prin 1965 se gaseau la noi in comuna la mag. " Metalo-Chimice " detectoare cu cristal , erau la 15 lei buc. , apoi s-a redus pretul la 5 lei . Cred ca se vindeau ca piese de schimb , sau pt. constructorii amatori .

Cam prin 1985 , mai gaseam la " Libraria " din localitate ace de patefon , in niste cutiute de ebonita " FLARO " , LEI 3,75 scria pe cutiute , contineau 50buc . N-am luat decat 3 cutii , nu-mi mai aduc aminte daca erau ultimele .

Link spre comentariu

Era complet , doar sa-l introduci in bornele " mama" ale receptorului . Vanzatorul-gestionar nu mai e in viata , l-as fi intrebat daca a comercializat astfel de receptoare complete cu casti si detector

Link spre comentariu

Am avut ?i eu, cînd eram mic, numai un detector, asem?n?tor cu cel din poz?, avea o parte a tubului de sticl? vopsit cu alb ca s? se observe mai bine acul ?i ?in minte c? scria ceva pe partea cu bornele, parc? ''Cooperativa...'' :nas:

Link spre comentariu

Deoarece tot am deviat de la subiect , unul mai mult , altul mai putin , uitati ce galene puteai cumpara in Timisoara , prin anii 1937 - detectoare cu cristal Rotorit -detectoare cu cristal Tellux -cristal cu surub Tellux - Cristal rotorit - detectoare cu cristal K & L -detectoare cu cristal Record -cristale de rezerva

Link spre comentariu

Am doua " Lista de preturi pentru aparate si accesorii de radio " , de fapt niste minicataloage , unul pe 1936/1937 si celalalt pe 1937/1938 . In dreptul fiecarei piese , accesoriu sau aparat se gaseste si poza , respectiv pretul . Au fost publicate de S.A. de electricitate si technica din Timisoara , PHOBUS . Pe coperta mai apare sigla unui producator de componente din acea vreme , PHONIX . Pe litera O din Phobus si Phonix sunt doua puncte , nu cred ca le pot face din tastatura .

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

http://www.elforum.info/topic/77048-cristal-de-galena/

Sulful se găsește de vânzare sub formă de benzi de hârtie acoperite cu sulf, se folosește la afumat butoaiele de lemn...http://www.accesoriivin.ro/accesorii-vinificatie/instrumente-de-laborator/fitile-sulf

Dar poți cumpăra și cristale naturale de galenă....pe site-uri de vânzare gen okazii, olx ...

Multumesc ,si acel sulf se ia si se pune direct ,nu ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări