SirRoger Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Stimati colegi de forum, indraznesc sa deschid un topic in care sa discutam despre traficul radio de zi cu zi (aparatura pe care o construim trebuie pusa la treaba, nu? ).Date fiind conditiile de propagare din ultima perioada, deschideri frecvente ziua spre JA, ZS, PY in benzile superioare: 21Mhz, 24Mhz, 28Mhz, n-ar strica un schimb de experienta in ceea ce priveste antenele, aparatura si modurile de lucru.,,Nu stiu altii cum sunt"...dar eu ma bucur enorm cand intalnesc in eter (sau eter+ecranul PC-ului in modurile digitale) colegi de forum. Ultima intalnire de acest fel a avut loc acum cateva zile, cand scanam benzile inferioare in cautarea unei statiuni YO necesara pentru completarea unei diplome. Ovidiu, YO6PIR, alias userul Simnakovi de pe forum, facea trafic de zor in BPSK31 Dupa un QSO in digitale au urmat cateva teste efectuate in cateva benzi. Felicitari Ovidiu si pe aceasta cale pentru rezultatele pe care le obtii in trafic cu aparatura construita home!Se poate discuta aici despre toate modurile de lucru: SSB, CW, PSK, SSTV, OLIVIA, etc...As ruga moderatorul, daca se poate, sa faca acest topic lipicios.Sa ne auzim cu bine in banda!73`s de la YO8RZE, Cristi! Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Da Cristi si eu ma bucur sa intalnesc radioamatori de pe forum si nu numai, prin benzile de frecvente, numai ca, asa cum spui tu, acestia sunt destul de rari pe acolo. In ultimele zile ma tot plimbam de colo-colo prin benzile de 3,5 si 7 MHz sa gasesc radioamatori din YO cu care sa stabilesc QSO-uri in modurile digitale, ca sa pot face si eu de o diploma YO. Tu erai singurul pe acolo, dar altii...pauza. Azi am mai lucrat inca unul, dar sunt ca DX-urile radioamatorii romani. Asa de rar intalnesc pe cineva de la noi. In schimb, rusi...gârla! Asta e, ce sa-i faci, poate caut si eu prin benzile care nu trebuie, HI. Sper sa ne auzim si in trafic cei cu care am schimbat impresii si pareri aici pe forum, sa fie asta un mod de a ne testa LIVE aparatele pe care le experimentam. Toate bune va urez si sa ne auzim in eter, 73! de YO6PIR, Ovidiu. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Dar prin banda de 6m (doar FM din pacate) se aude ceva? Nu de alta, dar am pus pe picioare un batran R1260 si nu receptioneaza decat... zgomotul de banda (sau poate e surd receptorul meu). Ceva frecvente de apel? Frecvente locale? 73! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum