Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglaje tub

Vizitator adybady

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gusti

1

Vizitator laurentiujecu

Treaba cu bobina e simpla!in primul rand asigura-te ca bobina, constructiv, este ceia ce-ti trebuie Sper sa te descurci! daca ai intrebari suna un prieten! :!: :idea:

daaa?sau poate nu ai citit totul cum trebuie mai devreme!
Link spre comentariu
Vizitator mister_rf
In legatura cu practica si teoria!

In electronica nu esti bun teoretician , degeaba practici!

Amice... un pic de gramatica acolo... ca nu prea se intelege...

Probabil ca perla de intelepciune ar trebui sa fie:

In electronica daca nu esti un bun teoretician , degeaba mai practici!

...atfel se intelege ca mi te adresezi mie personal si nu cred ca ne cunoastem inca... :lol:

PS: un pic de atentie la ''iconitele emotive'' care preced un anumit text... Se mai intampla ca anumite afirmatii sa fie doar un punct de vedere ironic...

Exemplu:

:d Asta da solutie... si ce simplu era... dar nu ne-am gandit... :roll:
Link spre comentariu
Vizitator laurentiujecu
In legatura cu practica si teoria!

In electronica nu esti bun teoretician , degeaba practici!

Amice... un pic de gramatica acolo... ca nu prea se intelege...

Probabil ca perla de intelepciune ar trebui sa fie:

In electronica daca nu esti un bun teoretician , degeaba mai practici!

...atfel se intelege ca mi te adresezi mie personal si nu cred ca ne cunoastem inca... :lol:

PS: un pic de atentie la ''iconitele emotive'' care preced un anumit text... Se mai intampla ca anumite afirmatii sa fie doar un punct de vedere ironic...

Exemplu:

:d Asta da solutie... si ce simplu era... dar nu ne-am gandit... :roll:

Noi , ardelenii, de obicei suntem intelesi cam greu!Si ni se reproseaza ca mancam cuvinte?!!!! In cazul asta m-am exprimat corect! Ai inteles perfect ! Pe tine te viza 'perla de intelepciune'! :twisted: NU ne cunoastem?

Te invit pe :[email protected] si ne vom cunoaste!

Dar sa nu ne aberam !Vad ca tratam un subiect ce nu mai este urmarit de cel ce l-a lansat! Si nu mai are rost sa dam ...........ironic replici , ca ai dreptate! NU ne cunoastem! Si mai pui ca putem fi si avertizati ca numai electronica nu discutam acum!

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Cu toate riscurile unui ''Off topic'', tin sa-ti reamintesc putin Regulamentul:

- NU aduceti jigniri membrilor forumului (sub NICI O FORMA)

Eu cred ca ar trebui sa-ti ceri scuze... :!:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu toate riscurile unui ''Off topic'', tin sa-ti reamintesc putin Regulamentul:

- NU aduceti jigniri membrilor forumului (sub NICI O FORMA)

Eu cred ca ar trebui sa-ti ceri scuze... :!:
Sambata am schimbat tubul de pe 11AK 36. Am inlocuit tubul vechi (LITUANIA) cu gat gros cu un tub nou NEC 370KRB22 - cu gat subtire (nu avea bobina de deflexie montata si nici magnetii de convergenta originali.Operatiunile au fost:- inlocuire soclu gat tub (are gauri si pentru tub cu gat subtire) - se potriveste la fix.- inlocuire tub si conectare deflexii- micsorare tensiune filament (tubul nou are consum mai mic si a trebuit marita rezistenta serie cu filamentul de la 4.7OHM la 10OHM)- POWER ON - fara magnetii de pe gatul tubului- rezulta imagine cu rastru, puritate slaba, dunga lata de 1 deget in dreapta ecranului, imagine putin mai mica pe orinzotala- dunga se scoate prin inlaturarea unei bobine mici care este serie cu bobina de deflexie H- se regleaza focus, screen, dimensiuni pe verticala si pozitia orizontala.- am injectat semnal de test full R, G, B (pe rand) cu ajutorul calculatorului (TV OUT) cu NOKIA test monitor si am reusit reglarea puritatii prin deplasarea bobinei de deflexie pa gatul tubului. Am lipit bobina.- am incercat o corectie suplimentara din magneti, dar nu am reusit mai mult, chiar s-a mai stricat cate ceva din magneti - in final am renuntat la ei.In concluzie: am un televizor care se vede mai bine (tub NEC) cu o convergenta si o puritate acceptabile (tubul este mic-nu se prea vad aceste aspecte). A mai ramas marirea puti a dimensiunii orizontale. Pentru orice detalii va stau la dispozitie. PS. - Candva am postat un asemena subiect, inainte de a ma apuca de operatiune. Raspunsurile au fost mai mult teoretice. Acum mi-am luat inima in dinti si am facut-o fara sa am detalii practice si a iesit OK.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări