Vizitator mister_rf Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 :lol: Asta da solutie... si ce simplu era... dar nu ne-am gandit... :roll: Link spre comentariu
Vizitator laurentiujecu Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 Treaba cu bobina e simpla!in primul rand asigura-te ca bobina, constructiv, este ceia ce-ti trebuie Sper sa te descurci! daca ai intrebari suna un prieten! :!: :idea:daaa?sau poate nu ai citit totul cum trebuie mai devreme! Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 ...Care este persoana careia i te adresezi ?!.... :roll: Link spre comentariu
Vizitator laurentiujecu Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 de obicei raspund ultimului mesaj lansat pe forum!Te deranjeaza? Link spre comentariu
Vizitator laurentiujecu Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 In legatura cu practica si teoria!In electronica nu esti bun teoretician , degeaba practici! Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 In legatura cu practica si teoria!In electronica nu esti bun teoretician , degeaba practici! Amice... un pic de gramatica acolo... ca nu prea se intelege... Probabil ca perla de intelepciune ar trebui sa fie: In electronica daca nu esti un bun teoretician , degeaba mai practici! ...atfel se intelege ca mi te adresezi mie personal si nu cred ca ne cunoastem inca... :lol: PS: un pic de atentie la ''iconitele emotive'' care preced un anumit text... Se mai intampla ca anumite afirmatii sa fie doar un punct de vedere ironic... Exemplu: Asta da solutie... si ce simplu era... dar nu ne-am gandit... :roll: Link spre comentariu
Vizitator laurentiujecu Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 In legatura cu practica si teoria!In electronica nu esti bun teoretician , degeaba practici! Amice... un pic de gramatica acolo... ca nu prea se intelege... Probabil ca perla de intelepciune ar trebui sa fie: In electronica daca nu esti un bun teoretician , degeaba mai practici! ...atfel se intelege ca mi te adresezi mie personal si nu cred ca ne cunoastem inca... :lol: PS: un pic de atentie la ''iconitele emotive'' care preced un anumit text... Se mai intampla ca anumite afirmatii sa fie doar un punct de vedere ironic... Exemplu: Asta da solutie... si ce simplu era... dar nu ne-am gandit... :roll: Noi , ardelenii, de obicei suntem intelesi cam greu!Si ni se reproseaza ca mancam cuvinte?!!!! In cazul asta m-am exprimat corect! Ai inteles perfect ! Pe tine te viza 'perla de intelepciune'! :twisted: NU ne cunoastem? Te invit pe :[email protected] si ne vom cunoaste! Dar sa nu ne aberam !Vad ca tratam un subiect ce nu mai este urmarit de cel ce l-a lansat! Si nu mai are rost sa dam ...........ironic replici , ca ai dreptate! NU ne cunoastem! Si mai pui ca putem fi si avertizati ca numai electronica nu discutam acum! Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Iunie 23, 2005 Partajează Postat Iunie 23, 2005 Cu toate riscurile unui ''Off topic'', tin sa-ti reamintesc putin Regulamentul: - NU aduceti jigniri membrilor forumului (sub NICI O FORMA) Eu cred ca ar trebui sa-ti ceri scuze... :!: Link spre comentariu
gusti Postat Iulie 4, 2005 Partajează Postat Iulie 4, 2005 Cu toate riscurile unui ''Off topic'', tin sa-ti reamintesc putin Regulamentul: - NU aduceti jigniri membrilor forumului (sub NICI O FORMA) Eu cred ca ar trebui sa-ti ceri scuze... :!:Sambata am schimbat tubul de pe 11AK 36. Am inlocuit tubul vechi (LITUANIA) cu gat gros cu un tub nou NEC 370KRB22 - cu gat subtire (nu avea bobina de deflexie montata si nici magnetii de convergenta originali.Operatiunile au fost:- inlocuire soclu gat tub (are gauri si pentru tub cu gat subtire) - se potriveste la fix.- inlocuire tub si conectare deflexii- micsorare tensiune filament (tubul nou are consum mai mic si a trebuit marita rezistenta serie cu filamentul de la 4.7OHM la 10OHM)- POWER ON - fara magnetii de pe gatul tubului- rezulta imagine cu rastru, puritate slaba, dunga lata de 1 deget in dreapta ecranului, imagine putin mai mica pe orinzotala- dunga se scoate prin inlaturarea unei bobine mici care este serie cu bobina de deflexie H- se regleaza focus, screen, dimensiuni pe verticala si pozitia orizontala.- am injectat semnal de test full R, G, B (pe rand) cu ajutorul calculatorului (TV OUT) cu NOKIA test monitor si am reusit reglarea puritatii prin deplasarea bobinei de deflexie pa gatul tubului. Am lipit bobina.- am incercat o corectie suplimentara din magneti, dar nu am reusit mai mult, chiar s-a mai stricat cate ceva din magneti - in final am renuntat la ei.In concluzie: am un televizor care se vede mai bine (tub NEC) cu o convergenta si o puritate acceptabile (tubul este mic-nu se prea vad aceste aspecte). A mai ramas marirea puti a dimensiunii orizontale. Pentru orice detalii va stau la dispozitie. PS. - Candva am postat un asemena subiect, inainte de a ma apuca de operatiune. Raspunsurile au fost mai mult teoretice. Acum mi-am luat inima in dinti si am facut-o fara sa am detalii practice si a iesit OK. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum