aygun Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Salutare electronisti !Am un amic care vrea musai sa foloseasca acest integrat A8430EEKTR-T WHITE LED DRIVER,SMD,MLPD pentru a comana ledurile dintr-o lanterne dotata cu acumulator de 3,3V . I-am explicat ca decat sa dea banii pe asta poate face un pwm micutz cu un 555 si un mos fet si gata. Netul e plin de scheme cu pic-uri , avr-ui , 555-uri s.a.m.d.El , nu si nu ! Voi ce ziceti ?Ce recomandati ?A utilizat careva in vreo lanterna un pwm sau dc to dc converter ? Ceva scheme testate ?Multumim Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Cu A8430EEKTR-T iese mult mai compact, mai eficient si mai bun, dar sunt si alte integrate mai usor de gasit care fac acelasi lucru.Daca faci un pwm sau dc-dc trebuie sa adaugi si un feedback de curent, ca ledul are nevoie de curent constant, asa ca nu scoti luminozitiatea maxima cu un simplu pwm facut cu 555. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Ai idee cum se numesc aceste integrate ?Cateva denumiri si unde le pot gasi ?Multzam Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Cauta la linear.com ti.com maxim-ic.com : led driver, constant current led driver Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Si mai interesant e ca in functie de led,o sursa buck-boost ar fi binevenita Ca daca tensiunea acumulatorului scade sub cea a ledului,nu mai merge deloc bine pwmul Si cu PWM simplu(adica doar un 555) iese mare si complicat montajul,mai trebuie un operational care sa citeasca tensiunea de pe o resistenta-sunt etc Circuitele specializate sunt cea mai buna varianta in cazul asta LTC3442 ar fi un astfel de integrat LE:exact Link spre comentariu
nicul Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 m-ar interesa mult care e tehnologia corecta de lipire a circuitului de mai sus. vorbesc serios, nu e la misto. Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 25, 2009 Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Cea mai accesibila este cu o statie de aer cald, se pune pasta (sau cositor) pe paduri se pune integratul si incalzesti cu aerul cald cat mai perpendicular sa nu-l misti. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2009 Nu cred ca lipirea ar fi o problema ci faptul ca in romania nu se prea gasesc. Am tot cautat dar numai la coanda sin minimum 10 zile . Altfel zis , nu se gaseste vreo schema care sa suplineasca aceste integrate? Ceva care sa faca conversie dc - dc si de asemnea sa aiba si pwm incls astfel incat sa pot da stralucirea ledurilor mai mare decat ar iesi prin metoda clasica cu rezistenta ? Am gasit ceva dar nu este in ro http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7426 Multumesc Link spre comentariu
Ashky Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Drivere se gasesc pe e-bay, de ex http://cgi.ebay.com/3W-LED-Driver-for-L ... 6ps%3D63.E un group buy a lui ole ptr userul asta(sureelectronics) aici -> viewtopic.php?f=180&t=44597 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum