feri.visky Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 In Romania s-au fabricat doua radioreceptoare cu galena. [Galena= cristal de (bi)sulfura de plumb si nu casca!] Un aparat la Radio Popular (dupa un model rusesc!) si unul la Coperativa Radio Progres... Ce documentatii aveti in domeniu...??? 1 Link spre comentariu
jack Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 In Romania s-au fabricat doua radioreceptoare cu galena. [Galena= cristal de (bi)sulfura de plumb si nu casca!] Un aparat la Radio Popular (dupa un model rusesc!) si unul la Coperativa Radio Progres... Ce documentatii aveti in domeniu...??? Din pacate , documentatie nu am . Am vrut doar sa va spun ca prin 1965 se gaseau la noi in comuna la mag. " Metalo-Chimice " detectoare cu cristal , erau la 15 lei buc. , apoi s-a redus pretul la 5 lei . Cred ca se vindeau ca piese de schimb , sau pt. constructorii amatori . Cam prin 1985 , mai gaseam la " Libraria " din localitate ace de patefon , in niste cutiute de ebonita " FLARO " , LEI 3,75 scria pe cutiute , contineau 50buc . N-am luat decat 3 cutii , nu-mi mai aduc aminte daca erau ultimele . Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Era numai cristalul sau ansamblul intreg cu sticla de protectie ,arc, suportul de cristal si bornele... Ca in imaginea de mai jos tubuletul acela de sticla... Link spre comentariu
jack Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Era complet , doar sa-l introduci in bornele " mama" ale receptorului . Vanzatorul-gestionar nu mai e in viata , l-as fi intrebat daca a comercializat astfel de receptoare complete cu casti si detector Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Am avut ?i eu, cînd eram mic, numai un detector, asem?n?tor cu cel din poz?, avea o parte a tubului de sticl? vopsit cu alb ca s? se observe mai bine acul ?i ?in minte c? scria ceva pe partea cu bornele, parc? ''Cooperativa...'' Link spre comentariu
jack Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Deoarece tot am deviat de la subiect , unul mai mult , altul mai putin , uitati ce galene puteai cumpara in Timisoara , prin anii 1937 - detectoare cu cristal Rotorit -detectoare cu cristal Tellux -cristal cu surub Tellux - Cristal rotorit - detectoare cu cristal K & L -detectoare cu cristal Record -cristale de rezerva Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2009 De unde stii??? Link spre comentariu
jack Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Am doua " Lista de preturi pentru aparate si accesorii de radio " , de fapt niste minicataloage , unul pe 1936/1937 si celalalt pe 1937/1938 . In dreptul fiecarei piese , accesoriu sau aparat se gaseste si poza , respectiv pretul . Au fost publicate de S.A. de electricitate si technica din Timisoara , PHOBUS . Pe coperta mai apare sigla unui producator de componente din acea vreme , PHONIX . Pe litera O din Phobus si Phonix sunt doua puncte , nu cred ca le pot face din tastatura . Link spre comentariu
yo3ihg Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 le faci un scan sa le vedem si noi? Link spre comentariu
jack Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Nu am " utilaje " , dar daca este cineva din Arad sau Timisoara dispus sa le scaneze si posteze , le imprumut cu placere . Sunt subtirele , cam 15 foi fiecare . Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Sunt din Arad, putem sa stabilim o intalnire... Link spre comentariu
jack Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Luni puteti sa le luati de la Tutimex . Ar fi bine daca intr-o saptamana mi le puteti lasa tot acolo . Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 As dori sa stiu si eu cum pot sa-mi fabric un detector cu galena. Problema este ca nu gasesc sulf .... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 http://www.elforum.info/topic/21966-detector-cu-cristal/ Sulful se găsește de vânzare sub formă de benzi de hârtie acoperite cu sulf, se folosește la afumat butoaiele de lemn...http://www.accesoriivin.ro/accesorii-vinificatie/instrumente-de-laborator/fitile-sulf Dar poți cumpăra și cristale naturale de galenă....pe site-uri de vânzare gen okazii, olx ... Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 http://www.elforum.info/topic/77048-cristal-de-galena/ Sulful se găsește de vânzare sub formă de benzi de hârtie acoperite cu sulf, se folosește la afumat butoaiele de lemn...http://www.accesoriivin.ro/accesorii-vinificatie/instrumente-de-laborator/fitile-sulf Dar poți cumpăra și cristale naturale de galenă....pe site-uri de vânzare gen okazii, olx ... Multumesc ,si acel sulf se ia si se pune direct ,nu ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum